INTERVIU

Ioana Boros de la Daring...

Daring Trash este un brand vestimentar din Cluj, fondat de Ioana…

INSPIRATIE

Ce machiaje poarta starurile la...

In scurta perioada care a trecut de cand am intrat in…

COVORUL ROSU

Tinutele preferate de la Critics’...

Lady Gaga, Regina King, Rachel Brosnahan si Patricia Clarkson se regasesc…

NEWS

Un oras efemer din gheata...

Sculpturile expuse la Harbin Ice and Snow World alcatuiesc, in fiecare…

ART & DESIGN

Courtney Mattison. Arta pentru protejarea...

Courtney Mattison realizeaza sculpturi de mari dimensiuni, cu recife de corali…

TINUTA SAPTAMANII

Margot Robbie, intr-o rochie Rodarte

Turneul de promovare a filmului Mary Queen of Scots, regizat de…

NEWS

De ce este “Living Coral”...

Institutul Pantone a desemnat culoarea anului 2019. Este vorba despre Living…

Art & Design

Courtney Mattison. Arta pentru protejarea oceanelor.

Courtney Mattison realizeaza sculpturi de mari dimensiuni, cu recife de corali din ceramica, fragile si complexe, cum sunt, de altfel, si cele reale. Lucrarile ei au nu doar un impact vizual puternic, ci si un mesaj pe masura. Ele expun efectele nocive ale incalzirii globale asupra vietii subacvatice si devin un manifest pentru conservarea marilor si a oceanelor.  "Protejam lucrurile de care ne pasa si ne pasa de ceea ce cunoastem si intelegem", spune Mattison pe site-ul personal. Acest gand a motivat-o sa foloseasca sculptura ca mijloc de informare despre ceea ce se intampla in adancuri. "Arta poate aduce la suprafata si la vedere frumusetea recifelor si pericolul in care se afla ele si ne poate inspira sa protejam oceanul." Sculptura Confluence, Our Changing Seas V, 2018. Fotografie: Amanda Brooks pentru Art in Embassies, US Department of State; Conform courtneymattison.com, Matisson a inceput seria "Our Changing Seas" in 2011, iar anul acesta a creat in cadrul ei si sculptura "Confluence", cea mai mare de pana acum. Aceasta are peste opt metri inaltime si o latime de aproape 6 metri. Expusa in Jakarta la Ambasada Statelor Unite, ea este un omagiu adus partii din Triunghiul de Corali ce apartine Indoneziei. Mi-a captat atentia in online prin bogatia detaliilor, prin ...

Inapoi Inainte

UNFINISHED18. Inspiratia, dincolo de granita dintre discipline.

Peste 30 de activisti, antreprenori, artisti si designeri internationali participa la Festivalul UNFINISHED, gazduit, intre 27 si 30 septembrie 2018, de Muzeul National de Arta al Romaniei. Tema editiei din acest an este inspiratia, dincolo de granita dintre discipline.

“Viziunea UNFINISHED este sa gaseasca, sa descrie scanteia, indiferent de arta, stiinta sau  vocatie, care aprinde in om dorinta de-a pasi in intuneric, acolo unde se afla ideile zilei de maine.  Fara inspiratie, fara curiozitate, fara nesabuinta, uneori, de-a indrazni sa lasi in urma cararea batuta, lasam celor ce ne urmeaza un viitor mai sarac,”  declara Cristian Movila, fondator UNFINISHED.

Esther Perel, psihoterapeuta de profesie si autoarea bestsellerului din topul New York Times 2017 – ​The State of Afairs: The Rethinking Infidelity, se regaseste printre invitatii de anul acesta, toti deschizatori de drumuri in munca si domeniul lor de expertiza. Perel este considerata una dintre cele mai vizibile si originale voci ale zilelor noastre in ceea ce priveste relatiile moderne. Conferintele sale TED au adunat peste 20 de milioane de vizionari, iar bestseller-ul international ​Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence​ a devenit un  fenomen global, fiind tradus in 25 de limbi.

Pana in acest moment, au confirmat participarea la UNFINISHED si ​Aja Monet​, poeta si activista, Farah Nayeri​, corespondenta culturala a New York Times in Europa, Archie Lee Coates ​si​ Jeffrey Franklin​, parteneri PlayLab si fondatori + Pool, ​Iulian Stanciu​, CEO eMAG, ​Andrew Herzog​, designer multidisciplinar si co-fondatorul HAWRAF, ​Barbara Soalheiro​, fondatoarea Mesa&Cadeira, Kimberley Motley​, avocat pe drepturile omului, ​Danilo Maldonado Machado​, disident cubanez, Peter Conrads​, Co-fondator + Managing Director, SLOW, ​Maria Toorpakai Wazir​, jucatoare de squash, ​Ian Daly​, ​Head of Brand Strategy Live Nation, ​Ayesha Gulalai Wazir​, politiciana si activista, ​Pete Davis​, scriitor & civic performer, ​Marinela V. Ardelean​, Wine Critic + autoare, ​Gabriel Diaconu​, MD, specialist in psihiatrie, ​Joel Evey, Senior Creative Director Global Gap, ​Fady Chreih, CEO​ Regina Maria, ​Adina Popescu, ​filosoafa si antreprenoare in VR.

Printre artistii care vor contribui cu lucrari in cadrul expozitiei se numara ​Kitra Cahana, Alfredo Jaar, Josh Begley, Tehching Hsieh, Luca Zamoc, Oana Vainer, Luca Zamoc, Rachel Monosov + Admire Kamudzengerere, Jaro Varga, Daniela Palimariu. ​Grupul Numen/For Use​ va construi o instalatie spatiala interactiva accesibila, ce va putea fi explorata de publicul festivalului.

Accesul la festival se face pe baza de invitatie directa, recomandare sau prin completarea acestui formular, in limita locurilor disponibile aferente fiecarui domeniu: ​unfinished.ro/join.

Foto via UNFINISHED

PUBLISHED ON 11.09.2018 TAGS: UNFINISHED 2018

more in Newsroom