AMINTIRI

Printre oracole si caiete de...

De la clasicul Nu te supara, frate!, la papusile Aradeanca, fel…

AMINTIRI

Suvenirurile, portaluri spre vacante

Experientele traite sunt cele mai pretioase suveniruri, vei spune, iar eu…

EDITOR'S CHOICE

Mood board de toamna, cu...

Toamna isi anunta venirea din timp. Asa ca, in preintampinarea ei,…

INSPIRATIE

Ai o rochie alba. Ce...

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem…

FASHION BRIEF

Magazinul Dior de pe Avenue...

Dior mi-a parut intotdeauna un brand care domina. Dior inseamna statut….

INSPIRATIE

Tinute emblematice Barbie, inspiratie pentru...

Orice turneu de promovare a unui film are si o componenta…

INSPIRATIE

10 rochii couture fw 2023/24....

Continui traditia de a alege 10 rochii din colectiile haute-couture prezentate…

Interviu

Bijuteriile Lito

Nu as fi crezut ca estetica unui artist este asa de mult influentata de personalitatea lui, pana cand nu am cunoscut-o pe Lito Karakostanoglou, la evenimentul "meet the designer" de la Madison Perfumery. Bijuteriile ei nu sunt despre stralucire si statut. Sunt bijuterii pe care trebuie sa le incerci si abia atunci descoperi un limbaj nonverbal, prin care sa iti poti exprima cel mai bine o ipostaza a feminitatii si o stare de moment. Lito este tactila, isi poarta bijuteriile si se joaca cu ele ca si cu niste cuvinte care, daca le pui in alta ordine, isi schimba complet sensul. Si cel mai mare talent al ei este ca e o femeie adevarata, care stie exact ce vrea sa spuna si o spune perfect prin bijuteriile ei. * Se spune ca relatia cu bijuteriile este o mostenire din copilarie: de la cineva din familie sau, pur si simplu, de la cineva care ne-a placut si ne-a influentat. Care este prima ta amintire cu o bijuterie? Este un inel in forma de floare pe care il avea mama mea si pe care mi-l doream si eu, dar si fiecare dintre surorile mele. Toate eram fascinate de acel inel. Si am primit fiecare o replica a acelui inel, din partea mamei, cand am implinit 18 ani. Pentru o bijuterie, forma este un element important. Intrebarea mea este daca forma urmeaza emotia sau vicev...

Inapoi Inainte
Tricotaje care pastreaza traditiile unei insule
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

Tricotaje care pastreaza traditiile unei insule

Mati Ventrillon este, astazi, printre putinii producatori de tricotaje din Fair Isle, Scotia, un loc in care istoria acestui mestesug se intinde peste doua secole. Numele designerului, fosta arhitecta de profesie, a devenit un brand care pastreaza traditiile insulei. Am aflat despre ea, abia de curand, cu ocazia colaborarii ei cu brandul COS.

Sursa foto: Mati Ventrillon

Sursa foto: Mati Ventrillon

Printre primele pulovere de care imi aminesc sunt cele lucrate de bunica sau de mama. Ale bunicii erau din lana, in nuanta clasica de bej, cu accent pe functionalitate, nu pe elemente decorative. Mama a adaugat alte fire pufoase, culorile (unele dintre ele de-a dreptul vibrante) si a experimentat cu tot felul de detalii.

Copil fiind, eram impresionata de cum jonglau cu andrelele, transformand gheme rotunde de ata in imbracaminte. Fascinatia s-a mentinut si cand am crescut, cu atat mai mult cu cat nu pare ca am mostenit aceasta maiestrie.

Desi diferita si desfasurata intr-un loc indepartat, povestea lui Ventrillon s-a impletit atat de usor cu amintirile personale. Cred ca acesta este unul dintre ingredientele care fac ca brandul fondat de ea sa fie remarcat si apreciat.

Mati Ventrillon s-a mutat din Londra in Fair Isle, in 2007. In anii ce-au urmat, a descoperit si invatat traditiile insulei. Apoi, in 2011, dupa 30 de ani de activitate, Cooperativa Fair Isle Crafts s-a dizolvat, lucru care a determinat-o sa puna bazele propriului brand de tricotaje.

Sursa foto: Mati Ventrillon

Sursa foto: Mati Ventrillon

Sursa foto: Mati Ventrillon

Inspired by tradition and crafted for life este motto-ul brandului, care transmite ideea de reinterpretare actuala a traditiilor, pe de-o parte, si, pe de de alta parte, un mesaj despre sustenabilitate. Asa se intampla si in cazul colectiei realizate in editie limitata pentru COS. Aceasta cuprinde pulovere si o caciula cu un design in care motivele traditionale si minimalismul modern coexista.

Sursa foto: COS

Sursa foto: COS

Sursa fotografie principala: COS
Sursa info: COS si mativentrillon.co.uk

PUBLISHED ON 29.12.2022

more in Fashion Etc