INTERVIU

Roja Dove: “Parfumul este limbaj...

Roja Dove este unul dintre putinii oameni care poate sa iti…

HOT TREND

Machiaje “cat eyes” subtile &...

Tabloul tendintelor in machiaj este mai elaborat, insa, in ultima perioada,…

EDITOR'S CHOICE

Storytelling prin intermediul bijuteriei contemporane

Bijuteriile sunt povesti in miniatura. Povestea gandita de persoana care le…

INSPIRATIE

Rabanne H&M, o colectie de...

Toamna asta, H&M adauga un nou nume in portofoliul colaborarilor cu…

WE LIKE

CHANEL No. 1, frumusete si...

Gama de beauty Chanel No. 1 este ca o dimineata de…

POSTCARDS FROM FRIENDS

Acelasi loc, intr-o alta lumina

Andreea Macri a fotografiat, in ani diferiti, Capul Sounion din Grecia,…

HOT TREND

Piese vestimentare deconstruite

Ma captiveaza dintotdeauna rezultatele obtinute de designeri cand deconstruiesc piese vestimentare…

Inspiratie

Ai o rochie alba. Ce culoare sa fie pantofii?

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem in magazine, in paginile tiparite sau virtuale ale publicatiilor de moda, pe strada sau in social media... Sunt sanse mari ca ea sa faca parte deja din garderoba ta sau poate reprezinta doar o idee cu care cochetezi momentan si iti imaginezi cu ce ai purta-o. Ma intreb cum sunt pentru tine aceste exercitii de imaginatie. Eu ma poticnesc uneori, daca nu chiar deseori, si ma simt ca in fata unei ecuatii complicate, cu mai multe necunoscute. Raspunsul la intrebarea "Ce culoare sa fie pantofii?" e una dintre ele. Stiu deja raspunsul clasic cand vine vorba de o rochie alba: cu orice culoare. Bineinteles! Doar ca acesta nu e de prea mare ajutor cand trebuie sa faci o alegere. In situatiile in care nu simt ca am compus in minte o tinuta cat de cat coerenta, caut solutii in fotografiile de pe catwalk sau de la evenimente la care celebritatile au purtat piesa vestimentara de interes. E un obicei care ma ajuta sa imi fac ordine in idei. Observ cu ce rezonez, cu ce nu, si stiu mai bine spre ce sa imi concentrez atentia in magazine sau in propria garderoba. Nu de putine ori, anumite tinute ma determina sa vad cu alti ochi lucrurile pe care le am deja si ma ghideaza spre combinatii vestimentare pe care nu le-as fi luat i...

Inapoi Inainte

Pasiune pentru cafea & grija pentru comunitate

Cofeels este o cafenea din Cluj deschisa, pe de-o parte, din pasiunea lui Lucian Butnaru pentru cafea si, pe de alta parte, din dorinta lui de a contribui la o crestere a calitatii vietii pentru persoanele cu dizabilitati de vedere. Situata pe strada Gheorghe Sincai 9, Cofeels devine prima cafenea sociala din oras.

Asta inseamna ca, desi cafeneaua este organizata ca un SRL, 90% din profit se duce spre sprijinirea unei cauze sociale. Inspiratia pentru acest concept a venit atat din experienta personala, Lucian Butnaru avand deficiente de vedere, cat si din povestile de viata ale unor prieteni.

“Iubesc cafeaua si consider ca avem nevoie de mai multa educatie in ceea ce inseamna arta de a savura cu adevarat aroma si gustul cafelei (…). Imi doresc sa impartasesc tot ce stiu despre cafea tuturor celor ce doresc sa faca o incursiune in ritualul cafelei. Visul meu este ca fiecare oprire in cafeneaua noastra sa fie o astfel de incursiune. Iar pentru ca viata mea a stat sub semnul discriminarii, din cauza dizabilitatii mele, si am fost martor si la discriminarea celor din jur pentru ca sunt altfel decat ceilalti, mi-am propus sa-mi aduc contributia in a face o mica schimbare in bine la acest capitolul. De exemplu, am un bun prieten nevazator care nu se poate descurca fara ajutorul cainelui ghid, insa acest fapt ii restrictioneaza accesul in unele zone. Am inclus un mesaj atipic pe paharele <<to go>>, ce face referire la un episod trait de prietenul meu. Te astept sa il descoperi!” povesteste fondatorul Cofeels, care isi propune sa acorde, in spatiul in care lucreaza, o grija deosebita publicului format din persoane cu dizabilitati.

Intr-o vitrina a cafenelei, sunt expuse cateva produse care provin de la alte intreprinderi sociale din tara. Cei care trec pragul gasesc acolo cafea de specialitate, lumanari parfumate si obiecte decorative.

Sursa foto si info: Cofeels

PUBLISHED ON 25.06.2021

more in Newsroom