TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte

UNFINISHED18. Inspiratia, dincolo de granita dintre discipline.

Peste 30 de activisti, antreprenori, artisti si designeri internationali participa la Festivalul UNFINISHED, gazduit, intre 27 si 30 septembrie 2018, de Muzeul National de Arta al Romaniei. Tema editiei din acest an este inspiratia, dincolo de granita dintre discipline.

“Viziunea UNFINISHED este sa gaseasca, sa descrie scanteia, indiferent de arta, stiinta sau  vocatie, care aprinde in om dorinta de-a pasi in intuneric, acolo unde se afla ideile zilei de maine.  Fara inspiratie, fara curiozitate, fara nesabuinta, uneori, de-a indrazni sa lasi in urma cararea batuta, lasam celor ce ne urmeaza un viitor mai sarac,”  declara Cristian Movila, fondator UNFINISHED.

Esther Perel, psihoterapeuta de profesie si autoarea bestsellerului din topul New York Times 2017 – ​The State of Afairs: The Rethinking Infidelity, se regaseste printre invitatii de anul acesta, toti deschizatori de drumuri in munca si domeniul lor de expertiza. Perel este considerata una dintre cele mai vizibile si originale voci ale zilelor noastre in ceea ce priveste relatiile moderne. Conferintele sale TED au adunat peste 20 de milioane de vizionari, iar bestseller-ul international ​Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence​ a devenit un  fenomen global, fiind tradus in 25 de limbi.

Pana in acest moment, au confirmat participarea la UNFINISHED si ​Aja Monet​, poeta si activista, Farah Nayeri​, corespondenta culturala a New York Times in Europa, Archie Lee Coates ​si​ Jeffrey Franklin​, parteneri PlayLab si fondatori + Pool, ​Iulian Stanciu​, CEO eMAG, ​Andrew Herzog​, designer multidisciplinar si co-fondatorul HAWRAF, ​Barbara Soalheiro​, fondatoarea Mesa&Cadeira, Kimberley Motley​, avocat pe drepturile omului, ​Danilo Maldonado Machado​, disident cubanez, Peter Conrads​, Co-fondator + Managing Director, SLOW, ​Maria Toorpakai Wazir​, jucatoare de squash, ​Ian Daly​, ​Head of Brand Strategy Live Nation, ​Ayesha Gulalai Wazir​, politiciana si activista, ​Pete Davis​, scriitor & civic performer, ​Marinela V. Ardelean​, Wine Critic + autoare, ​Gabriel Diaconu​, MD, specialist in psihiatrie, ​Joel Evey, Senior Creative Director Global Gap, ​Fady Chreih, CEO​ Regina Maria, ​Adina Popescu, ​filosoafa si antreprenoare in VR.

Printre artistii care vor contribui cu lucrari in cadrul expozitiei se numara ​Kitra Cahana, Alfredo Jaar, Josh Begley, Tehching Hsieh, Luca Zamoc, Oana Vainer, Luca Zamoc, Rachel Monosov + Admire Kamudzengerere, Jaro Varga, Daniela Palimariu. ​Grupul Numen/For Use​ va construi o instalatie spatiala interactiva accesibila, ce va putea fi explorata de publicul festivalului.

Accesul la festival se face pe baza de invitatie directa, recomandare sau prin completarea acestui formular, in limita locurilor disponibile aferente fiecarui domeniu: ​unfinished.ro/join.

Foto via UNFINISHED

PUBLISHED ON 11.09.2018

more in Newsroom