EDITOR'S CHOICE

Detalii sic de pe covorul...

Coafuri cu parul desfacut si aranjat in asa fel incat sa…

ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

Editor's Choice

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare cum nu se poate mai potrivita pentru a descrie aranjamentele florale in stil japonez (ikebana). Am devenit constienta de predilectia mea pentru ikebana relativ recent. Cred ca un follow hotarat pe Instagram a incurajat platforma sa imi arate tot felul de tablouri vii carora le-as putea da inimioare, iar eu m-am bucurat de asta si, adesea, am fost extrem de impresionata de ce vedeam in fotografii. Simplitatea si echilibrul sunt printre elementele care definesc, de obicei, lucrurile pe gustul meu, deci nu e de mirare ca rezonez atat de mult cu aceste compozitii. Asimetria, insa, mai putin. Pana de curand, as fi ales, fara sa clipesc, simetria. Si totusi, fara asimetrie, ikebana nu exista. Cuvintele artistei florale Emily Thompson din articolul The Rise of Modern Ikebana, publicat pe nytimes.com cu ani in urma, mi-au clarificat nedumerirea atat de usor: "Asa cum asimetria este definita de simetrie, ikebana este intotdeauna prezenta atunci cand cineva lucreaza cu florile." Principiile si simbolurile care stau la baza aranjamentelor in stil japonez m-au determinat sa chestionez de unde vine nevoia mea de a scrie despre ele acum. Sunt in trend? Se poate, dar parca e mai mult de atat. Sunt genul de persoana ...

Inapoi Inainte

Vedete @ aniversarea Mengotti 7 ani

Saptamana aceasta, magazinul exclusivist Mengotti a sarbatorit cea de-a saptea aniversare alaturi de designeri, vedete, clienti si bloggeri din domeniul modei. Printre invitati s-au aflat Andreea Raicu, Maria Marinescu, Maurice Munteanu, Domnica Margescu, Roxana Voloseniuc, Ana Morodan, Lil Bulgac, Andrei Iovu, Alina Tanasa, Diana Enciu si Sonia Argint Ionescu. Gazdele serii au fost Filippo Mengotti si Amalia Nastase.

Printr-un fashion show desfasurat pe ritmuri de muzica clasica live, cei prezenti au descoperit colectiile primavara-vara 2015, alese de stilistul Amir Dobos. Pe langa piesele vestimentare dedicate sezonului cald, invitatii au admirat in premiera in Romania o selectie de rochii de seara ale designerului italian Alberta Ferretti, parte din colectia ready-to-wear toamna-iarna 2015.

Foto: Victor Bogdan Gheorghita

PUBLISHED ON 09.04.2015

more in Fashion Etc