HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Eroii Romaniei chic

Eroii Romaniei chic

“Ne place eleganta. Aplaudam talentul. Adoram galanteriile. Ii apreciem pe cei cu stil. Ne e drag curajul. Cautam inspiratie. Ne atrag modelele. Respectam istoria. Recunoastem prestigiul. Si cautam Eroii Romaniei chic. Mai cool decat ei nu se poate.”

Asa te intampina unul dintre blogurile pe care le-am descoperit recent, Eroii Romaniei Chic, un clasor de amintiri si imagini faimoase sau, dimpotriva, patinate pana la uitare, cu oamenii faimosi si cool ai anilor in care era la moda sa mergi la casa de cultura, sa dansezi in perechi si sa porti jabou si deux-pieces Chanel cu opinci.

Maria Tanase, Ioana Radu, Corina Chiriac, Ioana Craciunescu, Constantin Brancusi, Olimpia Panciu, Irene Ghica, Mihail Sadoveanu, toti pozand chic, emanand stil si nonconformism, facand privitorul sa ofteze nostalgic la gandul ca nu doar Serge Gainsbourg si multele sale primadone au facut istoria modei strazii in anii ’60, ci am avut si noi proprii eroi.

Site-ul nu este doar un album de imagini vintage, ci si un dictionar de stil, pentru ca proprietarele blogului, Dodo si Lili, iti prezinta variante contemporane de styling, cu itemuri care redau fidel tinutele de eroi si eroine chic. Postarile sunt presarate cu detalii si povesti captivante despre cei din fotografii, deschizand usile unei istorii romantate fascinante a relatiei pe care oamenii o au cu stilul.

Foto: www.eroiiromanieichic.ro

PUBLISHED ON 06.01.2012

more in Newsroom