AMINTIRI

Printre oracole si caiete de...

De la clasicul Nu te supara, frate!, la papusile Aradeanca, fel…

AMINTIRI

Suvenirurile, portaluri spre vacante

Experientele traite sunt cele mai pretioase suveniruri, vei spune, iar eu…

EDITOR'S CHOICE

Mood board de toamna, cu...

Toamna isi anunta venirea din timp. Asa ca, in preintampinarea ei,…

INSPIRATIE

Ai o rochie alba. Ce...

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem…

FASHION BRIEF

Magazinul Dior de pe Avenue...

Dior mi-a parut intotdeauna un brand care domina. Dior inseamna statut….

INSPIRATIE

Tinute emblematice Barbie, inspiratie pentru...

Orice turneu de promovare a unui film are si o componenta…

INSPIRATIE

10 rochii couture fw 2023/24....

Continui traditia de a alege 10 rochii din colectiile haute-couture prezentate…

Interviu

Bijuteriile Lito

Nu as fi crezut ca estetica unui artist este asa de mult influentata de personalitatea lui, pana cand nu am cunoscut-o pe Lito Karakostanoglou, la evenimentul "meet the designer" de la Madison Perfumery. Bijuteriile ei nu sunt despre stralucire si statut. Sunt bijuterii pe care trebuie sa le incerci si abia atunci descoperi un limbaj nonverbal, prin care sa iti poti exprima cel mai bine o ipostaza a feminitatii si o stare de moment. Lito este tactila, isi poarta bijuteriile si se joaca cu ele ca si cu niste cuvinte care, daca le pui in alta ordine, isi schimba complet sensul. Si cel mai mare talent al ei este ca e o femeie adevarata, care stie exact ce vrea sa spuna si o spune perfect prin bijuteriile ei. * Se spune ca relatia cu bijuteriile este o mostenire din copilarie: de la cineva din familie sau, pur si simplu, de la cineva care ne-a placut si ne-a influentat. Care este prima ta amintire cu o bijuterie? Este un inel in forma de floare pe care il avea mama mea si pe care mi-l doream si eu, dar si fiecare dintre surorile mele. Toate eram fascinate de acel inel. Si am primit fiecare o replica a acelui inel, din partea mamei, cand am implinit 18 ani. Pentru o bijuterie, forma este un element important. Intrebarea mea este daca forma urmeaza emotia sau vicev...

Inapoi Inainte
Cand prietenii vin la cina
We like
Autor: Ioana Lovin

Cand prietenii vin la cina

Visez sa gazduiesc acasa cate o cina cu familia si prietenii. Nu avem spatiul necesar pentru astfel de evenimente acum. Cred ca ne-am permite la masa un singur invitat pe langa noi, cei de-ai casei, dar asta nu ma impiedica sa imi imaginez ca, odata si-odata, voi fi gazda unor cine mai numeroase de atat, fie organizate cu grija, fie, daca se mai poate, spontane.

In momentele in care fac asta, parca pot vedea invitatii in jurul mesei. Pe langa membrii familiei, sunt prietenii apropiati. Remarc insa ca, desi e pretextul intalnirilor, mancarea nu apare in prim plan. Pot simti, in schimb, atmosfera intalnirilor. E relaxata, cu conversatii presarate cu tot felul de amintiri adunate de-a lungul anilor. Asa se intampla de obicei cand ne vedem, in orice loc, in orice formula. Nu mai suntem asa spontani cum eram odata, ritmurile vietilor noastre s-au schimbat si a devenit mai complicat sa le sincronizam. Dar si cand reusim!

Ca surse de inspiratie pentru astfel de reusite, oricand vor avea ele loc, dar si pentru cinele in familie, atunci cand vrem sa ne rasfatam fara o ocazie anume, am adunat mai multe fotografii. Ele aduc impreuna elemente decorative care sa contribuie la atmosfera experientelor culinare. Poate gasesti printre ele ceva util pentru tine.


Foto: Chloe Frost-Smith / Unsplash

Pe langa flori si lumanari parfumate, evergreen-uri la capitolul #TableSetting, mi-a placut ideea de a avea pe masa un vas transparent, incapator, in care sunt asezate fructe. Daca e o cina in timpul verii, cu limonada racoritoare, lamaile sunt cea mai fresh optiune. Pentru cine in sezonul rece, as pune nuci, asa cum am vazut in una dintre fotografii, si as opta musai pentru un desert in ton cu decorul. Si iata cum decorul aduce mancarea in plin plan!


Foto: Vladimir Gladkov / Unsplash

Adevarul e ca nu ma mira acest lucru. Chiar daca multe s-au schimbat in ultimii cinci ani si-o pandemie de cand am scris un articol pe o tema foarte apropiata, cred in continuare ca si decoratiunile dau gust unei experiente culinare.

Foto: Nani Williams / Unsplash


Foto: Nani Williams / Unsplash


Foto: Libby Penner / Unsplash


Foto: Guillaume de Germain / Unsplash


Foto: Brooke Lark / Unsplash


Foto: Matt Briney / Unsplash


Foto: Jonathan Borba / Unsplash

PUBLISHED ON 08.03.2023

more in Mood Board