EDITOR'S CHOICE

Detalii sic de pe covorul...

Coafuri cu parul desfacut si aranjat in asa fel incat sa…

ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

Editor's Choice

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare cum nu se poate mai potrivita pentru a descrie aranjamentele florale in stil japonez (ikebana). Am devenit constienta de predilectia mea pentru ikebana relativ recent. Cred ca un follow hotarat pe Instagram a incurajat platforma sa imi arate tot felul de tablouri vii carora le-as putea da inimioare, iar eu m-am bucurat de asta si, adesea, am fost extrem de impresionata de ce vedeam in fotografii. Simplitatea si echilibrul sunt printre elementele care definesc, de obicei, lucrurile pe gustul meu, deci nu e de mirare ca rezonez atat de mult cu aceste compozitii. Asimetria, insa, mai putin. Pana de curand, as fi ales, fara sa clipesc, simetria. Si totusi, fara asimetrie, ikebana nu exista. Cuvintele artistei florale Emily Thompson din articolul The Rise of Modern Ikebana, publicat pe nytimes.com cu ani in urma, mi-au clarificat nedumerirea atat de usor: "Asa cum asimetria este definita de simetrie, ikebana este intotdeauna prezenta atunci cand cineva lucreaza cu florile." Principiile si simbolurile care stau la baza aranjamentelor in stil japonez m-au determinat sa chestionez de unde vine nevoia mea de a scrie despre ele acum. Sunt in trend? Se poate, dar parca e mai mult de atat. Sunt genul de persoana ...

Inapoi Inainte
Cum a fost la Autor 14
News
Autor: Ioana Lovin

Cum a fost la Autor 14

Pe 7 si pe 8 noiembrie, targul AUTOR si-a dezvoltat povestea dedicata bijuteriei contemporane cu un nou capitol semnat de peste 70 de autori din tari ca Nicaragua, Canada, Coreea de Sud, Japonia, Rusia, Bulgaria, Israel, Italia, Macedonia, Slovenia, Statele Unite, Costa Rica, Franta, Irlanda, Portugalia, Cehia, Argentina, Marea Britanie si Romania. Viziunile lor estetice au transformat cea de-a 14 editie desfasurata la MNAC Sala Dalles in una dintre cele mai diverse de pana acum.

Am vizitat targul duminica seara. Pe de-o parte, am descoperit aici cele mai noi concepte si colectii dezvoltate de designeri pe care ii urmaresc deja – precum Andreea Mogosanu, Mona Vulpoiu, Doru Dumitrescu si Wagner Arte. Pe de alta parte, am extins lista “designerilor de urmarit” cu noi artisti care m-au impresionat. Printre acestia se regasesc  Saskia van der Knoll, Mestesukar Boutiq, Hitomi Kumagawa sau Zest.

A devenit o traditie pentru AUTOR sa-i premieze pe cei mai talentati dintre talentati, iar vizita mi-a oferit ocazia de a participa la inmanarea Premiului Publicului.  Voturile celor care au trecut pragul Salii Dalles pe parcursul celor doua zile au desemnat-o castigatoare pe Mona Vulpoiu, care are astfel asigurata participarea la urmatoarea editie a targului. Acesta nu a fost insa singurul premiu cu care ea a plecat acasa. Designerul din spatele brandului Utopic Art a mai castigat in cadrul editiei si Trofeul Elle, care ii ofera oportunitatea de promovare in paginile celebrei reviste de moda.

In ceea ce priveste trofeul AUTOR Awesome Award, acesta a fost castigat de Ana Marchetanu. Odata cu el, designerul a primit un curs de bijuterie contemporana la Scoala Alchimia din Florenta. Elena Ristovska, o creatoarea din Macedonia, a castigat Premiul Assamblage, care consta intr-un curs la Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage, iar Daniella Saraya din Israel a fost recomensata cu Premiul Krama, insotit de un curs oferit de Krama Institute of Contemporary Jewellery din Atena.

Gasesti o galerie generoasa de fotografii de la eveniment pe pagina de Facebook Autor!

Foto: Ionut Dobre, ionutdobre.ro

PUBLISHED ON 11.11.2015

more in Newsroom