ARTA & DESIGN

VEGETAL. Natura intr-o expozitie de...

Expozitia VEGETAL e o invitatie de a explora frumusetea naturii in…

INSPIRATIE

Cool shades & sunny memories

Primii mei ochelari de soare aveau rame negre si lentile albastre,…

INSPIRATIE

Bijuterii cu majuscule

Un timp, am simtit ca pandantivele cu initiala numelui nu sunt…

EDITOR'S CHOICE

CROCHET sau cum se impleteste...

“The crochet” este un trend care se impleteste perfect vara aceasta….

EDITOR'S CHOICE

Cum traduce Dries Van Noten...

Pe la inceputul primaverii, Dries Van Noten anunta colectiile de debut…

HOT TREND

Casele de moda deschid larg...

Formularea moda si frumusete e intalnita atat de des, incat ar…

INSPIRATIE

Anya Hindmarch, Sister Jane &...

Hainele se citesc cel mai bine atunci cand sunt imbracate, cand…

We like

“Subscribe and share” sau, mai bine, aplauze

"Subscribe and share" este o piesa de teatru care vorbeste despre comedia din vietile noastre virtuale, dar si despre tristetea pe care o aduce ea in cele reale. Replicile actuale au puterea de a decupa propria noastra realitate in scene foarte clare. Ele sunt o oglinda perfecta pentru imaginea de clovn in care care ne imbraca egoul desfranat si, pe alocuri, patologic din social media. Si redau perfect preocuparea noastra oarba si complet inutila pentru admiratia celorlalti, in orice s-ar masura ea: like-uri, fani, audienta, votanti. Sursa comicului este, de fapt, un comportament caricatura in care nu mai exista reflexiv, ci doar reflex, si pe care il adoptam fiecare in diverse doze, atunci cand cumparam iluzia unei echivalente intre expunere si succes. Iar aceasta iluzie incurajeaza si capitalizeaza tendintele exhibitioniste in care documentam orice moment, orice interactiune si publicam "gandul imediat" si "convingerea noastra". Astfel ajungem sa valorizam banalitatea existentiei de zi cu zi sau, mai rau, sa "editam" si sa "reformulam" realitatea in functie de convingeri sau interese. Cronologia actelor este exact ca in realitate. Un circ al compromisurilor si al ipocriziei, o goana nebuna dupa aparenta, care la inceput iti vinde iluzia unui joc nevinovat si deloc per...

Inapoi Inainte
Videoclipuri cu coregrafii care te invita la dans
We like
Autor: Ioana Lovin

Videoclipuri cu coregrafii care te invita la dans

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul cu melancolie printr-un click pe melodia potrivita. Apoi, intind acea stare ca pe un elastic printr-un nou click, fie pe replay, fie pe o alta melodie potrivita. Muzica are abilitatea, nu doar de a schimba stari de spirit, ci si de a prelua o parte din controlul propriului corp pentru a-l pune in miscare.

Cu acest gand in minte, mi-am propus sa aduc la un loc cateva piese muzicale ale caror videoclipuri includ coregrafii memorabile, care te invita la dans.

Pe unele dintre ele le-am imitat si eu pe alocuri, cu toata stangacia si miscarile de robotel cu incheieturile desurubate de care sunt in stare. Pe altele, nu am indraznit sa le abordez constient, cu toate ca m-am trezit ca dau din cap si din maini pe ritmurile lor sau din picioare, pe sub birou.

Prima astfel de melodie la care m-am gandit a fost Single Ladies a lui Beyonce. A avut prioritate pentru ca vine la pachet cu o intamplare care ma face mereu sa zambesc. Eram la birou. Fiecare isi vedea de ce avea de facut, cand zgomotul tastelor a fost acoperit, dintr-odata, de hitul lui Beyonce. Intr-un sincron care nu ne-ar fi iesit nici daca am fi exersat inainte, eu si colega de langa mine am inceput sa dam din maini… All the single ladies, Now put your hands up… Toata lumea care ne-a vazut a ras, am ras si noi. A trecut mai mult de un deceniu de cand a fost lansata piesa si cam tot atata de la acea amintire.

Bineinteles ca sunt multe melodii care includ dansuri celebre, executate cu precizie milimetrica sau, dimpotriva, cu miscari ce transmit naturalete si spontaneitate. Dintre toate pe care le-am luat in calcul, le-am ales, pana la urma, pe cele in care povestea melodiei sau starea pe care vrea sa o transmita este redata (aproape) integral prin dans.

M-am limitat la sapte videoclipuri, fara sa ma limitez insa la un anumit interval de timp in care acestea au fost lansate. Am ajuns si in perioada in care online-ul nu era inca parte din viata mea si mi-am amintit cum, pentru a revedea videoclipurile preferate, asteptam sa le vina randul pe canalele TV de muzica. Ce vremuri!

Beyonce – Single Ladies

The Black Keys – Lonely Boy

Fatboy Slim ft. Bootsy Collins – Weapon of Choice

Pharrell Williams – Happy

Pink – Try

Run-DMC vs. Jason Nevins – It’s Like That

Sia – Chandelier

Foto: Priscilla Du Preez / Unsplash
Linkuri video: canalele oficiale de Youtube ale artistilor

PUBLISHED ON 22.09.2021

more in Mood Board