INSPIRATIE

Trucuri de machiaj folosite de...

Tutorialele make-up artistei Lisa Eldridge reprezinta unul dintre locurile de pe…

INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte
Saint Laurent Music Project

Saint Laurent Music Project

Marilyn Manson, Courtney Love, Kim Gordon si Ariel Pink sunt protagonistii celui mai recent proiect realizat de Hedi Slimane: Saint Laurent Music Project. Cele patru staruri au acceptat invitatia lui Slimane de a fi fotografiate purtand tinute Saint Laurent compuse de fiecare, astfel incat sa le reflecte personalitatea si stilul.

In urma cu cateva zile, am aflat de pe tumblr-ul Nicola Formichetti despre colaborarea casei de moda cu rockerul Marilyn Manson. Acum Saint Laurent dezvaluie intregul proiect menit sa imbine intr-o maniera originala moda si muzica.

De altfel, muzica a facut intotdeauna parte din universul creativ al casei Yves Saint Laurent. Prima conexiune dintre cele doua lumi artistice a fost realizata in 1971, atunci cand Yves Saint Laurent a semnat tinutele mirilor Bianca si Mick Jagger, a caror nunta a avut loc la Saint-Tropez.

Hedi Slimane, numit Creative Director al casei franceze in 2012, continua sa exploateze resursele pe care le pune la dispozitie muzica, iar Saint Laurent Music Project este cea mai recenta dovada. Pe parcursul carierei sale de designer, artisti celebri, printre care David Bowie si membrii trupei The Kills, i-au purtat tinutele. Mai mult decat atat, Slimane a dezvoltat pasiunea sa pentru muzica in cele trei volume ale proiectului fotografic Rock Diary, lansat in 2004.

Marilyn Manson

Courtney Love

Kim Gordon

Ariel Pink

Foto: Hedi Slimane via Hepta.ro

PUBLISHED ON 04.04.2013

more in Newsroom