AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Expozitie Corneliu Dragan-Targoviste @ Elite Art Gallery

Expozitie Corneliu Dragan-Targoviste @ Elite Art Gallery

Artistul Corneliu Dragan-Targoviste prezinta cele mai recente lucrari ce-i poarta semnatura, in cadrul expozitiei 'Martisor' de la Elite Art Gallery. Deschisa pana pe 15 martie 2013, expozitia reuneste acuarela, pictura si grafica.

In lucrarile expuse predomina peisajul citadin in care personajele circula, traiesc si sunt trezite la viata de culorile ce le contureaza. Nici zona rurala nu este uitata, casele si peisajele fiind emblematice in aceste lucrari. Intreaga expozitie reprezinta rodul muncii din ultimul an”, declara Corneliu Dragan-Targoviste.

Cu putin timp in urma, artistul bucurestean a participat la Expozitia Internationala de Acuarela de la Shanghai, fiind singurul roman prezent la aceasta Bienala. Talentul sau a fost remarcat si de reprezentatii Societatii Acuarelistilor din Birmingham, Dragan-Targoviste devenind de curand si singurul acuarelist roman ce face parte din acest club prestigios. Societatea Acuarelistilor din Birmingham reuneste in prezent 81 de artisti britanici si internationali.

Prezent la vernisajul expozitiei desfasurate pe 5 martie, criticul de arta Marius Tita considera ca: „Pictorul Corneliu Dragan-Targoviste este o revelatie constanta a creatiei plastice contemporane. De fapt, preferam sa ne rasfatam descoperind mereu minunile pe care ni le daruieste la fiecare simeza, stiind ca o expozitie Corneliu Dragan-Targoviste ne releva orizonturi noi si apropieri pline de placutul mister al descoperirii. Dupa o intensa imersiune in paradisul de acuarela, a venit si clipa asteptata, a coborarii acrilului pe paleta si panza, a revenirii la tusa zabovita, mangaiata, modelata.”

De-a lungul timpului, lucrarile lui Dragan-Targoviste au fost prezentate in numeroase expozitii atat in Romania, cat si in tari precum Franta, Turcia, Canada si Germania. Lucrarile lui sunt incluse si in diferite colectii particulare si de stat din Romania, Israel, Franta, Germania, Turcia, Spania, Federatia Rusa, Statele Unite, Elvetia, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic sau Marea Britanie.

Expozitia de la Elite Art Gallery poate poate fi vizitata, de luni pana vineri, intre orele 11:00 – 19:00, iar sambata intre orele 10:00 – 14:00, pe Strada Academiei, nr.15, din Bucuresti.

Sursa foto: Gabriela Alba

PUBLISHED ON 06.03.2013

more in Newsroom