HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Expozitie tribut pentru Cristobal Balenciaga

Expozitie tribut pentru Cristobal Balenciaga

La implinirea a 40 de ani de la moartea lui Cristobal Balenciaga, Muzeul Galliera din Paris celebreaza arta marelui designer printr-o expozitie tribut inedita. Piese haute-couture semnate de cel care a influentat puternic moda secolului 20 sunt prezentate in oglinda alaturi de piese din arhiva personala ce i-a servit ca sursa de inspiratie. Daca Parisul este destinatia ta de vacanta in lunile ce urmeaza, poti trece expozitia pe lista ta de obiective. Aceasta este deschisa pana pe 7 octombrie 2012.

Dupa stingerea din viata a marelui couturier, familia acestuia a donat Muzeului Modei din Paris o serie de documente, piese vestimentare sau simple bucati de material pastrate de artist. Cum aceasta arhiva nu a fost expusa niciodata in intregime, Olivier Saillard, directorul Muzeului Galliera, a considerat ca este timpul ca aceasta sa fie aratata lumii si incet-incet s-a conturat conceptul acestui tribut.

Arhiva lui Balenciaga vorbeste despre interesul sau pentru moda secolului 19, dar si despre pasiunea sa pentru costume si folclor, iar piesele selectate pentru a fi prezentate in cadrul expozitiei arata maiestria cu care designerul transforma un element ce il inspira in creatii unice, originale.

“Ca toate marile talente, el este unul dintre cei care nu realizeaza replici exacte ale surselor sale de inspiratie. Cred ca acest lucru este evident si ca expozitia il dovedeste. Cel putin din punctul meu de vedere o face. Pentru mine, el este unul dintre designerii care a inventat imbracamintea pentru secolul 20, facand-o mai usoara si mai confortabila. As putea spune chiar ca a revizuit-o fara sa o impovareze”, povesteste Saillard despre arta lui Cristobal Balenciaga pentru cei de la Paris Modes. Poti urmari intregul lor reportaj de prezentare a expozitiei aici!

Pentru ca in aceasta perioada Muzeul Galliera se afla in renovare, expozitia se desfasoara la Les Docks – Cite de la Mode et du Design din Paris.

Foto si video Paris Modes with AFP via youtube.com

 

 

PUBLISHED ON 26.04.2012

more in Newsroom