HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Ziua in care nu se cumpara nimic @ TNB, 18 si 19 octombrie

'Ziua in care nu se cumpara nimic' de Kim Atle Hansen, in regia lui Horia Suru, prezinta povestea unor tineri care lupta pentru o lume mai buna. Este un spectacol despre implicarea politica si sociala, despre naivitate si principii, despre consecintele si riscurile pe care suntem sau nu dispusi sa ni le asumam. Dezvoltata de Asociatia ProDrama si Teatrul National in cadrul Programului 9G la TNB, piesa va fi jucata pe 18 si 19 octombrie 2014, ora 20:00, la Sala Mica a Nationalului. Accesul publicului la aceste doua reprezentatii este gratuit, in limita locurilor disponibile si pe baza de rezervare.

Petra (Ilinca Harnut) si Andrei (Rolando Matsangos) vor sa atraga atentia asupra consumerismului si a exploatarii muncitorilor din lumea a treia. Kati (Cristina Gavrus) si Irina (Olivia Alexandra Nita) vor sa devina vedete cantand la un eveniment de salvare a planetei. Toma (Andrei Morariu) si Petru (Emil Mandanac) vor sa protesteze pentru a imbunatati conditiile din azilul de batrani in care lucreaza. Ana (Simona Cuciurianu) vrea sa fie mai mult decat o simpla vanzatoare intr-un magazin de haine.  Drumurile lor ii duc la mall, iar aceasta vizita le va schimba vietile.

Piesa exploreaza limitele si motivatiile implicarii tinerilor, vazuti intr-un univers proiectat si schematizat, o materializare a distantei pe care personajele par s-o simta fata de actiunile lor.  Actorii sunt atat personaje cat si naratori ai vietii personajelor pe care le interpreteaza.

Dramaturg, actor si activist norvegian, autor al mai multor piese de teatru ce dezbat probleme ale societatii actuale, Kim Atle Hansen este in prezent angajat al Norske Theater, Oslo. „Ziua in care nu se cumpara nimic” reprezinta una dintre cele mai cunoscute piese ce-i poarta semnatura si a fost montata pana acum in Anglia, Brazilia, Italia, America si Rusia. „ Acest text este gandit mai degraba pentru o conventie performativa decat pentru un tip de joc motivat emotional”, marturiseste el.

Durata: 1h30min (fara pauza)
Intrare libera, pe baza de rezervare la adresa de email: rezervare.tnb@gmail.com, in limita locurilor disponibile (max. 2 locuri/persoana)
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!

Regie: Horia Suru / Asistent regie: Madalin Hincu
Distributie
: Simona Cuciurianu, Cristina Gavrus, Ilinca Harnut,Rolando Matsangos, Emil Mandanac, Andrei Morariu, Olivia Nita
Live DJ:
Andreea  Veder
Video artist:
Razvan Mihalachi / Special Effects: Daniel Radu
Scenografie:
Arh. Bogdan Costea / Asistent scenografie: Ana Ivan
Costume:
Anca Miron / Make-up artist: Diana Ionescu
Pregatire vocala:
Monica Ciuta
Fotograf:
Alexandra Pasca
Producator delegat:
Ionut Corpaci-Teodorescu
Coordonator CCCT „Ion Sava”:
Cristiana Gavrila

O coproductie ProDrama, TNB, Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala „Ion Sava”.
Proiect finantat de ARCUB – Arta si Cultura Bucuresti, prin programul „București 555″.
9G la TNB este un program al Teatrului National “I.L.Caragiale” din Bucuresti sprijinit de MasterCard.
Parteneri: Retro Future, Reciclare Creativa, Active Watch, Creionetica, ArtWe.

Pentru mai multe detalii puteti accesa pagina de facebook si site-ul proiectului ziua.prodrama.ro sau puteti scrie pe adresa contact@prodrama.ro.

Foto: Alexandra Pasca

PUBLISHED ON 15.10.2014

more in Newsroom