ARTA & DESIGN

VEGETAL. Natura intr-o expozitie de...

Expozitia VEGETAL e o invitatie de a explora frumusetea naturii in…

INSPIRATIE

Cool shades & sunny memories

Primii mei ochelari de soare aveau rame negre si lentile albastre,…

INSPIRATIE

Bijuterii cu majuscule

Un timp, am simtit ca pandantivele cu initiala numelui nu sunt…

EDITOR'S CHOICE

CROCHET sau cum se impleteste...

“The crochet” este un trend care se impleteste perfect vara aceasta….

EDITOR'S CHOICE

Cum traduce Dries Van Noten...

Pe la inceputul primaverii, Dries Van Noten anunta colectiile de debut…

HOT TREND

Casele de moda deschid larg...

Formularea moda si frumusete e intalnita atat de des, incat ar…

INSPIRATIE

Anya Hindmarch, Sister Jane &...

Hainele se citesc cel mai bine atunci cand sunt imbracate, cand…

We like

“Subscribe and share” sau, mai bine, aplauze

"Subscribe and share" este o piesa de teatru care vorbeste despre comedia din vietile noastre virtuale, dar si despre tristetea pe care o aduce ea in cele reale. Replicile actuale au puterea de a decupa propria noastra realitate in scene foarte clare. Ele sunt o oglinda perfecta pentru imaginea de clovn in care care ne imbraca egoul desfranat si, pe alocuri, patologic din social media. Si redau perfect preocuparea noastra oarba si complet inutila pentru admiratia celorlalti, in orice s-ar masura ea: like-uri, fani, audienta, votanti. Sursa comicului este, de fapt, un comportament caricatura in care nu mai exista reflexiv, ci doar reflex, si pe care il adoptam fiecare in diverse doze, atunci cand cumparam iluzia unei echivalente intre expunere si succes. Iar aceasta iluzie incurajeaza si capitalizeaza tendintele exhibitioniste in care documentam orice moment, orice interactiune si publicam "gandul imediat" si "convingerea noastra". Astfel ajungem sa valorizam banalitatea existentiei de zi cu zi sau, mai rau, sa "editam" si sa "reformulam" realitatea in functie de convingeri sau interese. Cronologia actelor este exact ca in realitate. Un circ al compromisurilor si al ipocriziei, o goana nebuna dupa aparenta, care la inceput iti vinde iluzia unui joc nevinovat si deloc per...

Inapoi Inainte
Looking On The Sunnies Side of Life

Looking On The Sunnies Side of Life

Designerii contureaza in cateva linii clare trendurile in materie de ochelari de soare pentru 2021, fara a evidentia neaparat un star anume. Daca suntem in cautarea perechii potrivite de ochelari de soare, interpretarile lor fac sa ne fie usor sa gasim printre ele ceva cu care sa rezonam. Sau ne complica de fapt, din cauza ca riscam sa oscilam intre mai multe perechi?! Hmmm…

Indiferent de tendinte, fiecare dintre noi are modele de ochelari de soare care ii plac, modele care ii plac atunci cand le vede purtate de altcineva si, eventual, modele care nu-i plac. Cred ca am intalnit de-a lungul timpului si ochelari de soare care sa se incadreze la ultima categorie, dar acum nu-mi vin in minte niciunii. Ce mi-e clar insa e faptul ca ramele cu forme rotunjite sunt preferatele mele de ani buni. Indiferent cate modele sunt expuse intr-un magazin, atentia mea se focalizeaza mai intai spre acest tip de design, iar imaginea celorlalti ochelari de soare se blureaza. Imi plac mult si ramele supradimensionate, doar ca ele par sa se transforme in cu totul alt design cand ii asez pe nas. Inca nu am gasit modelul care sa mi se potriveasca, asa ca ii admir pe alte chipuri.

Cum spuneam la inceput, propunerile designerilor compun anul acesta o gama generoasa de stiluri. Formele supradimensionate, ramele metalice, subtiri, ramele groase, rotunde sau dreptunghiulare, lentilele partial transparente, contrastele dintre rame colorate si lentile in tonuri neutre sunt printre elementele care definesc tendintele acestui sezon. Fara pretentia de a reusi sa le mentionez pe toate, voi prezenta in continuare cateva dintre ele.

Am remarcat ochelarii cu rame mari si lentile nuantate usor la prezentarile colectiilor primavara-vara 2021, semnate Fendi, Max Mara sau Victoria Beckham.

Fendi primavara-vara 2021 / Sursa foto: Hepta.ro

Max Mara primavara-vara 2021 / Sursa foto: Hepta.ro


Victoria Beckham primavara-vara 2021 / Sursa foto: Hepta.ro

Un alt stil de efect este cel care pune accentul pe rame supradimensionate, in culori puternice, asa cum am vazut in colectia Linda Farrow x Paco Rabanne si colectia Versace primavara-vara 2021.

Linda Farrow x Paco Rabanne / Sursa foto: Hepta.ro

Linda Farrow x Paco Rabanne / Sursa foto: Hepta.ro

Versace primavara-vara 2021 / Sursa foto: Hepta.ro

Tot din colectia Linda Farrow x Paco Rabanne, mi-au mai atras atentia ochelarii de soare cu forma dreptunghiulara, design intalnit, in alte interpretari, si in prezentarile Miu Miu sau Valentino.


Linda Farrow x Paco Rabanne / Sursa foto: Hepta.ro

Miu Miu primavara-vara 2021 / Sursa foto: Hepta.ro

Valentino primavara-vara 2021 / Sursa foto: Hepta.ro

Printre propunerile designerilor, se regasesc si ramele decorate cu cristale. Aceste detalii reprezinta elemente cheie pentru colectia extravaganta Hollywood Forever de la Gucci. Ea aduce impreuna rame in forma de inima sau dreptunghi, dar si interpretari ale stilului cat-eye.


Gucci Hollywood Forever / Sursa foto: Hepta.ro


Gucci Hollywood Forever / Sursa foto: Hepta.ro


Gucci Hollywood Forever / Sursa foto: Hepta.ro


Gucci Hollywood Forever / Sursa foto: Hepta.ro

Favoritele mele sunt probabil predictibile. Rezonez cu propunerile intalnite la Balmain si Chanel. Si mai e un model – cel rotunjor, pe maro – care mi-a atras atentia cand am vazut colectia unisex de la COS, conceputa impreuna cu Yuma Labs. Aceasta cuprinde 4 interpretari ale unor forme clasice. Conform COS, ochelarii de soare sunt realizati din materiale reciclate si pot fi reciclati la randul lor.


Balmain primavara-vara 2021 / Sursa foto: Hepta.ro


Chanel primavara-vara 2021 / Sursa foto: Hepta.ro

COS x Yuma Labs / Sursa foto: COS

COS x Yuma Labs / Sursa foto: COS


COS x Yuma Labs / Sursa foto: COS
COS x Yuma Labs / Sursa foto: COS

Zile senine!

Fotografie principala: Hepta.ro / colectia Chanel primavara-vara 2021

PUBLISHED ON 19.05.2021

more in Fashion Etc