TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte
Downtown Bucharest – o marca urbana pentru zona cu stil din centrul capitalei

Downtown Bucharest – o marca urbana pentru zona cu stil din centrul capitalei

Initiat de Molecule F si DC Communication, proiectul urban Downtown Bucharest urmareste sa revalorizeze zona centrala a capitalei, delimitata de Piata Romana, Gradina Icoanei, Piata Universitatii si Gradina Cismigiu. Lansarea conceptului a avut loc, astazi, la Magazinul Eva. Locul nu a fost ales intamplator. Fostul magazin de moda reprezinta o marca ce a contribuit pe parcursul timpului la construirea identitatii zonei. Cu aceasta ocazie, spatiul a fost transformat in Magazinul Eva - Design Romanesc, cu vitrine ce ofera o noua imagine cladirii de pe bulevardul Magheru, nr. 9.

Noul magazin expune, pana pe 15 iulie, cele mai recente creatii ale unor designeri romani talentati, precum: 109, Adelina Ivan, Carla Szabo, Carmen Secareanu, Ciprian Vrabie, Irina Schrotter, Kristina Dragomir, Lady Magpie, Murmur, Patzaikin si Venera Arapu.

In viziunea noastra, Downtown Bucharest este un proiect de zonificare si un motor de dezvoltare economica si sociala a partii centrale delimitata de cele doua mari piete, Romana si Universitate, si de cele mai stilate gradini din centrul capitalei, Gradina Icoanei si Cismigiu. Downtown poate deveni un brand al orasului, un spatiu reper pentru locuitori si, totodata, un traseu care sa-i indrume pe turisti sa descopere oferta de shopping, cultura, arta, servicii de calitate din aceasta parte din centrul Bucurestiului”, a declarat Teodor Frolu, Managing Partner, DC Communication. Vorbind despre transformarea magazinului Eva – Design Romanesc, el considera ca: „Este primul pas. Ne dorim ca acesta sa fie o demonstratie de cum ar putea sa arate o strada din Bucuresti daca toata lumea are o contributie si speram ca gestul nostru sa devina un virus pe care sa reusim sa-l raspandim.”

Detaliu din standul Murmur by Andreea Badala


Downtown Bucharest este conceput sa devina un alt brand al capitalei, complementar cu Centrul Istoric. Fondatorii proiectului considera ca Bucurestiul, care aspira sa fie in sens plin o capitala europeana, traieste inca din brandurile urbane definite prin planurile comuniste de urbanizare. Centrul Istoric reprezinta, de fapt, primul brand al capitalei aparut in ultimii 20 de ani. Sansa Bucurestiului de a fi o capitala contemporana sta inclusiv in indentificarea acelor zone si puncte de interes peste care se pot construi adevarate branduri urbane care sa dea imagine si identitate orasului. Ei sustin ca este suficient sa pornesti de la segmentarile, fluxuruile si identitatile pe care orasul le impune deja si aceste branduri devin vizibile: Centrul Istoric, Downtown cu zona dintre Romana si Universitate, Triunghiul Muzeelor in Piata Victoriei, La Sosea pe Kiseleff, Esplanada – noul brand urban din preajma Bibliotecii Nationale.

Detaliu Kristina Dragomir

„Downtown Bucharest reprezinta compozitia perfect echilibrata a caracteristicilor care formeaza centrul unei Capitale cu care sa ne mandrim. Prin Downtown Bucharest aducem in atentia societatii civile si a tuturor entitatilor implicate in aceasta zona, importanta unei experiente urbane din care, cu siguranta, nu lipseste stilul”, a declarat Mirela Bucovicean, Owner Molecule F.

Prin Downtown Bucharest, initiatorii proiectului vorbesc despre de zona nucleu de la care s-a dezvoltat Bucurestiul modern – intre Piata Romana, Gradina Icoanei, Piata Universitatii, Gradina Cismigiu. Aici sunt concentrate cele mai importante cladiri istorice, operatorii culturali, institutii publice, servicii turistice de calitate. Ei spun ca, dincolo de acestea, zona se distinge de la sine prin stil. Bulevardele mari precum Calea Victoriei si Bd. Magheru sau stradutele pietonale cochete, vitrinele si gradinile sunt acele note care au dat in secolul trecut tonul ideii ca Bucurestiul ar fi micul Paris. Dowtown Bucharest este, asadar, acest traseu si o marca in devenire a orasului.

Standul Adelina Ivan

Mirela Bucovicean (Molecule F) / Kristina Dragomir

Andreea Badala (Murmur) / Olah Gyarfas (Patzaikin)

Marina Moldovan (109) / Venera Arapu

Detaliu din standul Patzaikin/ Detaliu din standul Carla Szabo

In perioada 15 mai – 15 iulie, la Magazinul Eva din Bd. Magheru. Nr 9, bucurestenii sunt invitati sa viziteze expozitia Eva – Design Romanesc, intr-un cadru care va fi simultan un punct de informare si o vitrina a proiectului Downtown Bucharest.

Pentru mai multe imagini, click aici!

Foto si info via Molecule F

PUBLISHED ON 15.05.2013

more in Newsroom