WE LIKE

Manichiura minimalista, cu cateva detalii...

Oricat ar fi unghiile de lungi, suprafata lor ramane restransa. Probabil…

INSPIRATIE

Ai un tricou alb. Cu...

Tricoul alb cu blugi largi a devenit, de mai bine de…

EDITOR'S CHOICE

Oglinda, oglinjoara…

Oglinda, oglinjoara, care e cel mai frumos perete din casa? Nu…

RED CARPET

Premiile Oscar 2021. Tinute de...

Nu stiu cum a fost in realitate, insa, din fotografii, atmosfera…

INSPIRATIE

Decoratiuni de Pasti, facute din...

Decoratiunile facute de noi, cu mai multa sau mai putina indemanare,…

INSPIRATIE

Ai o camasa alba. Cu...

Camasa alba a devenit una dintre piesele vestimentare pe care le…

INSPIRATIE

5 idei de cadouri pentru...

Am ales ceva din metal, ceva din material textil, ceva din…

Editor's Choice

A pineapple a day

Imprimeurile si broderiile cu fructe acorda unei tinute un aer jucaus. Daca ar fi sa alcatuiesc un top al celor mai simpatice dintre ele, ananasul ar ocupa, probabil, un loc pe podium. Imaginea lui permite tot felul de interpretari. Una dintre dovezi este colectia Oscar de la Renta Pre-Fall 2021, care pe mine m-a fermecat iremediabil. Am rezonat din prima clipa cu tinutele concepute de Laura Kim si Fernando Garcia, duo-ul creativ al casei Oscar de la Renta. La aceasta dragoste la prima vedere, au contribuit in mod clar imprimeurile - lucru pe care l-am mentionat deja si cu alta ocazie, atat pe site, cat si pe Instagram. Pe langa imprimeuri, printre care se regasesc si cele cu ananas, mi-au mai placut si lejeritatea croielilor, impactul puternic al culorilor si al accesoriilor si felul in care elementele contureaza impreuna o stare de optimism, binevenita oricand, dar mai ales in aceasta perioada. In plus, atmosfera din fotografiile semnate de Cass Bird este si ea una joviala. Cautarile recente ale unui subiect de moda, care sa binedispuna – pe mine, cand scriu despre el, si pe tine, cand citesti rezultatul - m-au readus la aceasta colectie. Dintre toate elementele, am mizat de data asta pe doza maxima de optimism, garantata de imprimeurile fructate. Am aflat, cu...

Inapoi Inainte
Expozitia “Fractura” de Mircea Suciu @MNAC

Expozitia “Fractura” de Mircea Suciu @MNAC

Expozitia “Fractura” semnata de Mircea Suciu va fi gazduita de Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti (MNAC), intre 4 iunie si 1 noiembrie 2015. Proiectul cuprinde o serie de lucrari noi realizate si dimensionate pentru salile impunatoare de la parterul muzeului. Incarcatura simbolica pe care o are acest spatiu, parte din fosta Casa Poporului, in prezent Palatul Parlamentului, a inspirat conceptul expozitiei, o reflectie asupra imaginii ca expresie a rupturilor si transformarilor prin care trece societatea contemporana.

“Imaginata ca raspuns la contextul simbolic al expunerii in spatiile muzeului din Casa Poporului, Fractura propune o dezbatere despre fragmentare ca perspectiva critica de intelegere a simptomelor timpului si realitatilor noastre. Demersul artistului porneste de la constatarea ca experienta discontinuitatii si a multiplelor transformari din societate intr-o perioada extrem de scurta a produs mutatii serioase la nivelul mentalitatii si a modului in care se proiecteaza est-europenii in actualitate. Rupturii violente cu vechiul mod de a vedea, gandi sau simti din comunism ii corespunde o ruptura la fel de violenta in capitalism, dar si o identitate hibrida suspendata intre nostalgia dupa comunism si mimetismul formelor fara fond europene.” Aceasta este prezentarea pe scurt a expozitiei ingrijite de curatoarea Maria Rus Bojan.

iron curtai(2), 2015, 390_286cm,oil_acrylic_monoprint_linen

mircea_suciu

still life, 2015, 390_286cm,oil_acrylic_monoprint_linen

Pentru a realiza lucrarile, artistul clujean a preluat din media imagini iconice pentru diferite perioade istorice. Le-a supus apoi unui exercitiu de decodificare, traducere si revizuire pentru a evidentia faptul ca figurile istorice nu dispar niciodata, ci se transforma. Cu un puternic continut umanist, lucrarile selectate exploreaza relatiile dintre subiectivitate, memorie, imagine si reprezentare. Expozitia include si instalatia monumentala de desene prezentata la ultima editie a Bienalei Internationale din Gwangju, Coreea de Sud, 2014. Ea va ramane deschisa la MNAC timp de 6 luni, urmand ca anul viitor sa fie itinerata la MoCAB – Muzeul de Arta Contemporana Belgrad.

Mircea Suciu este unul dintre artistii romani cu o prezenta puternica pe scena internationala. In 2014, a participat la expozitia “Burning Down The House”, Bienala Internationala de Arta Contemporana din Gwangju, Coreea de Sud. In ianuarie 2015, a avut prima expozitie personala la Galeria Zeno X din Antwerpen, galerie cunoscuta pentru prezentarea unora dintre cei mai cunoscuti pictori din lume. A participat regulat la targuri internationale de arta ca: Frieze Londra, Frieze New York, FIAC Paris si Art Basel. Lucrarile sale au aparut ca ilustratie pentru copertile unor reviste internationale printre care se regaseste si “ARTnews”. Revista “Sinteza” din Romania i-a dedicat in 2014 un numar special, iar recent, desenul intitulat “The Deceiver” (Seducatorul) a fost ales pentru coperta editiei americane a publicatiei internationale “Drawing People, The Human Figure in Contemporary Art”, editata de Thames Hudson (2015).

Foto si info: PR

PUBLISHED ON 28.05.2015

more in Mood Board