AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Saint Laurent Music Project

Saint Laurent Music Project

Marilyn Manson, Courtney Love, Kim Gordon si Ariel Pink sunt protagonistii celui mai recent proiect realizat de Hedi Slimane: Saint Laurent Music Project. Cele patru staruri au acceptat invitatia lui Slimane de a fi fotografiate purtand tinute Saint Laurent compuse de fiecare, astfel incat sa le reflecte personalitatea si stilul.

In urma cu cateva zile, am aflat de pe tumblr-ul Nicola Formichetti despre colaborarea casei de moda cu rockerul Marilyn Manson. Acum Saint Laurent dezvaluie intregul proiect menit sa imbine intr-o maniera originala moda si muzica.

De altfel, muzica a facut intotdeauna parte din universul creativ al casei Yves Saint Laurent. Prima conexiune dintre cele doua lumi artistice a fost realizata in 1971, atunci cand Yves Saint Laurent a semnat tinutele mirilor Bianca si Mick Jagger, a caror nunta a avut loc la Saint-Tropez.

Hedi Slimane, numit Creative Director al casei franceze in 2012, continua sa exploateze resursele pe care le pune la dispozitie muzica, iar Saint Laurent Music Project este cea mai recenta dovada. Pe parcursul carierei sale de designer, artisti celebri, printre care David Bowie si membrii trupei The Kills, i-au purtat tinutele. Mai mult decat atat, Slimane a dezvoltat pasiunea sa pentru muzica in cele trei volume ale proiectului fotografic Rock Diary, lansat in 2004.

Marilyn Manson

Courtney Love

Kim Gordon

Ariel Pink

Foto: Hedi Slimane via Hepta.ro

PUBLISHED ON 04.04.2013

more in Newsroom