ARTA & DESIGN

VEGETAL. Natura intr-o expozitie de...

Expozitia VEGETAL e o invitatie de a explora frumusetea naturii in…

INSPIRATIE

Cool shades & sunny memories

Primii mei ochelari de soare aveau rame negre si lentile albastre,…

INSPIRATIE

Bijuterii cu majuscule

Un timp, am simtit ca pandantivele cu initiala numelui nu sunt…

EDITOR'S CHOICE

CROCHET sau cum se impleteste...

“The crochet” este un trend care se impleteste perfect vara aceasta….

EDITOR'S CHOICE

Cum traduce Dries Van Noten...

Pe la inceputul primaverii, Dries Van Noten anunta colectiile de debut…

HOT TREND

Casele de moda deschid larg...

Formularea moda si frumusete e intalnita atat de des, incat ar…

INSPIRATIE

Anya Hindmarch, Sister Jane &...

Hainele se citesc cel mai bine atunci cand sunt imbracate, cand…

We like

“Subscribe and share” sau, mai bine, aplauze

"Subscribe and share" este o piesa de teatru care vorbeste despre comedia din vietile noastre virtuale, dar si despre tristetea pe care o aduce ea in cele reale. Replicile actuale au puterea de a decupa propria noastra realitate in scene foarte clare. Ele sunt o oglinda perfecta pentru imaginea de clovn in care care ne imbraca egoul desfranat si, pe alocuri, patologic din social media. Si redau perfect preocuparea noastra oarba si complet inutila pentru admiratia celorlalti, in orice s-ar masura ea: like-uri, fani, audienta, votanti. Sursa comicului este, de fapt, un comportament caricatura in care nu mai exista reflexiv, ci doar reflex, si pe care il adoptam fiecare in diverse doze, atunci cand cumparam iluzia unei echivalente intre expunere si succes. Iar aceasta iluzie incurajeaza si capitalizeaza tendintele exhibitioniste in care documentam orice moment, orice interactiune si publicam "gandul imediat" si "convingerea noastra". Astfel ajungem sa valorizam banalitatea existentiei de zi cu zi sau, mai rau, sa "editam" si sa "reformulam" realitatea in functie de convingeri sau interese. Cronologia actelor este exact ca in realitate. Un circ al compromisurilor si al ipocriziei, o goana nebuna dupa aparenta, care la inceput iti vinde iluzia unui joc nevinovat si deloc per...

Inapoi Inainte
Agatha Ruiz de la Prada. De la inimi pana la stele.
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Agatha Ruiz de la Prada. De la inimi pana la stele.

Ea este designerul inimilor, al stelelor si al florilor, pe care le modeleaza in cele mai inedite forme si culori. Asta scriam in 2016 despre Agatha Ruiz de la Prada, dupa ce am vizitat expozitia care ii purta numele si care a fost gazduita, pentru cateva luni, in Casa de Santa Maria din Cascais, Portugalia.

Daca nu as fi cautat articolul de atunci, as fi facut o descriere foarte asemanatoare si astazi, fara sa stiu ca ma repet. Designerul continua sa foloseasca aceste motive, embleme ale viziunii ei artistice. Inimile au un contur anume si florile la fel. Ele impreuna cu paleta de culori vibrante pe care le amesteca in fel si chip fac creatiile usor de recunoscut, fie ca le-ai integra cu bucurie in tinutele tale, fie ca te limitezi la a le privi.

Prezentate recent la Saptamana Modei de la Madrid, piesele vestimentare din colectia toamna-iarna 2022/23 sunt totusi destul de diferite de cele vazute de mine in urma cu aproape sase ani. Sunt mult mai usor de purtat. Blocurilor de culoare li se alatura imprimeurile, unele dintre ele de-a dreptul hipnotizante. Repetitia utilizata adesea in construirea printurilor intareste puntile de legatura cu universul pop-art, un alt element emblematic pentru designerul spaniol.

Imi plac hanoracele din colectie, in toate interpretarile pe care le-au primit. Am remarcat, de asemenea, bluzele cu maneci largi, evazate, precum si fustele midi. Am mai remarcat si ca fotografiile de la prezentare au functionat ca un masaj de cateva minute pentru ganduri. E un efect pe care il au adesea creatiile semnate Agatha Ruiz de la Prada.


Dresurile purtate de model nu sunt alese intamplator. Sunt un simbol al solidaritatii cu Ucraina.
Sursa foto: Hepta.ro


Sursa foto: Hepta.ro


Sursa foto: Hepta.ro


Sursa foto: Hepta.ro


Sursa foto: Hepta.ro

Sursa fotografie principala: Hepta.ro

PUBLISHED ON 22.03.2022

more in Newsroom