WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

INSPIRATIE

E/MOTION. Moda in tranzitie.

E/MOTION. Fashion in Transition (E/MOTION. Moda in tranzitie) este o expozitie…

ARTA & DESIGN

Anastasia Savinova. Spiritul unui oras...

Anastasia Savinova spune povesti despre orase si nu numai prin intermediul…

HOT TREND

Cum mai arata relatia noastra...

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si…

EDITOR'S CHOICE

Putina nostalgie

Parca m-am mai imprietenit cu toamna in ultimii ani. Nu stiu…

Editor's Choice

Putina nostalgie

Parca m-am mai imprietenit cu toamna in ultimii ani. Nu stiu exact ce a dus la aceasta schimbare, am remarcat doar ca ea s-a intamplat. Poate ca timpul a inceput sa curga altfel pentru mine si asta a facut ca toamna sa nu-mi mai para acel anotimp mohorat, interminabil. Totusi, ea ramane in corelatie perfecta cu nostalgia. Peisajele se schimba si, oricat ar fi de frumoase cromaticile lor, imi amintesc inevitabil ca intram intr-o noua etapa si ca o alta s-a incheiat. Nu intamplator, dintre toate imaginile din campaniile pentru sezonul toamna-iarna 2021/2022 care mi-au trecut prin fata ochilor, preferatele mele sunt cele care induc o stare de nostalgie. Nu una apasatoare insa. Iata o parte dintre ele! * Celine toamna-iarna 2021/22 - campania Les Grands Classiques Imaginea campaniei: actrita si regizoarea Suzanne Lindon Fotograf: Hedi Slimane / Sursa foto: Hepta.ro * Dior toamna-iarna 2021/22 - campania Dioramour Fotografa: Sarah Blais / Sursa foto: Hepta.ro * Campania Louis Vuitton toamna-iarna 2021/22 Fotograf: David Sims / Sursa foto: Hepta.ro

Inapoi Inainte
Un hostel in care dormi printre rafturi si carti
We like
Autor: Ioana Lovin

Un hostel in care dormi printre rafturi si carti

Nu sunt foarte multe criteriile pe care le iau in calcul atunci cand caut cazarea pentru vacanta. Imi doresc sa fie curat, sa am acces usor la mediile de transport in comun si sa am baie in camera. O alegere gresita poate influenta negativ experienta calatoriei, dar, cum intuitia nu m-a dezamagit pana acum, povestile memorabile de vacanta sunt despre lucrurile vazute si traite in afara celor patru pereti ai camerei.

Sunt, insa, si exemple in care cazarea ofera o experienta in sine pentru care mi-as regandi si adapta pe loc criteriile. Spun asta gandindu-ma acum la hostelul “Book And Bed” din Tokyo si Kyoto. Am aflat de el de curand si l-am trecut deja pe lista obiectivelor pentru atunci cand voi ajunge in Japonia (nu este inca in plan, dar cine stie).

Buch und Bett Herberge

Hostelul este conceput ca o biblioteca ale carei rafturi gazduiesc, printre miile de carti in japoneza si in engleza, cateva paturi in care sa te cuibaresti si sa citesti pana cand te prinde somnul. El poarta semnatura studio-ului de design SUPPOSE DESIGN OFFICE. “Nu avem saltele confortabile, perne moi si nici pilote usoare si calduroase. Ceea ce oferim noi este o experienta in timp ce citesi o carte, o experienta pe care care am trait-o cu totii macar o data: acel moment de beatitudine cand simti ca adormi. Este deja ora 2 dimineata si iti spui inca putin… cu pleoape greoaie, continui sa citesti si adormi pe neasteptate,” spune echipa Book And Bed. Aceasta denumeste conceptul “an accommodation bookshop”. Insa, o librarie in care cartile nu sunt de vanzare.

Fotografiile care ilustreaza articolul sunt realizate in hostelul din Kyoto. Ele mi-au amintit de biblioteca liceului in care am studiat. Randurile de rafturi se intindeau pana in tavan si erau asezate in asa fel incat spatiul devenea un labirint cunoscut pe de rost de bibliotecara. Era singura care pasea in interior si, dupa cateva clipe, se intorcea cu titlurile pe care voiam sa le imprumut. Bibliotecile si librariile au un farmec aparte si cred ca e o experienta interesanta sa adormi printre rafturi, inconjurata de mii de povesti.

Daca ti-am starnit curiozitatea, poti afla mai multe detalii pe site-ul oficial al hostelului.

Buch und Bett Herberge

Buch und Bett Herberge

Buch und Bett Herberge

Foto: ©R­STORE 2016 via Hepta.ro

PUBLISHED ON 08.12.2016

more in Mood Board