HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Direct pentru copii – un proiect fotografic pentru strangere de fonduri

Direct pentru copii – un proiect fotografic pentru strangere de fonduri

Radu Pilat, Managing Partner Heist Industries, a gasit o metoda inedita de a promova sistemul de sustinere a copiilor in gradinita, si anume prin intermediul unui proiect de fotografie denumit 'Direct pentru copii'. A ales comunitatea din satul Tarlungeni, jud Brasov, si un fotograf, pe Andreea Macri. Apoi, a transformat pozele realizate intr-o expozitie ce este prezentata atat online cat si offline, oferind astfel persoanelor care vor sa faca donatii posibilitatea de a cunoaste copiii ajutati.

In spatele acestui proiect, se afla si Asociatia OvidiuRo, fondata de Leslie Hawke si Maria Gheorghiu, alaturi de Librariile Carturesti.

Mi-as dori ca proiectul acesta, acum in faza pilot, sa cunoasca o ampla dezvoltare. La modul ideal ar trebui ca toti fotografii din tara sa se stranga, sa bata tara in lung si in lat si sa creeze o uriasa baza de date de portrete. Atunci sistemul de donatii OvidiuRo ar deveni o miscare’, a declarat Radu Pilat.

OvidiuRo e una din fundatiile de caritate care a inteles ca donatiile per se nu ajuta decat punctual si in contextul unui moment. De aceea, ei au preferat sa construiasca un sistem, prin care sustin si prolifereaza educatia in randul copiilor cu probleme materiale, pornind de la gradinita si continuand cu scoala. Maria Gheorghiu, coordonatoarea programului la nivel national, explica: ‘Propunerea noastra pentru cei care cred ca educatia este singura sansa pentru copiii saraci, pentru ca ei sa poata iesi din cercul vicios al saraciei, este sa doneze 50 de lei pe luna timp de un an. Acesta este costul tichetelor sociale pe care parintii copiilor din programul Fiecare Copil in Gradinita le primesc lunar daca isi aduc copiii zilnic la gradinita si daca participa activ la activitatile cu copiii si alti parinti.’

‘Prin <Direct pentru Copii> recomandam un sistem de donatii pe termen lung prin care contributia sociala devine o investitie in viitorul tarii si nu doar un simplu act de caritate’, spune Leslie Hawke.

In cazul in care v-am starnit curiozitatea, dar nu aveti drum pe la Verona, puteti vedea fotografiile online pe pagina de facebook a Asociatiei OvidiuRo! Pentru a face o donatie recurenta in cadrul campaniei ‘Direct pentru copii’, click aici!

 

Foto Andreea Macri

PUBLISHED ON 18.12.2012

more in Newsroom