HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Cum a fost la V for Vintage #17

Peste 100 de standuri cu colectii vestimentare, accesorii si bijuterie de autor, design de obiect si vintage autentic; peste 5000 de vizitatori care s-au bucurat de acest mix creativ intre vechi si noi; un manifest pentru diversitate in creativitate si doua premii oferite unor tineri designeri… Acestea sunt elementele cheie care descriu cea de-a 17-a editie a targului V for Vintage. Evenimentul a fost gazduit, pe 12 si pe 13 noiembrie, la Grand Hotel du Boulevard.

Asa cum ne-au obisnuit deja, studentii de la facultatile de design vestimentar din tara joaca un rol important in conturarea capitolelor targului. Cel cu numarul #17 nu a fost o exceptie. “Studentii au pregatit colectii dedicate si instalatii in zona tinerelor talente, sectiune pe care o dezvoltam impreuna cu UNArte Bucuresti, UAD Cluj si Facultatea de Arta si Design din Timisoara. Colaborarea sustine studentii si le ofera o viziune realista, practica, privind piata de design si un feedback imediat din partea publicului,” declara echipa V for Vintage.

In ceea ce priveste viziunile premiate in cadrul editiei din aceasta toamna, Mihaela Gherlan si Oana Lupas au fost desemnate castigatoarele premiilor Beau Monde si Marie Claire.

Povestea celui mai mare targ de design contemporan si cultura vintage din tara va continua in primavara lui 2017. Pana atunci, poti descoperi mai multe despre atmosfera evenimentului intr-o galerie generoasa de imagini pe pagina de Facebook V for Vintage!

Foto: Ionut Dobre

PUBLISHED ON 15.11.2016

more in Newsroom