POSTCARDS FROM FRIENDS

Un muzeu pe zi: Baloon...

Calatoriile fotografei Andreea Macri sunt o bucurie pentru noi, la Petocuri.ro, si o…

POSTCARDS FROM FRIENDS

Un muzeu pe zi: Bourse...

Calatoriile fotografei Andreea Macri sunt o bucurie pentru noi, la Petocuri.ro, si o…

POSTCARDS FROM FRIENDS

Un muzeu pe zi: Louis...

Calatoriile fotografei Andreea Macri sunt o bucurie pentru noi, la Petocuri.ro,…

NEWS

Nike running forward

Alergarea este esenta Nike. De la primii pantofi sport din portofoliu,…

PARTENERIAT MEDIA

Digital Divas | 11 septembrie...

Digital Divas, evenimentul dedicat creatorilor de continut de Fashion, Beauty &…

INSPIRATIE

Calatoriile, o tema recurenta in...

Sunt case de moda pe care le asociez puternic cu gentile…

WE LIKE

Royal Elegance & Artistic Rebellion....

Bora Aksu imbina elemente romantice, care te poarta inevitabil in trecut,…

Parteneriat Media

Digital Divas | 11 septembrie 2025 | Palatul Bragadiru

Digital Divas, evenimentul dedicat creatorilor de continut de Fashion, Beauty & Lifestyle din Romania, revine toamna aceasta cu o noua editie. Aceasta are loc pe 11 septembrie, la Palatul Bragadiru din Bucuresti si isi propune sa fie o sarbatoare a creativitatii si frumusetii curajoase, cu experiente premium, eleganta si glamour, networking, inspiratie autentica, emotie si energie. In fiecare an, Digital Divas este punctul de intalnire pentru numerosi influenceri consacrati, creatori de continut aflati la inceput de drum, celebritati de calibru, branduri implicate si profesionisti in online. Conferinta din prima parte a zilei e conceputa ca un mix de inspiratie si informatie. Nume sonore din online-ul romanesc urca pe scena pentru a impartasi din curajul, pasiunea si determinarea lor, iar povestile, viziunile si perspectivele lor pot deveni surse de inspiratie pentru participanti, astfel incat acestia sa isi duca propriile idei la nivelul urmator, pentru a deveni o voce influenta in peisajul digital. Printre vorbitorii editiei de anul acesta se numara Nicole Cherry, Erika Isac, Sore, Sinziana Iacob (Content Creator), Christina One (Photographer & Visual Artist), Cesima Nechifor (Content Creator), Alice Cavaleru (Content Creator), Ana Nicolae (Head of Communica...

Inapoi Inainte
A sweet place for my sweet tooth
Autor: Ioana Lovin

A sweet place for my sweet tooth

In copilarie, bunica a transformat mersul la cofetarie in ritualul dulce al sfarsiturilor de saptamana, pe care le petreceam alaturi de ea. Astazi obiceiul si-a pierdut periodicitatea, dar sentimentul de bucurie amestecata cu curiozitate se reactiveaza de fiecare data cand trec pragul unei cofetarii sau cand desfac acasa ambalajul in care sunt impachetate prajituri-surpriza.

De curand, deserturile au o noua casa in Bucuresti, si anume Casa Victoria Floreasca. Am avut senzatia aici ca acestea decoreaza locul asemeni unor accesorii apetisante, de probat pe loc sau de luat acasa. Dupa cum aveam sa aflu mai tarziu, prajiturile chiar reprezinta sursele de inspiratie care au influentat ideile designerilor de la Yellow Office Architecture, atunci cand au amenajat spatiul de pe strada Banul Antonache nr. 59 din Bucuresti. Uneori neschimbate, alteori reinterpretate, retete de familie si-au gasit traducerea din limbajul gastronomic in cel al designului de interior, printr-un mix de forme moi, texturi naturale, culori pastelate si detalii dinamice.

Si pentru ca am vorbit despre retete de familie, am descoperit ca tot ele au dictat in urma cu 13 ani primele repere ale afacerii.Povestea noastra a inceput de la o idee simpla: am fost curiosi sa aflam daca senzationalul cozonac facut de mama ar avea acelasi succes si in afara familiei. Reactiile primilor clienti ne-au depasit toate asteptarile. Cozonacii mamei au devenit in scurt timp atat de populari incat am inceput sa luam in serios ideea”, isi amintește Alin Chivu, managing partner, Casa Victoria.

Nu am testat cozonacul. Privirea mi-a dictat o alta selectie, pe care papilele gustative au jurizat-o mai tarziu, asa cum se cuvine: alaturi de cineva drag. Actualul meu Top 3 arata asa: Sfera – o sfera cremoasa cu mousse de ciocolata, crema de vanilie si confit de capsuni, invelita in ciocolata si asezata pe un biscuite de cafea , Chou Troix Chocolate Cake – un degrade aromat de trei sortimente de ciocolata, si apoi Mont Blanc – cu macarons crocant, crema de ciocolata neagra, amaretto si piure de castane. Toate acestea, cu mentiunea ca o urmatoare vizita s-ar putea sa schimbe situatia,

Foto: Casa Victoria

PUBLISHED ON 20.10.2015

more in Mood Board