TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte
Expozitie Corneliu Dragan-Targoviste @ Elite Art Gallery

Expozitie Corneliu Dragan-Targoviste @ Elite Art Gallery

Artistul Corneliu Dragan-Targoviste prezinta cele mai recente lucrari ce-i poarta semnatura, in cadrul expozitiei 'Martisor' de la Elite Art Gallery. Deschisa pana pe 15 martie 2013, expozitia reuneste acuarela, pictura si grafica.

In lucrarile expuse predomina peisajul citadin in care personajele circula, traiesc si sunt trezite la viata de culorile ce le contureaza. Nici zona rurala nu este uitata, casele si peisajele fiind emblematice in aceste lucrari. Intreaga expozitie reprezinta rodul muncii din ultimul an”, declara Corneliu Dragan-Targoviste.

Cu putin timp in urma, artistul bucurestean a participat la Expozitia Internationala de Acuarela de la Shanghai, fiind singurul roman prezent la aceasta Bienala. Talentul sau a fost remarcat si de reprezentatii Societatii Acuarelistilor din Birmingham, Dragan-Targoviste devenind de curand si singurul acuarelist roman ce face parte din acest club prestigios. Societatea Acuarelistilor din Birmingham reuneste in prezent 81 de artisti britanici si internationali.

Prezent la vernisajul expozitiei desfasurate pe 5 martie, criticul de arta Marius Tita considera ca: „Pictorul Corneliu Dragan-Targoviste este o revelatie constanta a creatiei plastice contemporane. De fapt, preferam sa ne rasfatam descoperind mereu minunile pe care ni le daruieste la fiecare simeza, stiind ca o expozitie Corneliu Dragan-Targoviste ne releva orizonturi noi si apropieri pline de placutul mister al descoperirii. Dupa o intensa imersiune in paradisul de acuarela, a venit si clipa asteptata, a coborarii acrilului pe paleta si panza, a revenirii la tusa zabovita, mangaiata, modelata.”

De-a lungul timpului, lucrarile lui Dragan-Targoviste au fost prezentate in numeroase expozitii atat in Romania, cat si in tari precum Franta, Turcia, Canada si Germania. Lucrarile lui sunt incluse si in diferite colectii particulare si de stat din Romania, Israel, Franta, Germania, Turcia, Spania, Federatia Rusa, Statele Unite, Elvetia, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic sau Marea Britanie.

Expozitia de la Elite Art Gallery poate poate fi vizitata, de luni pana vineri, intre orele 11:00 – 19:00, iar sambata intre orele 10:00 – 14:00, pe Strada Academiei, nr.15, din Bucuresti.

Sursa foto: Gabriela Alba

PUBLISHED ON 06.03.2013

more in Newsroom