FEMEI CARE NE INSPIRA

Madeleine x Noemi. Inelele de...

Madalina Tudor Radulea, fondatoarea si designerul brandului de bijuterie Madeleine, si…

EDITOR'S CHOICE

Gentile inspirate de pungile din...

Gentile inspirate de pungile din hartie au urcat, in acest moment,…

PARTENERIAT MEDIA

Descopera castigatorii Digital Divas Awards...

Digital Divas Awards 2025, cea mai importanta competitie dedicata creatorilor de…

RED CARPET

Emily Blunt & rochia Tamara...

Evenimentele cu covor rosu sunt surse ofertante de inspiratie vestimentara. Mereu…

Un muzeu pe zi: Saint...

Calatoriile fotografei Andreea Macri sunt o bucurie pentru noi, la Petocuri.ro, si o…

POSTCARDS FROM FRIENDS

Un muzeu pe zi: Maison...

Calatoriile fotografei Andreea Macri sunt o bucurie pentru noi, la Petocuri.ro, si o…

POSTCARDS FROM FRIENDS

Un muzeu pe zi: Centre...

Calatoriile fotografei Andreea Macri sunt o bucurie pentru noi, la Petocuri.ro, si o…

Inspiratie

Calatoriile, o tema recurenta in povestea Louis Vuitton

Sunt case de moda pe care le asociez puternic cu gentile statement si case de moda pe care le asociez puternic cu gentile in cele mai neconventionale forme. Numele Louis Vuitton se regaseste in ambele categorii, un lucru nu tocmai surprinzator deoarece calatoriile sunt parte importanta din ADN-ul brandului. Sursa foto: Hepta.ro De altfel, potrivit site-ului oficial al brandului, Louis Vuitton a creat piese care sa ii ajute pe oameni in timpul calatoriilor, dinainte ca numele sau sa existe ca brand. In 1837, tanarul Louis Vuitton a inceput sa lucreze alaturi de Monsieur Marechal, ca ucenic. Avea 16 ani pe atunci. In atelierul acestuia din Paris, a invatat mestesugul cuferelor si al valizelor specifice vremii si a devenit un artizan apreciat. Dupa 17 ani, si-a continuat drumul pe cont propriu, pastrand accesoriile de calatorie in centrul muncii sale. Tema calatoriilor este dusa mai departe de oamenii care continua si dezvolta povestea Louis Vuitton, astazi, un nume puternic in industria modei. Colectia gandita de Nicolas Ghesquiere pentru toamna-iarna 2025 e un exemplu cat se poate de elocvent in acest sens. In cadrul ei, directorul de creatie exploreaza evolutia calatoriilor de-a lungul timpului, iar gentile devin elemente cheie, memorabile. Sursa foto: Hepta.ro ...

Inapoi Inainte
A sweet place for my sweet tooth
Autor: Ioana Lovin

A sweet place for my sweet tooth

In copilarie, bunica a transformat mersul la cofetarie in ritualul dulce al sfarsiturilor de saptamana, pe care le petreceam alaturi de ea. Astazi obiceiul si-a pierdut periodicitatea, dar sentimentul de bucurie amestecata cu curiozitate se reactiveaza de fiecare data cand trec pragul unei cofetarii sau cand desfac acasa ambalajul in care sunt impachetate prajituri-surpriza.

De curand, deserturile au o noua casa in Bucuresti, si anume Casa Victoria Floreasca. Am avut senzatia aici ca acestea decoreaza locul asemeni unor accesorii apetisante, de probat pe loc sau de luat acasa. Dupa cum aveam sa aflu mai tarziu, prajiturile chiar reprezinta sursele de inspiratie care au influentat ideile designerilor de la Yellow Office Architecture, atunci cand au amenajat spatiul de pe strada Banul Antonache nr. 59 din Bucuresti. Uneori neschimbate, alteori reinterpretate, retete de familie si-au gasit traducerea din limbajul gastronomic in cel al designului de interior, printr-un mix de forme moi, texturi naturale, culori pastelate si detalii dinamice.

Si pentru ca am vorbit despre retete de familie, am descoperit ca tot ele au dictat in urma cu 13 ani primele repere ale afacerii.Povestea noastra a inceput de la o idee simpla: am fost curiosi sa aflam daca senzationalul cozonac facut de mama ar avea acelasi succes si in afara familiei. Reactiile primilor clienti ne-au depasit toate asteptarile. Cozonacii mamei au devenit in scurt timp atat de populari incat am inceput sa luam in serios ideea”, isi amintește Alin Chivu, managing partner, Casa Victoria.

Nu am testat cozonacul. Privirea mi-a dictat o alta selectie, pe care papilele gustative au jurizat-o mai tarziu, asa cum se cuvine: alaturi de cineva drag. Actualul meu Top 3 arata asa: Sfera – o sfera cremoasa cu mousse de ciocolata, crema de vanilie si confit de capsuni, invelita in ciocolata si asezata pe un biscuite de cafea , Chou Troix Chocolate Cake – un degrade aromat de trei sortimente de ciocolata, si apoi Mont Blanc – cu macarons crocant, crema de ciocolata neagra, amaretto si piure de castane. Toate acestea, cu mentiunea ca o urmatoare vizita s-ar putea sa schimbe situatia,

Foto: Casa Victoria

PUBLISHED ON 20.10.2015

more in Mood Board