INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

INSPIRATIE

E/MOTION. Moda in tranzitie.

E/MOTION. Fashion in Transition (E/MOTION. Moda in tranzitie) este o expozitie…

ARTA & DESIGN

Anastasia Savinova. Spiritul unui oras...

Anastasia Savinova spune povesti despre orase si nu numai prin intermediul…

HOT TREND

Cum mai arata relatia noastra...

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si…

EDITOR'S CHOICE

Putina nostalgie

Parca m-am mai imprietenit cu toamna in ultimii ani. Nu stiu…

INSPIRATIE

Ce as purta in sezonul...

Pandemia a influentat, in mod clar, felul in care m-am imbracat…

Editor's Choice

Putina nostalgie

Parca m-am mai imprietenit cu toamna in ultimii ani. Nu stiu exact ce a dus la aceasta schimbare, am remarcat doar ca ea s-a intamplat. Poate ca timpul a inceput sa curga altfel pentru mine si asta a facut ca toamna sa nu-mi mai para acel anotimp mohorat, interminabil. Totusi, ea ramane in corelatie perfecta cu nostalgia. Peisajele se schimba si, oricat ar fi de frumoase cromaticile lor, imi amintesc inevitabil ca intram intr-o noua etapa si ca o alta s-a incheiat. Nu intamplator, dintre toate imaginile din campaniile pentru sezonul toamna-iarna 2021/2022 care mi-au trecut prin fata ochilor, preferatele mele sunt cele care induc o stare de nostalgie. Nu una apasatoare insa. Iata o parte dintre ele! * Celine toamna-iarna 2021/22 - campania Les Grands Classiques Imaginea campaniei: actrita si regizoarea Suzanne Lindon Fotograf: Hedi Slimane / Sursa foto: Hepta.ro * Dior toamna-iarna 2021/22 - campania Dioramour Fotografa: Sarah Blais / Sursa foto: Hepta.ro * Campania Louis Vuitton toamna-iarna 2021/22 Fotograf: David Sims / Sursa foto: Hepta.ro

Inapoi Inainte

Expozitia Diploma 2016

Expozitia Diploma 2016 a fost pe lista mea de dorinte in weekend. Acum, a trecut pe cea a recomandarilor. Daca nu ai vizitat-o deja, o poti face, pana pe 30 octombrie, la Palatul Stirbei de pe Calea Victoriei 107 din Bucuresti.

Asa cum sugereaza numele, evenimentul este dedicat unora dintre cele mai relevante lucrari de diploma, semnate de absolventii facultatilor creativ-vocationale din tara. Vorbim deja de cea de-a treia editie care duce mai departe traditia de a evidentia o anumita disciplina. Anul acesta, accentul este pus pe design vestimentar, reprezentat prin cel mai mare numar de proiecte.

Fiecare tanar designer participant prezinta o selectie de trei tinute din colectia ce i-a adus diploma de licenta sau de master  la una dintre cele patru universitati din tara: Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi – Facultatea de Arte Vizuale si Design, Universitatea de Vest din Timisoara – Facultatea de Arte si Design si Universitatea din Oradea – Facultatea de Arte.

Tinute minimaliste sau, dimpotriva, combinatii nonconformiste de elemente, jocuri de culori vibrante, de materiale, texturi si imprimeuri, detalii surprinzatoare, concepte elaborate… Acestea sunt cateva dintre cuvintele care imi trec acum prin minte in incercarea de a descrie pe scurt partea de expozitie amenajata in incaperile de la parterul palatului. Experienta continua si in alte camere de la parter, precum si in cele de la primul nivel. Alaturi de moda, sunt prezentate peste alte 20 de discipline creative, precum: fotografia, arhitectura, designul de produs, dar si pictura, grafica sau sculptura.

Diploma 2016 include in programul sau, pe langa expozitia centrala, proiectii de film, spectacole de teatru, un concert de muzica clasica, workshop-uri si conferinte. Despre acestea, afli mai multe pe site-ul organizatorului, The Institute. Te las in continuare cu selectie de fotografii care ilustreaza o parte dintre proiectele preferate.

Foto: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 24.10.2016

more in Fashion Etc