INSPIRATIE

Trucuri de machiaj folosite de...

Tutorialele make-up artistei Lisa Eldridge reprezinta unul dintre locurile de pe…

INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte
Esti mult mai frumoasa decat crezi

Esti mult mai frumoasa decat crezi

In societatea in care traim, frumusetea se transforma deseori intr-o sursa de anxietate. In Romania de exemplu, 78% dintre femei se declara cel mai aprig critic al felulului in care arata si doar 3% se considera frumoase. Pornind de la acest gen de rezultate, Dove a realizat un experiment inedit: Dove Real Beauty Sketches. Acest scurt film documentar sublinieaza diferenta intre perceptia pe care o au femeile despre ele si felul in care sunt vazute de ceilalti. In doar 4 zile de la postarea pe youtube, video-ul a adunat peste 8,4 milioane de vizualizari.

Acest experiment social este o modalitate prin care Dove isi sustine angajamentul de a incuraja femeile sa aiba incredere in sine. Speram ca filmul Dove Real Beauty Sketches le va inspira sa-si schimbe viziunea despre propria frumusete si sa inteleaga cum sunt percepute de ceilalti“, a subliniat Dan Oprescu, Brand Building Director Unilever South Central Europe.

In filmul documentar, Gil Zamora, un fost grafician criminalist instruit de FBI, cu o experienta de 28 de ani, deseneaza portretele a sapte femei, bazandu-se doar pe descrierile pe care acestea si le fac. Intre artist si femei se afla intotdeauna o cortina. Apoi, artistul realizeaza o noua serie de portrete urmand descrierile realizate de niste necunoscuti cu care femeile participante la experiment si-au petrecut putin timp inainte. Concluzia la care s-a ajuns este ca portretele schitate pe baza descrierilor facute de straini  sunt mai aproape de realitate, iar femeile din imagini sunt mai frumoase si mai fericite.  Astfel, experimentul demonstreaza faptul ca atunci cand vine vorba de propria persoana, presiunea de a fi frumoasa vine cel mai mult din interior.

Cand am fost rugat sa fac parte din filmul Dove nu mi-am imaginat ca cele doua portrete robot pot fi atat de diferite“, a declarat Gil Zamora. “Ceea ce m-a impresionat cu adevarat au fost reactiile femeilor cand au vazut cele doua portrete unul langa altul. Cred ca majoritatea dintre ele au constientizat ca aveau o perceptie distorsionata despre sine care le-a influentat semnificativ viata.”

Info, foto, video: Dove

PUBLISHED ON 22.04.2013

more in Newsroom