ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Saraiman: Dans contemporan, stand-up comedy si muzica lautareasca

Saraiman: Dans contemporan, stand-up comedy si muzica lautareasca

Trei ipostaze aparent incompatibile si o tema de meditatie mereu actuala: teama de ratare. Saraiman este o invitatie de a analiza acest subiect, cu ochi (auto)critic si cu mult umor, prin intermediul unui spectacol ce imbina dansul contemporan, marca Razvan Mazilu, momente de stand-up comedy cu actorul Dan Badea si muzica laturareasca, interpretata de Romica Puceanu.

“Saraiman a aparut dintr-o senzatie personala, resimtita ca un gand rece pe care ai vrea sa il alungi repede, si anume aceea a ratarii unor evenimente din viata mea, a noastra, a celor care am ales sa traim in Romania”, marturiseste Razvan Mazilu. “Stiu, mi s-a spus de nenumarate ori ca eu nu am de ce sa simt asta, pentru ca sunt un artist implinit, insa nu ai cum sa nu te intrebi cum ar fi aratat viata ta daca ai fi facut cu totul alte alegeri in diferite momente, alegeri deopotriva personale si profesionale. Inspirati de muzica lautareasca autentica, eu si artistul de stand-up comedy Dan Badea incercam, cu foarte mult umor, sa lansam niste intrebari si, eventual, sa gasim niste raspunsuri”, adauga el.

Coregrafia proiectului artistic poarta semnatura lui Nadar Rosano, dansator si coregraf independent de origine israeliana, ale carui creatii sunt prezentate in tari din intreaga lume.

Primele spectacole sunt programate in zilele de 26, 27 aprilie si 2 mai 2013. Biletele sunt puse spre vanzare la casa de bilete a Teatrul Odeon, incepand din 11 aprilie 2013.

Razvan Mazilu
Razvan Mazilu a impus si popularizat, pe scenele din Romania, dansul contemporan si teatrul-dans. Cu numeroase premii (Premiul UNITER, Medalia Ordinul Cultural in grad de Cavaler, Premiul Operei din Paris), cu spectacole prezentate si montate in contexte internationale prestigioase, Mazilu abordeaza cu lejeritate stiluri si ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de costume de scena.

Dan Badea
Actor cu profil comic, cizelat de maestrul sau Dem Radulescu timp de patru ani in salile UNATC “I. L. Caragiale” (unde a invatat ca umorul, ironia si, mai ales, autoironia fac parte din felul sau de a privi viata), actorul Dan Badea a parcurs un drum lung pana sa isi gaseasca menirea. A ratacit zece ani prin industria muzicala pana sa ajunga la stand-up comedy – considerat de el o forma de arta vie, onesta si cu un scop precis. Indiferent care e subiectul, indiferent cine e in sala, indiferent de starea artistului, de gandurile acestuia, spectatorul trebuie sa rada. Dar nu la orice, nu de orice.
De sapte ani, in fiecare zi, fie ca se afla la Cafe Deko, Club 99 sau in turneu național, Dan Badea a invatat un lucru: niciun public nu seamana cu cel de ieri, niciun spectacol nu o sa fie ca cel de ieri pentru ca nici spectatorul nu mai este cel de ieri.

Nadar Rosano
Nadar Rosano este coregraf si dansator independent. Originalitatea si nonconformismul universului sau coregrafic i-au adus premii importante la concursurile de coregrafie de la Hanovra si Dusseldorf si o bursa de creatie la prestigioasa companie DV8 Physical Theatre din Londra. In 2010, a primit o subventie pentru sustinerea si dezvoltarea creatiei sale din partea Danish Art Foundation – Ballet Master Albert Gaubier’s.
Cetatean universal al artei dansului contemporan, coregraf si pedagog, Nadar Rosano este invitat sa sustina cursuri si sa isi prezinte spectacolele pe scene din Cehia, Lituania, Spania, Cipru, Polonia, Olanda, Portugalia, Elvetia, Coreea, Statele Unite.

Foto si info via Tailored PR

PUBLISHED ON 15.04.2013

more in Newsroom