HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Alexandru Abagiu: Tendinte in machiaj pentru toamna-iarna 2012/13

Alexandru Abagiu: Tendinte in machiaj pentru toamna-iarna 2012/13

Dark Glam, grafisme creative, culori intense pe pleoape, sprancene decorate cu strasuri, buze rosii… Make-up artistul Alexandru Abagiu a dezvaluit principalele tendinte in machiaj pentru acest sezon, intr-un seminar din cadrul targului Cosmetics Beauty Hair.

Dark Glam vorbeste despre o privire senzuala. Am vazut elemente ce definesc acest look la prezentarile Alexander McQueen, Valentino, Marc Jacobs sau Just Cavalli. Ochii sunt conturati excesiv in coltul intern, iar pliul peoapei este marcat in tonalitati mate, cu un plus de luminozitate pe pleoapa mobila. Pentru a obtine un look echilibrat, Alexandru Abagiu te sfatuieste sa nu folosesti mai mult de doua nuante de fard de pleoape si sa-ti completezi lookul cu buze naturale.

Daca esti indragostita de machiajele cu elemente grafice, eyelinerul reprezinta produsul cheie din portfardul tau. In cazul in care aplicarea lui se transforma deseori intr-o misiune imposibila, Alexandru Abagiu iti propune sa schimbi situatia cu ajutorul unor trucuri simple: “Aplica eyelinerul de la coltul extern catre centru, porneste apoi din coltul intern catre centru, uneste cele doua linii pe zona centrala. Aplica cat mai la baza genelor si evita spatiile libere. Asigura-te ca pielea este perfect intinsa si nu lasa produsul sa se usuce pe aplicator”. Pentru sursa de inspiratie, priveste machiajele purtate de modele la prezentarea Lanvin sau Mary Katrantzou.

Sprancenele creative acoperite cu strasuri reprezinta o alta tendinta a sezonului. La prezentarea Chanel, sprancenele cu aplicatii stralucitoare au reprezentat piesa de rezistenta a machiajelor.

Chiar daca asociezi culorile intense pe pleoape cu zilele calduroase de vara, ele se regasesc si printre tendintele sezonului rece, vezi colectiile Dior, Anna Sui sau Dries Van Noten. Fie ca optezi pentru farduri de pleoape sau tusuri in nuante de portocaliu, albastru sau stacojiu, vei obtine cu siguranta o privire electrizanta.

Rujul in nuante intense de rosu se regaseste printre tendinte indiferent de anotimp. De aceasta data, noutatea consta in felul in care este aplicat acesta. Alexandru Abagiu iti recomanda sa blurezi usor conturul buzelor, asa cum am vazut la prezentarea Michael Kors.

Sustinut de Melkior, seminarul “Tendinte Beauty toamna-iarna 2012-2013” prezentat de celebrul make-up artist a avut loc saptamana trecuta la Romexpo.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 27.09.2012

more in Newsroom