WE LIKE

Iris van Herpen. Designul prinde...

Designul prinde viata, la propriu, in Sympoiesis, colectia Iris van Herpen…

INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

Inspiratie

Elsa Peretti, Tiffany & Co. si bijuteriile de colectie

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala, "The Bone Cuff". O bijuterie statement, care imbraca incheietura mainii, ca un semnal din argint masiv pentru delicatetea feminina. Liza Minnelli, Catherine Deneuve sau Margot Robbie iubesc aceasta bratara. Si noi la fel. Aceasta piesa a fost creata pentru Tiffany la inceputul anilor '70 si a marcat inceputul unei revolutii pentru creatia de bijuterii. In primul rand, a fost remarcata pentru designul foarte simplu si de impact: fara dantelarii sau pietre pretioase, pur si simplu, o sculptura in metal. Ea avea sa ignore orice conventie legata de materialul de bijuterii, intrucat argintul era foarte rar folosit la acel moment. "Stilul e intotdeauna ceva simplu," spunea Peretti, in timp ce reusea sa impuna argintul in lumea bijuteriilor de lux. Creatiile Elsei Peretti au intrat in portofoliul Tiffany & Co. datorita presedintelui de la acea vreme, Walter Hoving, care a cunoscut-o datorita lui Halston, prietenul lor comun. Tanara designer de bijuterii a adus pentru prima data argintul in portofoliul Tiffany, desi ei nu il comercializasera niciodata timp de 25 de ani. "Regulile bunului gust nu au nicio legatura cu pretul", spunea atunci Hoving. "Un articol cu un pret mai mic poate fi la fel de a...

Inapoi Inainte
A sweet place for my sweet tooth
Autor: Ioana Lovin

A sweet place for my sweet tooth

In copilarie, bunica a transformat mersul la cofetarie in ritualul dulce al sfarsiturilor de saptamana, pe care le petreceam alaturi de ea. Astazi obiceiul si-a pierdut periodicitatea, dar sentimentul de bucurie amestecata cu curiozitate se reactiveaza de fiecare data cand trec pragul unei cofetarii sau cand desfac acasa ambalajul in care sunt impachetate prajituri-surpriza.

De curand, deserturile au o noua casa in Bucuresti, si anume Casa Victoria Floreasca. Am avut senzatia aici ca acestea decoreaza locul asemeni unor accesorii apetisante, de probat pe loc sau de luat acasa. Dupa cum aveam sa aflu mai tarziu, prajiturile chiar reprezinta sursele de inspiratie care au influentat ideile designerilor de la Yellow Office Architecture, atunci cand au amenajat spatiul de pe strada Banul Antonache nr. 59 din Bucuresti. Uneori neschimbate, alteori reinterpretate, retete de familie si-au gasit traducerea din limbajul gastronomic in cel al designului de interior, printr-un mix de forme moi, texturi naturale, culori pastelate si detalii dinamice.

Si pentru ca am vorbit despre retete de familie, am descoperit ca tot ele au dictat in urma cu 13 ani primele repere ale afacerii.Povestea noastra a inceput de la o idee simpla: am fost curiosi sa aflam daca senzationalul cozonac facut de mama ar avea acelasi succes si in afara familiei. Reactiile primilor clienti ne-au depasit toate asteptarile. Cozonacii mamei au devenit in scurt timp atat de populari incat am inceput sa luam in serios ideea”, isi amintește Alin Chivu, managing partner, Casa Victoria.

Nu am testat cozonacul. Privirea mi-a dictat o alta selectie, pe care papilele gustative au jurizat-o mai tarziu, asa cum se cuvine: alaturi de cineva drag. Actualul meu Top 3 arata asa: Sfera – o sfera cremoasa cu mousse de ciocolata, crema de vanilie si confit de capsuni, invelita in ciocolata si asezata pe un biscuite de cafea , Chou Troix Chocolate Cake – un degrade aromat de trei sortimente de ciocolata, si apoi Mont Blanc – cu macarons crocant, crema de ciocolata neagra, amaretto si piure de castane. Toate acestea, cu mentiunea ca o urmatoare vizita s-ar putea sa schimbe situatia,

Foto: Casa Victoria

PUBLISHED ON 20.10.2015

more in Mood Board