INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ARTA & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte

CHANEL primavara-vara 2014

In conturarea povestii Chanel, arta a jucat un rol important dintotdeauna. Pentru primavara-vara 2014, Karl Lagerfeld exploateaza aceasta legatura si ne invita sa vedem moda ca pe unul dintre mediile de expresie a artei. De la piesele vestimentare, realizate prin tehnici ce amintesc de pictura sau de colaje elaborate, la machiaje colorate si pana la decorul transformat in galerie, fiecare detaliu al prezentarii desfasurate ieri, la Paris, a conturat intr-o maniera originala conceptul de la care a pornit totul: moda inseamna arta.

Prezentarea colectiei vestimentare a devenit astfel si pretextul unui vernisaj atipic. Peretii Grand Palais, locul in care a avut loc show-ul Chanel, au gazduit pentru o zi seria de lucrari vizuale, realizate sub coordonarea lui Karl Lagerfeld, special pentru eveniment. Intr-un spatiu plin de culoare, inserat cu simboluri Chanel, au pasit pe podium modelele. De aceasta data, piesele vestimentare au incantat privirea intr-o paleta bogata de nuante, in constrast cu tinutele monocrome, emblematice pentru casa de moda.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 02.10.2013

more in Newsroom