INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

INSPIRATIE

E/MOTION. Moda in tranzitie.

E/MOTION. Fashion in Transition (E/MOTION. Moda in tranzitie) este o expozitie…

ARTA & DESIGN

Anastasia Savinova. Spiritul unui oras...

Anastasia Savinova spune povesti despre orase si nu numai prin intermediul…

HOT TREND

Cum mai arata relatia noastra...

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si…

EDITOR'S CHOICE

Putina nostalgie

Parca m-am mai imprietenit cu toamna in ultimii ani. Nu stiu…

INSPIRATIE

Ce as purta in sezonul...

Pandemia a influentat, in mod clar, felul in care m-am imbracat…

Editor's Choice

Putina nostalgie

Parca m-am mai imprietenit cu toamna in ultimii ani. Nu stiu exact ce a dus la aceasta schimbare, am remarcat doar ca ea s-a intamplat. Poate ca timpul a inceput sa curga altfel pentru mine si asta a facut ca toamna sa nu-mi mai para acel anotimp mohorat, interminabil. Totusi, ea ramane in corelatie perfecta cu nostalgia. Peisajele se schimba si, oricat ar fi de frumoase cromaticile lor, imi amintesc inevitabil ca intram intr-o noua etapa si ca o alta s-a incheiat. Nu intamplator, dintre toate imaginile din campaniile pentru sezonul toamna-iarna 2021/2022 care mi-au trecut prin fata ochilor, preferatele mele sunt cele care induc o stare de nostalgie. Nu una apasatoare insa. Iata o parte dintre ele! * Celine toamna-iarna 2021/22 - campania Les Grands Classiques Imaginea campaniei: actrita si regizoarea Suzanne Lindon Fotograf: Hedi Slimane / Sursa foto: Hepta.ro * Dior toamna-iarna 2021/22 - campania Dioramour Fotografa: Sarah Blais / Sursa foto: Hepta.ro * Campania Louis Vuitton toamna-iarna 2021/22 Fotograf: David Sims / Sursa foto: Hepta.ro

Inapoi Inainte
O expozitie de vazut: 50 de ani. Scoala de Moda din Bucuresti

O expozitie de vazut: 50 de ani. Scoala de Moda din Bucuresti

Expozitia 50 de ani. Scoala de Moda din Bucuresti aduce impreuna, la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), piese vestimentare si costume realizate de absolventii UNArte, video-uri de prezentare si ilustratii de moda. Este un proiect complex, ce poate fi vizitat pana pe 5 septembrie 2021.

Dupa ce mi-a starnit curiozitatea prin imaginile intalnite in social media, am reusit sa o vad live in urma cu cateva zile. Si, pentru ca mi-a placut, o recomand mai departe. E o incursiune in designul vestimentar de la noi, care pe mine m-a captivat.

Selectia generoasa de exponate evidentiaza diverse teme de interes si cercetare. Am intalnit tinute care exploreaza zona de interferenta dintre moda si arta, precum si reinterpretari ale folclorului autohton. Am observat forme organice, transpuse in articole de design vestimentar, cu detalii super-elaborate, dar si piese sculpturale, construite din materiale mai mult sau mai putin conventionale. Acestea sunt doar primele exemple care imi vin minte.

Mi-a placut si designul spatiului expozitional, care poarta semnatura Cumulus Architecture Office. Acesta ofera publicului o calatorie in jurul modei. Oglinziile amplasate pe alocuri, pe de-o parte, permit observarea unor detalii care nu sunt vizibile altfel si, pe de alta parte, multiplica instalatiile.

Conform site-ului MNAR, modul de prezentare se bazeaza pe elementele de display ale unui proiect expozitional, dezvoltat de Cartierul Creativ, in cadrul editiei Romanian Design Week de anul acesta.

Tot din descrierea expozitiei, am aflat ca ea reprezinta o continuare a evenimentelor concepute pentru sarbatorirea celor 150 de ani de la infiintarea Scolii de Belle Arte din Bucuresti (pe care o cunoastem, in prezent, ca UNArte) si a celor 50 de ani de cand exista, sub umbrela universitatii, departamentul de design.

Foto: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 27.07.2021

more in Fashion Etc