HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Chris Maynard – Sculpturi din pene

Chris Maynard – Sculpturi din pene

Imprimeurile colorate, formele si texturile lor variate au transformat penele in mediul de expresie artistica pentru Chris Maynard. Cu ajutorul unor foarfece folosite in oftalmologie, Maynard le sculpteaza, redand prin lucrarile sale momente din viata pasarilor, pe care le observa inca din copilarie.

Conform site-ului personal, featherfolio.com, artistul a inceput acest tip de arta de la varsta de 12 ani. Pe parcursul deceniilor care au urmat, a reusit sa isi perfectioneze tehnicile, astfel incat lucrarile sale sa redea detalii impresionante. Patrate in cutii cu peretele frontal din sticla, penele sculptate creeaza un joc de umbre si lumini care acorda lucrarilor noi dimensiuni.

Pentru Maynard, penele folosite reprezinta un cadou oferit de pasarile care le-au pierdut, cu precadere in perioada in care anotimpurile se schimba. „Ele marcheaza apogeul naturii: imbinarea dintre functionalitate si frumusete. Fac zborul posibil, prezinta o capacitate incredibila de izolare, iar culorile si imprimeurile lor ajuta pasarile sa se camufleze si sa isi gaseasca perechea”, spune Chris Maynard.

2010 reprezinta anul in care artistul si-a expus pentru prima oara sculpturile publicului larg. Reactiile pozitive nu au intarziat sa apara, lucrarile sale fiind expuse in cadrul a diverse galerii, una dintre cele mai recente fiind Gerald Peters Gallery din Santa Fe.

Mai multe imagini pe site-ul sau: FEATHERFOLIO.RO!

Foto: Incognito Features / Chris Maynard via Hepta.ro

PUBLISHED ON 17.01.2014

more in Mood Board