HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

[Crypto]. Chemistry.

chemistry-crypto-pliseuri-culori-vibrante-piese-confortabile-3

Cand am aruncat prima privire peste colectia [Crypto] realizata de Chemistry pentru toamna-iarna 2016, mi-au captat instant atentia pliseurile ordonate ale rochiilor si contrastul dintre tonurile neutre si culorile vibrante. Am luat apoi fiecare piesa in parte, iar experienta m-a dus cu gandul la expresia „sofisticat de simplu” mentionata de directorul de creatie Vera Alecsa, atunci cand a descris (intr-un interviu pe care il poti citit aici) cum isi doreste sa fie perceput brandul fondat de ea in urma cu doi ani.

chemistry-crypto-pliseuri-culori-vibrante-piese-confortabile-1

Faldurile si pliseurile sunt insotite de revere si volume supradimensionate si construiesc impreuna piese feminine, extrem de confortabile si de usor de combinat in tinute de zi cu zi. Puloverele din lana si paltoanele colorate completeaza geometria fustelor plisate si a rochiilor, iar camasile din matase merg perfect cu pantalonii lejeri.

„[Crypto] are o sursa de inspiratie atipica si fascinanta deopotriva – jocul de lumini si umbre proiectat in lamelele ciupercilor, reprezentat aici prin pliseuri si falduri si prin nuantele de bej, roz, culoarea untului, maro si negru. Gama cromatica este completata in mod firesc de rosu si portocaliu, culori specifice pentru anumite familii de ciuperci, dar si de bleu si galben, reprezentand cerul si soarele, doua elemente esentiale pentru jocul de lumini si umbre”, povesteste Vera Alecsa. La randul ei, alegerea unui nume pentru colectie a fost inspirata de regele-ciupearca din celebrul poem al lui Ion Barbu, Riga Crypto si Lapona Enigel. Termenul grecesc „cryptos” inseamna „tainuit” sau „ascuns”, asa cum este mediul in care traieste personajul cheie al poemului. Transpus insa in universul colectiei, termenul face referinta la faptul ca, in sezonul rece, corpul este ascuns sub straturi calduroase de haine.

chemistry-crypto-pliseuri-culori-vibrante-piese-confortabile-4

chemistry-crypto-pliseuri-culori-vibrante-piese-confortabile-2

Noua colectie toamna/iarna 2016-2017 este disponibila in shop-ul online Chemistry sau in showroom-ul din Intrarea Eliza Zamfirescu Leonida, nr. 13, Bucuresti.

Foto via Chesmistry

PUBLISHED ON 27.10.2016

more in Newsroom