NEWS

Giambattista Valli, noul designer care...

Ann-Sofie Johansson, H.E.R., Kendall Jenner, Giambattista Valli, Chiara Ferragni, Bianca Brandolini d’Adda, Chris…

INSPIRATIE

5 trenduri in coafura pentru...

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus…

RED CARPET

Elle Fanning @ Deschiderea Festivalului...

Elle Fanning si-a facut aparitia la ceremonia de deschidere a Festivalului…

HOT TREND

Ce accesorii pentru par sunt...

Accesoriile pentru par reprezinta o modalitate la indemana de a schimba…

RED CARPET

Tinute spectaculoase de la Met...

Camp: Notes on Fashion este expozitia conceputa, pentru aceasta primavara, de…

TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

ARTA & DESIGN

CONIFERA, o instalatie printata 3D...

CONIFERA este o instalatie de mari dimensiuni, printata 3D din lemn…

Arta & Design

7 proiecte de design de la RDW 2019

Expozitia centrala din cadrul celei de-a saptea editii Romanian Design Week (RDW) este gazduita, pana pe 26 mai 2019, in cladirea BCR din Piata Universitatii. Echipa The Institute duce mai departe traditia de a prezenta unele dintre cele mai bune lucrari de design si arhitectura din ultimul an, intr-un spatiu din Bucuresti diferit de cele in care au avut loc expozitiile centrale anterioare. Cu aceasta ocazie, am trecut pentru prima oara pragul cladirii BCR, monument istoric care dateaza din 1906. In weekend, am vizitat expozitia, incapere cu incapere. Am vazut proiecte recente, semnate de designeri a caror activitate o urmaresc deja, proiecte care imi erau cunoscute si proiecte realizate de designeri despre care am aflat abia acum. Dintre toate (si nu sunt putine), am ales cateva care s-au pastrat cu mai multa claritate atat in mintea mea, cat si in aparatul foto. Lana & Beton participa la RDW 2019 cu colectia GEM. Este vorba despre cele patru lampi din imaginea de mai sus, care au abajururi din lana. Formele lor simpatice si culorile intense sunt inspirate de fructele de padure. Ulterior, cand am citit mai multe despre proiect pe site-ul The Institute, am aflat un detaliu care mi-a scapat cand am vizitat expozitia. Lampile nu au imprumutat doar elementele viz...

Inapoi Inainte
Esti mult mai frumoasa decat crezi

Esti mult mai frumoasa decat crezi

In societatea in care traim, frumusetea se transforma deseori intr-o sursa de anxietate. In Romania de exemplu, 78% dintre femei se declara cel mai aprig critic al felulului in care arata si doar 3% se considera frumoase. Pornind de la acest gen de rezultate, Dove a realizat un experiment inedit: Dove Real Beauty Sketches. Acest scurt film documentar sublinieaza diferenta intre perceptia pe care o au femeile despre ele si felul in care sunt vazute de ceilalti. In doar 4 zile de la postarea pe youtube, video-ul a adunat peste 8,4 milioane de vizualizari.

Acest experiment social este o modalitate prin care Dove isi sustine angajamentul de a incuraja femeile sa aiba incredere in sine. Speram ca filmul Dove Real Beauty Sketches le va inspira sa-si schimbe viziunea despre propria frumusete si sa inteleaga cum sunt percepute de ceilalti“, a subliniat Dan Oprescu, Brand Building Director Unilever South Central Europe.

In filmul documentar, Gil Zamora, un fost grafician criminalist instruit de FBI, cu o experienta de 28 de ani, deseneaza portretele a sapte femei, bazandu-se doar pe descrierile pe care acestea si le fac. Intre artist si femei se afla intotdeauna o cortina. Apoi, artistul realizeaza o noua serie de portrete urmand descrierile realizate de niste necunoscuti cu care femeile participante la experiment si-au petrecut putin timp inainte. Concluzia la care s-a ajuns este ca portretele schitate pe baza descrierilor facute de straini  sunt mai aproape de realitate, iar femeile din imagini sunt mai frumoase si mai fericite.  Astfel, experimentul demonstreaza faptul ca atunci cand vine vorba de propria persoana, presiunea de a fi frumoasa vine cel mai mult din interior.

Cand am fost rugat sa fac parte din filmul Dove nu mi-am imaginat ca cele doua portrete robot pot fi atat de diferite“, a declarat Gil Zamora. “Ceea ce m-a impresionat cu adevarat au fost reactiile femeilor cand au vazut cele doua portrete unul langa altul. Cred ca majoritatea dintre ele au constientizat ca aveau o perceptie distorsionata despre sine care le-a influentat semnificativ viata.”

Info, foto, video: Dove

PUBLISHED ON 22.04.2013

more in Newsroom