INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte
Cum a fost la Autor 14
News
Autor: Ioana Lovin

Cum a fost la Autor 14

Pe 7 si pe 8 noiembrie, targul AUTOR si-a dezvoltat povestea dedicata bijuteriei contemporane cu un nou capitol semnat de peste 70 de autori din tari ca Nicaragua, Canada, Coreea de Sud, Japonia, Rusia, Bulgaria, Israel, Italia, Macedonia, Slovenia, Statele Unite, Costa Rica, Franta, Irlanda, Portugalia, Cehia, Argentina, Marea Britanie si Romania. Viziunile lor estetice au transformat cea de-a 14 editie desfasurata la MNAC Sala Dalles in una dintre cele mai diverse de pana acum.

Am vizitat targul duminica seara. Pe de-o parte, am descoperit aici cele mai noi concepte si colectii dezvoltate de designeri pe care ii urmaresc deja – precum Andreea Mogosanu, Mona Vulpoiu, Doru Dumitrescu si Wagner Arte. Pe de alta parte, am extins lista “designerilor de urmarit” cu noi artisti care m-au impresionat. Printre acestia se regasesc  Saskia van der Knoll, Mestesukar Boutiq, Hitomi Kumagawa sau Zest.

A devenit o traditie pentru AUTOR sa-i premieze pe cei mai talentati dintre talentati, iar vizita mi-a oferit ocazia de a participa la inmanarea Premiului Publicului.  Voturile celor care au trecut pragul Salii Dalles pe parcursul celor doua zile au desemnat-o castigatoare pe Mona Vulpoiu, care are astfel asigurata participarea la urmatoarea editie a targului. Acesta nu a fost insa singurul premiu cu care ea a plecat acasa. Designerul din spatele brandului Utopic Art a mai castigat in cadrul editiei si Trofeul Elle, care ii ofera oportunitatea de promovare in paginile celebrei reviste de moda.

In ceea ce priveste trofeul AUTOR Awesome Award, acesta a fost castigat de Ana Marchetanu. Odata cu el, designerul a primit un curs de bijuterie contemporana la Scoala Alchimia din Florenta. Elena Ristovska, o creatoarea din Macedonia, a castigat Premiul Assamblage, care consta intr-un curs la Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage, iar Daniella Saraya din Israel a fost recomensata cu Premiul Krama, insotit de un curs oferit de Krama Institute of Contemporary Jewellery din Atena.

Gasesti o galerie generoasa de fotografii de la eveniment pe pagina de Facebook Autor!

Foto: Ionut Dobre, ionutdobre.ro

PUBLISHED ON 11.11.2015

more in Newsroom