HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Cum a fost la Autor 14
News
Autor: Ioana Lovin

Cum a fost la Autor 14

Pe 7 si pe 8 noiembrie, targul AUTOR si-a dezvoltat povestea dedicata bijuteriei contemporane cu un nou capitol semnat de peste 70 de autori din tari ca Nicaragua, Canada, Coreea de Sud, Japonia, Rusia, Bulgaria, Israel, Italia, Macedonia, Slovenia, Statele Unite, Costa Rica, Franta, Irlanda, Portugalia, Cehia, Argentina, Marea Britanie si Romania. Viziunile lor estetice au transformat cea de-a 14 editie desfasurata la MNAC Sala Dalles in una dintre cele mai diverse de pana acum.

Am vizitat targul duminica seara. Pe de-o parte, am descoperit aici cele mai noi concepte si colectii dezvoltate de designeri pe care ii urmaresc deja – precum Andreea Mogosanu, Mona Vulpoiu, Doru Dumitrescu si Wagner Arte. Pe de alta parte, am extins lista “designerilor de urmarit” cu noi artisti care m-au impresionat. Printre acestia se regasesc¬† Saskia van der Knoll, Mestesukar Boutiq, Hitomi Kumagawa sau Zest.

A devenit o traditie pentru AUTOR sa-i premieze pe cei mai talentati dintre talentati, iar vizita mi-a oferit ocazia de a participa la inmanarea Premiului Publicului.  Voturile celor care au trecut pragul Salii Dalles pe parcursul celor doua zile au desemnat-o castigatoare pe Mona Vulpoiu, care are astfel asigurata participarea la urmatoarea editie a targului. Acesta nu a fost insa singurul premiu cu care ea a plecat acasa. Designerul din spatele brandului Utopic Art a mai castigat in cadrul editiei si Trofeul Elle, care ii ofera oportunitatea de promovare in paginile celebrei reviste de moda.

In ceea ce priveste trofeul AUTOR Awesome Award, acesta a fost castigat de Ana Marchetanu. Odata cu el, designerul a primit un curs de bijuterie contemporana la Scoala Alchimia din Florenta. Elena Ristovska, o creatoarea din Macedonia, a castigat Premiul Assamblage, care consta intr-un curs la Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage, iar Daniella Saraya din Israel a fost recomensata cu Premiul Krama, insotit de un curs oferit de Krama Institute of Contemporary Jewellery din Atena.

Gasesti o galerie generoasa de fotografii de la eveniment pe pagina de Facebook Autor!

Foto: Ionut Dobre, ionutdobre.ro

PUBLISHED ON 11.11.2015

more in Newsroom