EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

WE LIKE

Povestiri pe masura timpului tau...

Short Edition este o platforma de povestiri, dar si de poezii…

INSPIRATIE

Coafuri si machiaje. Inspiratie pentru...

Sunt anumite coafuri si/sau machiaje cu care ne simtim confortabil si…

Inspiratie

5 trenduri in coafura pentru primavara-vara 2019

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus aceasta intrebare, aici vei gasi o parte din raspuns. Am rasfoit imaginile de la evenimentele Saptamana Modei, dedicate acestui sezon, cu atentia concentrata pe coafurile purtate de topmodele. Dintre toate propunerile vazute, am ales cinci trenduri care m-au inspirat. Sunt un mix de elemente cu care m-am obisnuit sa ma intalnesc sezon dupa sezon, detalii retro reinterpretate si alegeri indraznete. ... BRETONUL SCURT Chiar daca mi-am lasat bretonul sa creasca de ceva timp, el ramane un element pe stilul meu. Din acest motiv, nu m-a surprins ca am rezonat cu coafurile purtate de cele mai multe dintre topmodelele care au defilat pe podiumul Miu Miu. Bretonul lor scurt reprezinta o alegere catalogata adesea drept una indrazneata. Este si una usor de remarcat si, zic eu, de tinut minte. Am intalnit acest stil de breton si la prezentarea Dries Van Noten, dar nu numai. Dries Van Noten | Sursa foto: Hepta.ro Fendi | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro ... COAFURILE CU VOLUM Coafurile cu mult volum, de la prezentarea Marc Jacobs, mi-au captat atentia, pe de-o parte, datorita aerului lor retro si, pe de alta parte, datorita nuantelor pastelate de roz si albas...

Inapoi Inainte
Downtown Bucharest – o marca urbana pentru zona cu stil din centrul capitalei

Downtown Bucharest – o marca urbana pentru zona cu stil din centrul capitalei

Initiat de Molecule F si DC Communication, proiectul urban Downtown Bucharest urmareste sa revalorizeze zona centrala a capitalei, delimitata de Piata Romana, Gradina Icoanei, Piata Universitatii si Gradina Cismigiu. Lansarea conceptului a avut loc, astazi, la Magazinul Eva. Locul nu a fost ales intamplator. Fostul magazin de moda reprezinta o marca ce a contribuit pe parcursul timpului la construirea identitatii zonei. Cu aceasta ocazie, spatiul a fost transformat in Magazinul Eva - Design Romanesc, cu vitrine ce ofera o noua imagine cladirii de pe bulevardul Magheru, nr. 9.

Noul magazin expune, pana pe 15 iulie, cele mai recente creatii ale unor designeri romani talentati, precum: 109, Adelina Ivan, Carla Szabo, Carmen Secareanu, Ciprian Vrabie, Irina Schrotter, Kristina Dragomir, Lady Magpie, Murmur, Patzaikin si Venera Arapu.

In viziunea noastra, Downtown Bucharest este un proiect de zonificare si un motor de dezvoltare economica si sociala a partii centrale delimitata de cele doua mari piete, Romana si Universitate, si de cele mai stilate gradini din centrul capitalei, Gradina Icoanei si Cismigiu. Downtown poate deveni un brand al orasului, un spatiu reper pentru locuitori si, totodata, un traseu care sa-i indrume pe turisti sa descopere oferta de shopping, cultura, arta, servicii de calitate din aceasta parte din centrul Bucurestiului”, a declarat Teodor Frolu, Managing Partner, DC Communication. Vorbind despre transformarea magazinului Eva – Design Romanesc, el considera ca: „Este primul pas. Ne dorim ca acesta sa fie o demonstratie de cum ar putea sa arate o strada din Bucuresti daca toata lumea are o contributie si speram ca gestul nostru sa devina un virus pe care sa reusim sa-l raspandim.”

Detaliu din standul Murmur by Andreea Badala


Downtown Bucharest este conceput sa devina un alt brand al capitalei, complementar cu Centrul Istoric. Fondatorii proiectului considera ca Bucurestiul, care aspira sa fie in sens plin o capitala europeana, traieste inca din brandurile urbane definite prin planurile comuniste de urbanizare. Centrul Istoric reprezinta, de fapt, primul brand al capitalei aparut in ultimii 20 de ani. Sansa Bucurestiului de a fi o capitala contemporana sta inclusiv in indentificarea acelor zone si puncte de interes peste care se pot construi adevarate branduri urbane care sa dea imagine si identitate orasului. Ei sustin ca este suficient sa pornesti de la segmentarile, fluxuruile si identitatile pe care orasul le impune deja si aceste branduri devin vizibile: Centrul Istoric, Downtown cu zona dintre Romana si Universitate, Triunghiul Muzeelor in Piata Victoriei, La Sosea pe Kiseleff, Esplanada – noul brand urban din preajma Bibliotecii Nationale.

Detaliu Kristina Dragomir

„Downtown Bucharest reprezinta compozitia perfect echilibrata a caracteristicilor care formeaza centrul unei Capitale cu care sa ne mandrim. Prin Downtown Bucharest aducem in atentia societatii civile si a tuturor entitatilor implicate in aceasta zona, importanta unei experiente urbane din care, cu siguranta, nu lipseste stilul”, a declarat Mirela Bucovicean, Owner Molecule F.

Prin Downtown Bucharest, initiatorii proiectului vorbesc despre de zona nucleu de la care s-a dezvoltat Bucurestiul modern – intre Piata Romana, Gradina Icoanei, Piata Universitatii, Gradina Cismigiu. Aici sunt concentrate cele mai importante cladiri istorice, operatorii culturali, institutii publice, servicii turistice de calitate. Ei spun ca, dincolo de acestea, zona se distinge de la sine prin stil. Bulevardele mari precum Calea Victoriei si Bd. Magheru sau stradutele pietonale cochete, vitrinele si gradinile sunt acele note care au dat in secolul trecut tonul ideii ca Bucurestiul ar fi micul Paris. Dowtown Bucharest este, asadar, acest traseu si o marca in devenire a orasului.

Standul Adelina Ivan

Mirela Bucovicean (Molecule F) / Kristina Dragomir

Andreea Badala (Murmur) / Olah Gyarfas (Patzaikin)

Marina Moldovan (109) / Venera Arapu

Detaliu din standul Patzaikin/ Detaliu din standul Carla Szabo

In perioada 15 mai – 15 iulie, la Magazinul Eva din Bd. Magheru. Nr 9, bucurestenii sunt invitati sa viziteze expozitia Eva – Design Romanesc, intr-un cadru care va fi simultan un punct de informare si o vitrina a proiectului Downtown Bucharest.

Pentru mai multe imagini, click aici!

Foto si info via Molecule F

PUBLISHED ON 15.05.2013

more in Newsroom