INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Cum sa realizezi un machiaj cu albastru intens

Cum sa realizezi un machiaj cu albastru intens

Culorile electrice dau tonul verii, atat in vestimentatie cat si in make-up. Daca esti adepta lor, Ioana Macovei de la DallesGO iti arata cum sa realizezi pas cu pas un machiaj cu fard albastru intens, perfect pentru petrecerile din acest sezon.

Albastrul este alegerea potrivita pentru femeile cu ochi caprui. Daca ai insa ochii verzi sau albastri, orienteaza-te spre nuante care evidentiaza irisul, precum mov, portocaliu, fuchsia sau galben. In ceea ce priveste fardurile potrivite in functie de culoarea ochilor, un plus de inspiratie gasesti aici!

Ten

Oricat de simplu sau elaborat ar fi, orice machiaj incepe cu demachierea tenului, aplicarea unei lotiuni tonice si a unei creme hidratante. Se continua apoi cu aplicarea bazei: anticearcan in jurul ochilor (daca este nevoie, se corecteaza si punctele rosii), fond de ten si un strat fin de pudra transparenta pentru a fixa machiajul.

Ioana a realizat un contouring discret, folosind pudra bronzanta pe tample, pometi si pe partile laterale ale nasului, si a adaugat lumina pe zonele inalte ale fetei, precum lungimea nasului, pe partea cea mai inalta a pometilor, dar si deasupra buzei superioare sau pe arcada, chiar sub spranceana. (fotografia 1)

Sprancene

Pentru conturarea sprancenelor, a fost folosit un fard de sprancene intr-o nuanta cat mai apropiata de culoarea lor naturala, aplicat cu ajutorul unei pensule in unghi. Se periaza sprancenele in directia lor de crestere si apoi se urmeaza cu pensula linia naturala a acestora, realizand din fard fire care sa umple spatiile libere, acolo unde este nevoie. (fotografia 2)

Ochi

Pentru ca machiajul sa reziste cat mai mult, este indicata folosirea unei baze pe pleoape.  Se aplica un fard intr-o nuanta naturala. Se continua cu trasarea unui contur in jurul ochilor cu creion negru, atat la baza genelor cat si pe zona conjunctiva. Cu o pensula smudge se uniformizeaza creionul intinzandu-l pe pleoapa mobila, astfel incat acesta sa devina o baza mata pentru fard. (fotografia 4). Se aplica apoi un fard albastru metalic pana in pliul pleoapei superioare si la baza genelor pleoapei inferioare. (fotografia 5)

 

In pliu, a fost adaugat un fard maro deschis. Zona de trecere dintre culori se estompeaza cu ajutorul unei pensule de blending, oferind fardului un aspect smokey. (fotografia 6)

Pentru un efect extra-intens, Ioana a utilizat un pigment albastru peste fard, avand grija ca acesta sa nu cada pe fata in timpul aplicarii. Pentru a evita orice incident, poti proteja fata acoperind-o cu un servetel, chiar de sub ochi. De asemenea, atunci cand optezi pentru farduri intense, poti aplica la inceput baza de machiaj doar in jurul ochilor, realizezi machiajul lor si abia apoi completezi baza fetei.
In coltul intern al ochiului, a fost aplicat un fard alb sidefat pentru a conferi luminozitate, iar doua straturi de mascara au desavarsit privirea.

Obraji si buze

Pentru obraji, Ioana Macovei a optat pentru un fard intr-o nuanta naturala de piersica. Este indicat sa completezi o privire accentuata cu buze naturale, astfel incat sa obtii un look echilibrat. In cazul de fata, a fost ales un ruj nude cu textura glossy.

Succes!

Ioana Macovei este absolventa a cursurilor de machiaj DallesGO. Daca doresti sa iti dezvolti pasiunea pentru machiaj, poti afla mai multe detalii pe dallesgo.ro!

MUA: Ioana Macovei/ DallesGo Makeup
Foto: Diana Damalan
Model: Denisa N./ Victoria Models

PUBLISHED ON 18.07.2014

more in Newsroom