HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Moda si arta. COS X Agnes Martin.

In istoria modei, arta a reprezentat dintotdeauna o componenta importanta. Tehnicile, culorile, formele si texturile care definesc diferite lucrari si viziuni ofera surse inepuizabile de inspiratie pentru designeri. Amintim aici colectia haute couture creata de Viktor & Rolf pentru primavara-vara 2016, in care tinutele au fost gandite ca sculpturi purtabile, impresionante. Un alt exemplu ar fi colectia Chanel primavara-vara 2014. Recunoscut si pentru conceptele inedite in jurul carora isi dezvolta prezentarile, Karl Lagerfeld a transformat spatiul Grand Palais intr-o galerie, iar show-ul intr-un vernisaj. Sunt multe proiectele care demonstreaza legatura stransa dintre cele doua universuri creative. Colaborarea dintre COS si muzeul Solomon R. Guggenheim din New York este unul dintre cele mai recente.

agnes-martin-cos

COS este sponsorul retrospectivei dedicate lui Agnes Martin (1912-2004), ce va fi gazduita, intre 7 octombrie 2016 si 11 ianuarie 2017, in spatiul Rotunda al Guggenheim. Cu aceasta ocazie, picturile, desenele, gravurile si sculpturile artistei de origine americana au devenit repere cheie in conturarea unei colectii de 12 piese vestimentare pentru barbati si femei. Directorul de creatie COS, Karin Gustafsson, a declarat ca: “Este un privilegiu sa sponsorizam o expozitie a lucrarilor semnate de Agnes Martin. Bogatia incredibila si tactilitatea muncii sale au inspirat tesaturile si designurile noastre; utilizarea de catre artista a culorilor subtile si dedicarea ei in mentinerea continuitatii in ceea ce priveste tehnica si stilul proprii au ridicat la un nivel extraordinar liniile si caroiajele aparent simple.”

cos-x-agnes-martin_schite_guggenheim-womenscos-x-agnes-martin_-schite_guggenheim-men

Din 7 octombrie 2016, piesele ce compun colectia capsula vor fi disponibile in magazinele COS selectionate si online. Un procent din vanzarile realizate va fi donat catre Fundatia Agnes Martin.

Foto: COS

PUBLISHED ON 12.09.2016

more in Newsroom