STREET STYLE

Moda strazii. 25 de tinute...

“These streets will make you feel brand new Big lights will…

RED CARPET

Top 10 tinute de la...

Cea de-a 70-a editie a Premiilor Emmy si-a desemnat ieri castigatorii…

Machiaje in tendinte. Toamna-iarna 2018.

Vara este anotimpul meu preferat, iar acum pasesc in fiecare zi…

Prima colectie H&M Conscious Exclusive...

A opta colectie H&M Conscious Exclusive vine mai repede decat ne-am…

INSPIRATIE

5 costume cu pantaloni, purtate...

Turneul de promovare a filmului “A Simple Favor” o readuce pe…

ART & DESIGN

Frescele moderne ale lui Ali...

Transparenta straturilor de acuarela care compun portretele monocromatice ale lui Ali…

NEWS

Fotografiile lui Viviane Sassen pentru...

Fotografa olandeza Viviane Sassen semneaza campania de promovare a colectiei COS…

Art & Design

Frescele moderne ale lui Ali Cavanaugh

Transparenta straturilor de acuarela care compun portretele monocromatice ale lui Ali Cavanaugh m-a dus cu gandul la voaluri fine de matase, suprapuse astfel incat sa creeze forme si tonalitati din ce in ce mai intense ale aceleiasi culori. Alte lucrari ce-i poarta semnatura mi-au parut ca stabilesc un echilibru intre control si hazard, ca si cum, dupa ce le-a terminat, artista a picurat apa peste unele parti si a lasat-o sa remodeleze singura tusele de culoare. Doar ca nimic nu este intamplator in lucrarile ei. Cand ii privesti compozitiile detaliate, ca niste fotografii, devine cat se poate de clar faptul ca fiecare element este gandit si controlat cu precizie. Si mai este lumina din lucrarile ei, un alt element emblematic care m-a captivat. Imprint Listening in Silence Sunglasses Ali Cavanaugh si-a dezvoltat tehnica in ani de experienta. Pentru ca lucrarile ei nu sunt nici picturi clasice in acuarela si nici fresce obisnuite, artista a ales sa le defineasca drept fresce moderne. Acestea sunt realizate, printr-un proces migalos ce poate dura doua saptamani, pe un suport acoperit cu strat de caolin. Intr-un interviu publicat de Chris Hallbeck pe Youtube, artista americana povesteste ca pielea personajelor ei este compusa chiar si din 50 de straturi de culoare si ca...

Inapoi Inainte

UNFINISHED18. Inspiratia, dincolo de granita dintre discipline.

Peste 30 de activisti, antreprenori, artisti si designeri internationali participa la Festivalul UNFINISHED, gazduit, intre 27 si 30 septembrie 2018, de Muzeul National de Arta al Romaniei. Tema editiei din acest an este inspiratia, dincolo de granita dintre discipline.

“Viziunea UNFINISHED este sa gaseasca, sa descrie scanteia, indiferent de arta, stiinta sau  vocatie, care aprinde in om dorinta de-a pasi in intuneric, acolo unde se afla ideile zilei de maine.  Fara inspiratie, fara curiozitate, fara nesabuinta, uneori, de-a indrazni sa lasi in urma cararea batuta, lasam celor ce ne urmeaza un viitor mai sarac,”  declara Cristian Movila, fondator UNFINISHED.

Esther Perel, psihoterapeuta de profesie si autoarea bestsellerului din topul New York Times 2017 – ​The State of Afairs: The Rethinking Infidelity, se regaseste printre invitatii de anul acesta, toti deschizatori de drumuri in munca si domeniul lor de expertiza. Perel este considerata una dintre cele mai vizibile si originale voci ale zilelor noastre in ceea ce priveste relatiile moderne. Conferintele sale TED au adunat peste 20 de milioane de vizionari, iar bestseller-ul international ​Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence​ a devenit un  fenomen global, fiind tradus in 25 de limbi.

Pana in acest moment, au confirmat participarea la UNFINISHED si ​Aja Monet​, poeta si activista, Farah Nayeri​, corespondenta culturala a New York Times in Europa, Archie Lee Coates ​si​ Jeffrey Franklin​, parteneri PlayLab si fondatori + Pool, ​Iulian Stanciu​, CEO eMAG, ​Andrew Herzog​, designer multidisciplinar si co-fondatorul HAWRAF, ​Barbara Soalheiro​, fondatoarea Mesa&Cadeira, Kimberley Motley​, avocat pe drepturile omului, ​Danilo Maldonado Machado​, disident cubanez, Peter Conrads​, Co-fondator + Managing Director, SLOW, ​Maria Toorpakai Wazir​, jucatoare de squash, ​Ian Daly​, ​Head of Brand Strategy Live Nation, ​Ayesha Gulalai Wazir​, politiciana si activista, ​Pete Davis​, scriitor & civic performer, ​Marinela V. Ardelean​, Wine Critic + autoare, ​Gabriel Diaconu​, MD, specialist in psihiatrie, ​Joel Evey, Senior Creative Director Global Gap, ​Fady Chreih, CEO​ Regina Maria, ​Adina Popescu, ​filosoafa si antreprenoare in VR.

Printre artistii care vor contribui cu lucrari in cadrul expozitiei se numara ​Kitra Cahana, Alfredo Jaar, Josh Begley, Tehching Hsieh, Luca Zamoc, Oana Vainer, Luca Zamoc, Rachel Monosov + Admire Kamudzengerere, Jaro Varga, Daniela Palimariu. ​Grupul Numen/For Use​ va construi o instalatie spatiala interactiva accesibila, ce va putea fi explorata de publicul festivalului.

Accesul la festival se face pe baza de invitatie directa, recomandare sau prin completarea acestui formular, in limita locurilor disponibile aferente fiecarui domeniu: ​unfinished.ro/join.

Foto via UNFINISHED

PUBLISHED ON 11.09.2018 TAGS: UNFINISHED 2018

more in Newsroom