INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

INSPIRATIE

E/MOTION. Moda in tranzitie.

E/MOTION. Fashion in Transition (E/MOTION. Moda in tranzitie) este o expozitie…

ARTA & DESIGN

Anastasia Savinova. Spiritul unui oras...

Anastasia Savinova spune povesti despre orase si nu numai prin intermediul…

HOT TREND

Cum mai arata relatia noastra...

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si…

EDITOR'S CHOICE

Putina nostalgie

Parca m-am mai imprietenit cu toamna in ultimii ani. Nu stiu…

INSPIRATIE

Ce as purta in sezonul...

Pandemia a influentat, in mod clar, felul in care m-am imbracat…

Editor's Choice

Putina nostalgie

Parca m-am mai imprietenit cu toamna in ultimii ani. Nu stiu exact ce a dus la aceasta schimbare, am remarcat doar ca ea s-a intamplat. Poate ca timpul a inceput sa curga altfel pentru mine si asta a facut ca toamna sa nu-mi mai para acel anotimp mohorat, interminabil. Totusi, ea ramane in corelatie perfecta cu nostalgia. Peisajele se schimba si, oricat ar fi de frumoase cromaticile lor, imi amintesc inevitabil ca intram intr-o noua etapa si ca o alta s-a incheiat. Nu intamplator, dintre toate imaginile din campaniile pentru sezonul toamna-iarna 2021/2022 care mi-au trecut prin fata ochilor, preferatele mele sunt cele care induc o stare de nostalgie. Nu una apasatoare insa. Iata o parte dintre ele! * Celine toamna-iarna 2021/22 - campania Les Grands Classiques Imaginea campaniei: actrita si regizoarea Suzanne Lindon Fotograf: Hedi Slimane / Sursa foto: Hepta.ro * Dior toamna-iarna 2021/22 - campania Dioramour Fotografa: Sarah Blais / Sursa foto: Hepta.ro * Campania Louis Vuitton toamna-iarna 2021/22 Fotograf: David Sims / Sursa foto: Hepta.ro

Inapoi Inainte

Pasiune pentru cafea & grija pentru comunitate

Cofeels este o cafenea din Cluj deschisa, pe de-o parte, din pasiunea lui Lucian Butnaru pentru cafea si, pe de alta parte, din dorinta lui de a contribui la o crestere a calitatii vietii pentru persoanele cu dizabilitati de vedere. Situata pe strada Gheorghe Sincai 9, Cofeels devine prima cafenea sociala din oras.

Asta inseamna ca, desi cafeneaua este organizata ca un SRL, 90% din profit se duce spre sprijinirea unei cauze sociale. Inspiratia pentru acest concept a venit atat din experienta personala, Lucian Butnaru avand deficiente de vedere, cat si din povestile de viata ale unor prieteni.

“Iubesc cafeaua si consider ca avem nevoie de mai multa educatie in ceea ce inseamna arta de a savura cu adevarat aroma si gustul cafelei (…). Imi doresc sa impartasesc tot ce stiu despre cafea tuturor celor ce doresc sa faca o incursiune in ritualul cafelei. Visul meu este ca fiecare oprire in cafeneaua noastra sa fie o astfel de incursiune. Iar pentru ca viata mea a stat sub semnul discriminarii, din cauza dizabilitatii mele, si am fost martor si la discriminarea celor din jur pentru ca sunt altfel decat ceilalti, mi-am propus sa-mi aduc contributia in a face o mica schimbare in bine la acest capitolul. De exemplu, am un bun prieten nevazator care nu se poate descurca fara ajutorul cainelui ghid, insa acest fapt ii restrictioneaza accesul in unele zone. Am inclus un mesaj atipic pe paharele <<to go>>, ce face referire la un episod trait de prietenul meu. Te astept sa il descoperi!” povesteste fondatorul Cofeels, care isi propune sa acorde, in spatiul in care lucreaza, o grija deosebita publicului format din persoane cu dizabilitati.

Intr-o vitrina a cafenelei, sunt expuse cateva produse care provin de la alte intreprinderi sociale din tara. Cei care trec pragul gasesc acolo cafea de specialitate, lumanari parfumate si obiecte decorative.

Sursa foto si info: Cofeels

PUBLISHED ON 25.06.2021

more in Newsroom