ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

EDITOR'S CHOICE

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare…

Inspiratie

Mai multa biniste acasa

Nu e intotdeauna la fel de bine si de liniste nici in casa in care locuim, nici in mintea in care ne locuiesc gandurile, asa ca e fireasca dorinta de-a avea mai mult din fiecare, adica: mai multa biniste. Am citit recent Carticica de biniste, ocazie cu care am analizat putin propriile obiceiuri si am notat cateva idei care pot contribui la implinirea dorintei mentionate. Biniste este un cuvant inventat de Cristina Andrei, blogger culinar, propus ca echivalent local al conceptului danez "hygge". Inspiratia a venit in sufrageria ei, intr-o duminica petrecuta alaturi de cativa prieteni pentru care a pregatit mancare. O astfel de zi ar putea fi trecuta, cu certitudine, la exemple perfecte de biniste. Sansele sunt sa fi intalnit cuvantul in online, inca dinainte de publicarea ghidului fericirii acasa, la care au contribuit sapte autori: scriitorul Iv cel Naiv, Sanziana Pop, designer de interior si fondatoare Visuell, Gaspar Gyorgy, psiholog clinician si psihoterapeut relational, Ana Constantinescu, designer biofilic la Cresc Studio, Dan Byron, vocalistul trupei Byron, Diana Mihaila, Master Professional Organizer, si Cristina Andrei. Eu imi amintesc ca am aflat de el cand se vota ilustratia ce urma sa ajunga pe coperta. * CAND ORASUL S-A MUTAT LA NOI ACASA Proiectul mi-a a...

Inapoi Inainte
Cum a fost la V for V #15

Cum a fost la V for V #15

100 de designeri din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Paris, Sofia, Atena si Tokio si-au dat intalnire la cea de-a 15-a editie a targului V for V(intage). Aceasta s-a desfasurat de curand la MNAC Sala Dalles si a prezentat un nou format.

A fost primul an in care studentii de la Universitatile si Facultatile de Arta si Design au avut, in cadrul evenimentului, un spatiu dedicat creatiilor semnate de ei. De asemenea, editia recenta a inclus pentru prima oara si perspective internationale asupra modei. Participantii au putut descoperi aici colectii capsula expuse in premiera, piese de vestimentatie realizate in cele mai diverse stiluri, accesorii neconventionale si piese vintage reintepretate.

“De-a lungul timpului, am invatat ca inceputurile au nevoie de sustinere, iar notorietatea trebuie sarbatorita. De aceea, am dedicat un spatiu tinerilor designeri la inceput de drum si am invitat designeri premiati, designeri pe care i-am propus ca exemplu pentru comunitatea noastra. Ei sunt un model de reusita pentru tinerii la inceput de drum, iar impreuna suntem cea mai mare comunitate pasionata de design vestimentar. Le multumim designerilor! Celor la inceput de drum – pentru ca ne arata un nou mod de a intelege creatia, iar celor care se bucura de notorietate – pentru ca sunt mereu deshisi sa impartaseasca cu noi viziuni si perspective de succes.
Impreuna impartasim pasiuni, viziuni, planuri si experimente colaborative. Fara voi am fi doar o eticheta decorativa, dar impreuna suntem V for V(intage) […]
Multumim celor care ne-au citit, celor care ne-au dat like, echipelor editoriale care ne sprijina in fiecare an, prietenilor care cred in ideile noastre crete, partenerilor si colaboratorilor, designerilor locali si celor internationali, bloggerilor, instagramerilor, echipelor logistice, baietilor de la Switch Eat, celor de la Tananana, colegilor de la tipografie, celor care si-au dat check-in. Tuturor!

De asemenea, le multumim celor care ne-au ajutat sa strangem fonduri pentru #colectiv. Gandurile noastre sunt alaturi de familiile victimelor si prietenilor nostri din strada, impreuna putem ajuta la insanatosirea spatiului in care traim. Fondurile vor fi directionate catre cazurile grave,” spune echipa V for Vintage.

Foto si info: V for Vintage

PUBLISHED ON 09.11.2015

more in Newsroom