AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

UNFINISHED18. Inspiratia, dincolo de granita dintre discipline.

Peste 30 de activisti, antreprenori, artisti si designeri internationali participa la Festivalul UNFINISHED, gazduit, intre 27 si 30 septembrie 2018, de Muzeul National de Arta al Romaniei. Tema editiei din acest an este inspiratia, dincolo de granita dintre discipline.

“Viziunea UNFINISHED este sa gaseasca, sa descrie scanteia, indiferent de arta, stiinta sau  vocatie, care aprinde in om dorinta de-a pasi in intuneric, acolo unde se afla ideile zilei de maine.  Fara inspiratie, fara curiozitate, fara nesabuinta, uneori, de-a indrazni sa lasi in urma cararea batuta, lasam celor ce ne urmeaza un viitor mai sarac,”  declara Cristian Movila, fondator UNFINISHED.

Esther Perel, psihoterapeuta de profesie si autoarea bestsellerului din topul New York Times 2017 – ​The State of Afairs: The Rethinking Infidelity, se regaseste printre invitatii de anul acesta, toti deschizatori de drumuri in munca si domeniul lor de expertiza. Perel este considerata una dintre cele mai vizibile si originale voci ale zilelor noastre in ceea ce priveste relatiile moderne. Conferintele sale TED au adunat peste 20 de milioane de vizionari, iar bestseller-ul international ​Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence​ a devenit un  fenomen global, fiind tradus in 25 de limbi.

Pana in acest moment, au confirmat participarea la UNFINISHED si ​Aja Monet​, poeta si activista, Farah Nayeri​, corespondenta culturala a New York Times in Europa, Archie Lee Coates ​si​ Jeffrey Franklin​, parteneri PlayLab si fondatori + Pool, ​Iulian Stanciu​, CEO eMAG, ​Andrew Herzog​, designer multidisciplinar si co-fondatorul HAWRAF, ​Barbara Soalheiro​, fondatoarea Mesa&Cadeira, Kimberley Motley​, avocat pe drepturile omului, ​Danilo Maldonado Machado​, disident cubanez, Peter Conrads​, Co-fondator + Managing Director, SLOW, ​Maria Toorpakai Wazir​, jucatoare de squash, ​Ian Daly​, ​Head of Brand Strategy Live Nation, ​Ayesha Gulalai Wazir​, politiciana si activista, ​Pete Davis​, scriitor & civic performer, ​Marinela V. Ardelean​, Wine Critic + autoare, ​Gabriel Diaconu​, MD, specialist in psihiatrie, ​Joel Evey, Senior Creative Director Global Gap, ​Fady Chreih, CEO​ Regina Maria, ​Adina Popescu, ​filosoafa si antreprenoare in VR.

Printre artistii care vor contribui cu lucrari in cadrul expozitiei se numara ​Kitra Cahana, Alfredo Jaar, Josh Begley, Tehching Hsieh, Luca Zamoc, Oana Vainer, Luca Zamoc, Rachel Monosov + Admire Kamudzengerere, Jaro Varga, Daniela Palimariu. ​Grupul Numen/For Use​ va construi o instalatie spatiala interactiva accesibila, ce va putea fi explorata de publicul festivalului.

Accesul la festival se face pe baza de invitatie directa, recomandare sau prin completarea acestui formular, in limita locurilor disponibile aferente fiecarui domeniu: ​unfinished.ro/join.

Foto via UNFINISHED

PUBLISHED ON 11.09.2018

more in Newsroom