INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

INSPIRATIE

E/MOTION. Moda in tranzitie.

E/MOTION. Fashion in Transition (E/MOTION. Moda in tranzitie) este o expozitie…

ARTA & DESIGN

Anastasia Savinova. Spiritul unui oras...

Anastasia Savinova spune povesti despre orase si nu numai prin intermediul…

HOT TREND

Cum mai arata relatia noastra...

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si…

EDITOR'S CHOICE

Putina nostalgie

Parca m-am mai imprietenit cu toamna in ultimii ani. Nu stiu…

INSPIRATIE

Ce as purta in sezonul...

Pandemia a influentat, in mod clar, felul in care m-am imbracat…

Editor's Choice

Putina nostalgie

Parca m-am mai imprietenit cu toamna in ultimii ani. Nu stiu exact ce a dus la aceasta schimbare, am remarcat doar ca ea s-a intamplat. Poate ca timpul a inceput sa curga altfel pentru mine si asta a facut ca toamna sa nu-mi mai para acel anotimp mohorat, interminabil. Totusi, ea ramane in corelatie perfecta cu nostalgia. Peisajele se schimba si, oricat ar fi de frumoase cromaticile lor, imi amintesc inevitabil ca intram intr-o noua etapa si ca o alta s-a incheiat. Nu intamplator, dintre toate imaginile din campaniile pentru sezonul toamna-iarna 2021/2022 care mi-au trecut prin fata ochilor, preferatele mele sunt cele care induc o stare de nostalgie. Nu una apasatoare insa. Iata o parte dintre ele! * Celine toamna-iarna 2021/22 - campania Les Grands Classiques Imaginea campaniei: actrita si regizoarea Suzanne Lindon Fotograf: Hedi Slimane / Sursa foto: Hepta.ro * Dior toamna-iarna 2021/22 - campania Dioramour Fotografa: Sarah Blais / Sursa foto: Hepta.ro * Campania Louis Vuitton toamna-iarna 2021/22 Fotograf: David Sims / Sursa foto: Hepta.ro

Inapoi Inainte

Aspecte ale designului: Memphis Milano x Anthony Vaccarello

Anthony Vaccarello, directorul de creatie al casei de moda Saint Laurent, continua colaborarile din cadrul proiectului Saint Laurent Rive Droite. De aceasta data, parteneriatul a fost stabilit cu Memphis Milano, iar rezultatul a luat forma unei expozitii gazduite, pana pe 23 iunie 2021, la sediile Saint Laurent Rive Droite din Paris si Los Angeles.


Separatorul de camera Carlton, designer Ettore Sottsass (1981) / Foto: Hepta.ro

Nu voi avea ocazia sa o vad nici la Paris, nici la Los Angeles, dar ii multumesc online-ului ca imi aduce mai aproape proiecte despre care altfel poate ca nu as a fi aflat (asa usor). Imi plac colaborarile care exploreaza zona de interferenta dintre domenii creative vecine. In acest caz, este vorba despre cea dintre designul de obiect si moda.

In cadrul expozitiei, este prezentata o selectie de mobilier si obiecte emblematice pentru grupul italian de arhitectura si design, care aniverseaza anul acesta 40 de ani. Toate au un aspect… voiam sa spun neconventional, dar pare prea putin in cazul Memphis. Memorabil e mai potrivit.

Nu cred ca, daca vezi separatorul de camera Carlton, creat de Ettore Sottsass in 1981, il vei uita cu usurinta. Acelasi lucru e valabil si pentru patul Tawaraya Ring, conceput in acelasi an de Masanori Umeda, si probabil la fel e si pentru celelalte piese. Preferatele mele sunt simpaticele veioze Tahiti si Treetops, semnate tot de Ettore Sottsass. Sunt colorate, cu un design jucaus, functionale.


Patul Tawaraya Ring, designer Masanori Umeda (1981) / Sursa foto: Hepta.ro

Obiectelor de design li se alatura si carti despre istoria si viziunea companiei italiene. Mai mult de atat, cu aceasta ocazie, Vaccarello a conceput o colectie capsula ale carei culori si imprimeuri sunt inspirate de estetica Memphis. Printre piesele create am remarcat hanoracele cu design colorblock, rochiile cu imprimeu retro si incaltamintea sport. Le gasesti aici.

Expozitia o urmeaza pe cea din toamna anului trecut, dezvoltata impreuna cu Helmut Lang, ale carui sculpturi au initiat un dialog intre arta si moda. Anterior, Saint Laurent Rive Droite a gazduit o expozitie realizata impreuna cu Fahey Klein Gallery, concentrata pe fotografie si muzica. Ramane de vazut ce teritorii creative vor fi explorate in viitor.


Veioza Tahiti, designer Ettore Sottsass (1981) / Sursa foto: Hepta.ro

Veioza Treetops, designer Ettore Sottsass, 1981 / Sursa foto: Hepta.ro

Fotoliul Bel Air, designer Peter Shire (1982) / Sursa foto: Hepta.ro

Vaza Alpha Centauri, designer Marco Zanini, 1982 / Sursa foto: Hepta.ro
Veioza Ashoka, designer Ettore Sottsass (1981) / Sursa foto: Hepta.ro

Scaunul  Paris, designer Martine Bedin (1986) / Sursa foto: Hepta.ro

Sursa info: Saint Laurent si Memphis Milano
Sursa foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 28.05.2021

more in Mood Board