INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Nu ma uita @ Romanian Design Week

Proiectul “Nu ma uita” antreneaza intr-un exercitiu de creativitate inedit domenii precum designul interior si de produs, designul vestimentar, pictura si arta culinara. Totul porneste de la o sursa de inspiratie comuna si anume dialogul imaginar dintre geniu si muza – Constantin Brancusi si Domnisoara Pogany. Colectia de obiecte realizata va fi lansata la Romanian Design Week, unde va putea fi vizitata intre 16 si 24 mai. Isi va gasi apoi spatiu permanent la 360 Hub.

„Creatia extraordinara a lui Brancusi a contribuit la innoirea limbajului si a viziunii plastice in sculptura contemporana. De la Brancusi am invatat ce inseamna arta pura si studiindu-i constant operele, imi dau seama cat de mult mai am de invatat. Proiectul <Nu ma uita> este un tribut pe care doresc sa-l aduc geniului perfect al creatorului Brancusi. Universul experimental al acestui proiect este construit sub forma unui dialog la nivelul formei, intre artist si muza sa, Madame Pogany. <Nu ma uita> se remarca prin eleganta formei si utilizarea sensibila a materialelor, combinand simplitatea artei populare romanesti cu rafinamentul avangardei pariziene. Prin acest demers, imi doresc sa readuc in atentia publicului profunzimea si actualitatea operelor lui Brancusi si sa contribui, prin obiectele pe care le vom realiza, la promovarea acestui geniu,” declara initiatoarea proiectului Genoveva Hossu, designer de interior si de obiect.

1

La dezvoltarea proiectului vor participa arhitecta Daniela Maier (corpuri iluminat), artista Andreea Radu (pictura), ceramistul Ioan Sumedre Jr., fashion designerul Lucian Broscatean si Chef Adi Hadean. Genoveva Hossu va realiza piese de mobilier, textile si design de obiect si va da amprenta finala a spatiului “Nu ma uita”.
“Am ales acest nume pentru ca floarea de este printre singurele flori autentice romanesti, ceea ce mi s-a parut extrem de potrivit,” spune Genoveva Hossu.
Obiectele vor fi realizate din materiale neconventionale (masa de gheata, fotoliu realizat din pictura manuala a Andreei Radu -o reinterpretare a motivelor gorjene – traditional adus in prezent, canapea de rumegus etc). Colectia prototip urmeaza sa stea la baza unei colectii conventionale ce va fi si comercializata ulterior.

5

3
Foto si info: PR

PUBLISHED ON 25.03.2015

more in Newsroom