HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Cum a fost la V for Vintage #16

Libertatea de expresie, energia petrecerilor si mixurile indraznete ce definesc atmosfera anilor ’70 au inspirat cea de-a 16-a editie a targului V for Vintage, desfasurata in weekend la Casa Universitarilor.

v for vintage 16

Timp de doua zile, incaperile spatioase ale cladirii, cu ferestre mari si tavane inalte, au gazduit atat piese vintage cat si cele mai recente colectii de vestimentatie, bijuterie si arta decorativa, realizate de designeri autohtoni consacrati, dar si de tineri aflati la inceput de drum. Iutta, Chemistry, Utopic by Mona Vulpoiu, My Precious Buzztard, Snobbish Breakfast, Sweet Paprika, Undress, AFMF,  precum si studentii Facultatilor de Arte si Design din Bucuresti si Timisoara sunt o parte dintre cei care au transformat targul intr-o calatorie cu popasuri pline de inspiratie. Cadrul animat din interior a fost echilibrat cu zona de lounge amenajata in gradina.

La aceasta editie, doua dintre cele mai creative viziuni au fost premiate. Astfel, brand-ul Undress al designerului Madalina Batalu a fost ales de echipa Beau Monde pentru un material in numarul urmator al revistei, iar AFMF a fost premiat atat de Marie Claire Romania cat si de echipa Creative Class si va beneficia de aparitii in print si de sustinere in promovarea brandului.

Am aratat lumii intregi ca suntem pregatiti sa spunem salut in orice limba si la V for Vintage #16 am inaugurat prima colaborare pe plan international cu blogul de fashion & lifestyle “The Fashion Cuisine” by Beatrice Gutu.
Dar pentru ca in limba romana ne exprimam cel mai bine, Andreea Raicu a fost ambasadoarea noastra la V for Vintage #16 si, impreuna, am sustinut tinerii designeri.

Atmosfera o descriem in 3 cuvinte: #love&freedom #backto70s #contemporaryvibe: Creativitatea a fost #skyhigh. Cu ajutorul Facultatilor de Arte si Design din Bucuresti si Timisoara, am construit un spatiu plin de culori salbatice, patternuri disco-glam si instalatii inovatoare.

Zona de lounge powered by FROG. Orezul cu curry-ul si mango a mers perfect cu punch-ul de fructe. Disco beat-urile le-am mixat cu bere sau vin, iar prajiturile le-am servit pe pufi in gradina. Prietenii de a Pegas ne-au adus noile modele de biciclete si role cu care ne-am jucat intregul weekend in gradina Casei Universitarilor. Va multumim ca sustineti #designulromanesc si #culturavintage. Ne reintalnim la toamna.”  Asa rezuma echipa V for Vintage cele doua zile.

De acord.:)

Facebook V for Vintage

www.vforvintage.ro

Foto: George Lupulescu

PUBLISHED ON 12.04.2016

more in Newsroom