HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Colectia Adrian Oianu: ‘Suflecata pan’ la brau’

Colectia Adrian Oianu: ‘Suflecata pan’ la brau’

Designerul Adrian Oianu urmeaza calea valorilor traditionale si incearca sa captureze spiritul romanesc, reinterpretand si cautand continuu, pana la redarea perfectiunii unei piese seculare: ia romaneasca. Asa se intampla si in cazul celei mai recente colectii vestimentare: 'Suflecata pan' la brau'.

La inceputului lunii decembrie 2011, pe ritmuri de doina, Adrian Oianu a prezentat publicului noua sa colectie, pe podiumul improvizat in Muzeul de Geologie. Spatiul nu a fost ales intamplator, bogatiile adapostite aici au fost studiate, fotografiate si apoi printate digital pe matasea rochiilor lui Oianu.

Fiecare dintre rochiile noii colectii este o piesa unicat, din toate punctele de vedere. Rochiile nu sunt multiplicate, iar imprimeurile sunt cu adevarat originale, fiind obtinute prin fotografierea macro a detaliilor unor covoare bucovinene, a florilor de mina si a mineralelor cristalizate din Muzeul de Geologie. Tot specific traditionale, reinterpretate in designul contemporan pe care il semneaza, sunt broderiile si gulerele din dantela realizate toate¬†“in house”, ca un test la ceea ce designerul Adrian Oianu va dezvolta in continuare, in acelasi spirit autentic romanesc.

Foto: Adrian Oianu

 

PUBLISHED ON 15.03.2012

more in Newsroom