ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

EDITOR'S CHOICE

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare…

Inspiratie

Mai multa biniste acasa

Nu e intotdeauna la fel de bine si de liniste nici in casa in care locuim, nici in mintea in care ne locuiesc gandurile, asa ca e fireasca dorinta de-a avea mai mult din fiecare, adica: mai multa biniste. Am citit recent Carticica de biniste, ocazie cu care am analizat putin propriile obiceiuri si am notat cateva idei care pot contribui la implinirea dorintei mentionate. Biniste este un cuvant inventat de Cristina Andrei, blogger culinar, propus ca echivalent local al conceptului danez "hygge". Inspiratia a venit in sufrageria ei, intr-o duminica petrecuta alaturi de cativa prieteni pentru care a pregatit mancare. O astfel de zi ar putea fi trecuta, cu certitudine, la exemple perfecte de biniste. Sansele sunt sa fi intalnit cuvantul in online, inca dinainte de publicarea ghidului fericirii acasa, la care au contribuit sapte autori: scriitorul Iv cel Naiv, Sanziana Pop, designer de interior si fondatoare Visuell, Gaspar Gyorgy, psiholog clinician si psihoterapeut relational, Ana Constantinescu, designer biofilic la Cresc Studio, Dan Byron, vocalistul trupei Byron, Diana Mihaila, Master Professional Organizer, si Cristina Andrei. Eu imi amintesc ca am aflat de el cand se vota ilustratia ce urma sa ajunga pe coperta. * CAND ORASUL S-A MUTAT LA NOI ACASA Proiectul mi-a a...

Inapoi Inainte
Expozitia “Fractura” de Mircea Suciu @MNAC

Expozitia “Fractura” de Mircea Suciu @MNAC

Expozitia “Fractura” semnata de Mircea Suciu va fi gazduita de Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti (MNAC), intre 4 iunie si 1 noiembrie 2015. Proiectul cuprinde o serie de lucrari noi realizate si dimensionate pentru salile impunatoare de la parterul muzeului. Incarcatura simbolica pe care o are acest spatiu, parte din fosta Casa Poporului, in prezent Palatul Parlamentului, a inspirat conceptul expozitiei, o reflectie asupra imaginii ca expresie a rupturilor si transformarilor prin care trece societatea contemporana.

“Imaginata ca raspuns la contextul simbolic al expunerii in spatiile muzeului din Casa Poporului, Fractura propune o dezbatere despre fragmentare ca perspectiva critica de intelegere a simptomelor timpului si realitatilor noastre. Demersul artistului porneste de la constatarea ca experienta discontinuitatii si a multiplelor transformari din societate intr-o perioada extrem de scurta a produs mutatii serioase la nivelul mentalitatii si a modului in care se proiecteaza est-europenii in actualitate. Rupturii violente cu vechiul mod de a vedea, gandi sau simti din comunism ii corespunde o ruptura la fel de violenta in capitalism, dar si o identitate hibrida suspendata intre nostalgia dupa comunism si mimetismul formelor fara fond europene.” Aceasta este prezentarea pe scurt a expozitiei ingrijite de curatoarea Maria Rus Bojan.

iron curtai(2), 2015, 390_286cm,oil_acrylic_monoprint_linen

mircea_suciu

still life, 2015, 390_286cm,oil_acrylic_monoprint_linen

Pentru a realiza lucrarile, artistul clujean a preluat din media imagini iconice pentru diferite perioade istorice. Le-a supus apoi unui exercitiu de decodificare, traducere si revizuire pentru a evidentia faptul ca figurile istorice nu dispar niciodata, ci se transforma. Cu un puternic continut umanist, lucrarile selectate exploreaza relatiile dintre subiectivitate, memorie, imagine si reprezentare. Expozitia include si instalatia monumentala de desene prezentata la ultima editie a Bienalei Internationale din Gwangju, Coreea de Sud, 2014. Ea va ramane deschisa la MNAC timp de 6 luni, urmand ca anul viitor sa fie itinerata la MoCAB – Muzeul de Arta Contemporana Belgrad.

Mircea Suciu este unul dintre artistii romani cu o prezenta puternica pe scena internationala. In 2014, a participat la expozitia “Burning Down The House”, Bienala Internationala de Arta Contemporana din Gwangju, Coreea de Sud. In ianuarie 2015, a avut prima expozitie personala la Galeria Zeno X din Antwerpen, galerie cunoscuta pentru prezentarea unora dintre cei mai cunoscuti pictori din lume. A participat regulat la targuri internationale de arta ca: Frieze Londra, Frieze New York, FIAC Paris si Art Basel. Lucrarile sale au aparut ca ilustratie pentru copertile unor reviste internationale printre care se regaseste si “ARTnews”. Revista “Sinteza” din Romania i-a dedicat in 2014 un numar special, iar recent, desenul intitulat “The Deceiver” (Seducatorul) a fost ales pentru coperta editiei americane a publicatiei internationale “Drawing People, The Human Figure in Contemporary Art”, editata de Thames Hudson (2015).

Foto si info: PR

PUBLISHED ON 28.05.2015

more in Mood Board