ART & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

FASHION TRENDS

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

FASHION TRENDS

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ART & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

RED CARPET

Ce tinute au purtat artistele...

Culori vibrante, dar si tonuri neutre sau texturi metalice, croieli care…

NEWS

Castigatorii Premiilor Oscar 2019

Green Book a castigat trofeul pentru Cel mai bun film la…

Interviu

Ioana Boros de la Daring Trash. La intersectia dintre design & arta.

Daring Trash este un brand vestimentar din Cluj, fondat de Ioana Boros in 2017. Este primul ei proiect in care activitatea de designer se imbina cu cea de artista. Ilustratiile minimaliste, care personalizeaza cele mai multe dintre piesele de imbracaminte realizate de ea, ii poarta, la randul lor, semnatura. Ioana Boros s-a nascut la Bistrita si, in prezent, locuieste la Cluj. Din 2008, cand a absolvit Facultatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, si pana in 2016, a lucrat la cateva proiecte personale si a colaborat, mai multi ani, cu un brand romanesc din industria modei. Am invitat-o sa imi povesteasca mai multe despre cum s-a conturat Daring Trash in forma pe care o are astazi, dar si despre pasiunea ei pentru arta. Stiam deja ca Ioana a participat la editia Barcelona International Gallery (BIG) Awards 2018, o expozitie organizata, toamna trecuta, de CAGE Gallery din Barcelona si ca se regaseste printre artistii expozitiei Abstract Mind 2019, care va fi gazduita, in primavara, de CICA Museum din Coreea de Sud. Cu ocazia acestui interviu, am aflat si ca aceste doua realizari i-au dat, pe de-o parte, mai multa incredere si, pe de alta parte, au contribuit la promovarea lucrarilor ei. Povestea Daring Trash a inceput cu o perioada de documentare despre printuri si ilu...

Inapoi Inainte
Esti mult mai frumoasa decat crezi

Esti mult mai frumoasa decat crezi

In societatea in care traim, frumusetea se transforma deseori intr-o sursa de anxietate. In Romania de exemplu, 78% dintre femei se declara cel mai aprig critic al felulului in care arata si doar 3% se considera frumoase. Pornind de la acest gen de rezultate, Dove a realizat un experiment inedit: Dove Real Beauty Sketches. Acest scurt film documentar sublinieaza diferenta intre perceptia pe care o au femeile despre ele si felul in care sunt vazute de ceilalti. In doar 4 zile de la postarea pe youtube, video-ul a adunat peste 8,4 milioane de vizualizari.

Acest experiment social este o modalitate prin care Dove isi sustine angajamentul de a incuraja femeile sa aiba incredere in sine. Speram ca filmul Dove Real Beauty Sketches le va inspira sa-si schimbe viziunea despre propria frumusete si sa inteleaga cum sunt percepute de ceilalti“, a subliniat Dan Oprescu, Brand Building Director Unilever South Central Europe.

In filmul documentar, Gil Zamora, un fost grafician criminalist instruit de FBI, cu o experienta de 28 de ani, deseneaza portretele a sapte femei, bazandu-se doar pe descrierile pe care acestea si le fac. Intre artist si femei se afla intotdeauna o cortina. Apoi, artistul realizeaza o noua serie de portrete urmand descrierile realizate de niste necunoscuti cu care femeile participante la experiment si-au petrecut putin timp inainte. Concluzia la care s-a ajuns este ca portretele schitate pe baza descrierilor facute de straini  sunt mai aproape de realitate, iar femeile din imagini sunt mai frumoase si mai fericite.  Astfel, experimentul demonstreaza faptul ca atunci cand vine vorba de propria persoana, presiunea de a fi frumoasa vine cel mai mult din interior.

Cand am fost rugat sa fac parte din filmul Dove nu mi-am imaginat ca cele doua portrete robot pot fi atat de diferite“, a declarat Gil Zamora. “Ceea ce m-a impresionat cu adevarat au fost reactiile femeilor cand au vazut cele doua portrete unul langa altul. Cred ca majoritatea dintre ele au constientizat ca aveau o perceptie distorsionata despre sine care le-a influentat semnificativ viata.”

Info, foto, video: Dove

PUBLISHED ON 22.04.2013 TAGS: Dove experiment femei frumusete schite

more in Newsroom