HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Nu ma uita @ Romanian Design Week

Proiectul “Nu ma uita” antreneaza intr-un exercitiu de creativitate inedit domenii precum designul interior si de produs, designul vestimentar, pictura si arta culinara. Totul porneste de la o sursa de inspiratie comuna si anume dialogul imaginar dintre geniu si muza – Constantin Brancusi si Domnisoara Pogany. Colectia de obiecte realizata va fi lansata la Romanian Design Week, unde va putea fi vizitata intre 16 si 24 mai. Isi va gasi apoi spatiu permanent la 360 Hub.

„Creatia extraordinara a lui Brancusi a contribuit la innoirea limbajului si a viziunii plastice in sculptura contemporana. De la Brancusi am invatat ce inseamna arta pura si studiindu-i constant operele, imi dau seama cat de mult mai am de invatat. Proiectul <Nu ma uita> este un tribut pe care doresc sa-l aduc geniului perfect al creatorului Brancusi. Universul experimental al acestui proiect este construit sub forma unui dialog la nivelul formei, intre artist si muza sa, Madame Pogany. <Nu ma uita> se remarca prin eleganta formei si utilizarea sensibila a materialelor, combinand simplitatea artei populare romanesti cu rafinamentul avangardei pariziene. Prin acest demers, imi doresc sa readuc in atentia publicului profunzimea si actualitatea operelor lui Brancusi si sa contribui, prin obiectele pe care le vom realiza, la promovarea acestui geniu,” declara initiatoarea proiectului Genoveva Hossu, designer de interior si de obiect.

1

La dezvoltarea proiectului vor participa arhitecta Daniela Maier (corpuri iluminat), artista Andreea Radu (pictura), ceramistul Ioan Sumedre Jr., fashion designerul Lucian Broscatean si Chef Adi Hadean. Genoveva Hossu va realiza piese de mobilier, textile si design de obiect si va da amprenta finala a spatiului “Nu ma uita”.
“Am ales acest nume pentru ca floarea de este printre singurele flori autentice romanesti, ceea ce mi s-a parut extrem de potrivit,” spune Genoveva Hossu.
Obiectele vor fi realizate din materiale neconventionale (masa de gheata, fotoliu realizat din pictura manuala a Andreei Radu -o reinterpretare a motivelor gorjene – traditional adus in prezent, canapea de rumegus etc). Colectia prototip urmeaza sa stea la baza unei colectii conventionale ce va fi si comercializata ulterior.

5

3
Foto si info: PR

PUBLISHED ON 25.03.2015

more in Newsroom