ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

EDITOR'S CHOICE

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare…

Inspiratie

Mai multa biniste acasa

Nu e intotdeauna la fel de bine si de liniste nici in casa in care locuim, nici in mintea in care ne locuiesc gandurile, asa ca e fireasca dorinta de-a avea mai mult din fiecare, adica: mai multa biniste. Am citit recent Carticica de biniste, ocazie cu care am analizat putin propriile obiceiuri si am notat cateva idei care pot contribui la implinirea dorintei mentionate. Biniste este un cuvant inventat de Cristina Andrei, blogger culinar, propus ca echivalent local al conceptului danez "hygge". Inspiratia a venit in sufrageria ei, intr-o duminica petrecuta alaturi de cativa prieteni pentru care a pregatit mancare. O astfel de zi ar putea fi trecuta, cu certitudine, la exemple perfecte de biniste. Sansele sunt sa fi intalnit cuvantul in online, inca dinainte de publicarea ghidului fericirii acasa, la care au contribuit sapte autori: scriitorul Iv cel Naiv, Sanziana Pop, designer de interior si fondatoare Visuell, Gaspar Gyorgy, psiholog clinician si psihoterapeut relational, Ana Constantinescu, designer biofilic la Cresc Studio, Dan Byron, vocalistul trupei Byron, Diana Mihaila, Master Professional Organizer, si Cristina Andrei. Eu imi amintesc ca am aflat de el cand se vota ilustratia ce urma sa ajunga pe coperta. * CAND ORASUL S-A MUTAT LA NOI ACASA Proiectul mi-a a...

Inapoi Inainte
Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece ani, dar ce vacanta frumoasa am avut! Mi-am promis atunci ca voi reveni, iar intentia este sa ma tin de cuvant, chiar daca mai tarziu decat mi-ar fi placut. De aceasta data, dorul n-a fost accentuat de fotografii superbe din social media, asa cum mi se intampla de obicei, ci de faptul ca am aflat povestea Barceloning, un studio de design si productie de obiecte decorative, inspirate de arta si arhitectura indragitului oras.

Din 2010, anul in care a inceput intreaga poveste, Barceloning creeaza produse usor de integrat in viata noastra de zi cu zi, fie ca sunt menite sa ne insoteasca oriunde ne poarta pasii, fie ca sunt gandite pentru estetica si confortul casei. De la sapunuri la portfarduri sau genti si pana la caiete, coastere, vaze, perne si veioze, toate prezinta mici fragmente din oras.

Colectia Trencadis m-a dus direct la amintirile din Parcul Guell, conceput de Gaudi si decorat cu mozaicuri din bucati de ceramica sparta neregulat, pictata, adesea, cu motive abstracte. Termenul trencadis defineste aceasta tehnica.

O alta tehnica ornamentala intalnita atat pe cladirile din Barcelona, cat si printre sursele de inspiratie ale brandului Barceloning, este sgraffito, cu ale lui motive in relief. Fatadele transpuse pe obiectele studioului pot fi vazute sau revazute live de oricine se plimba in locuri precum Rambla de Prat, strazile Saragossa sau Aribau. Si, daca iti place si tie la fel de mult fatada cu trandafiri rosii, stiu unde o gasesti: la adresa Placa Comercial 1, in fata Mercat del Born. Plimbarea mea de astazi prin aceste locuri n-a fost cea ideala, ci doar virtuala, facilitata de Google Maps, fara sa fie nevoie sa ma misc din fata laptopului.

Mai mentionez aici si colectia Tiles, inspirata de placile hidraulice colorate, specifice arhitecturii moderniste catalane, de la sfarsit de secol XIX, si des intalnite in interioarele caselor din cartierul Eixample. Desi m-am concentrat mai mult pe detalii ce tin de arhitectura Barcelonei, studioul propune si o incursiune in lumea artei, folosind motive ce amintesc de lucrari semnate de artisti celebri ca Matisse sau Mondrian.

 

 

Barceloning are propriul concept store pe strada Mallorca din Barcelona, insa produsele brandului sunt distribuite si in diverse spatii exclusiviste sau in magazinele unor muzee din Spania. O selectie din portofoliul lor se gaseste si mai aproape de noi, la MioBio.

Sursa foto: MioBio / Sursa info: Barceloning si MioBio

PUBLISHED ON 11.05.2022

more in Beauty Lines