HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
A sweet place for my sweet tooth
Autor: Ioana Lovin

A sweet place for my sweet tooth

In copilarie, bunica a transformat mersul la cofetarie in ritualul dulce al sfarsiturilor de saptamana, pe care le petreceam alaturi de ea. Astazi obiceiul si-a pierdut periodicitatea, dar sentimentul de bucurie amestecata cu curiozitate se reactiveaza de fiecare data cand trec pragul unei cofetarii sau cand desfac acasa ambalajul in care sunt impachetate prajituri-surpriza.

De curand, deserturile au o noua casa in Bucuresti, si anume Casa Victoria Floreasca. Am avut senzatia aici ca acestea decoreaza locul asemeni unor accesorii apetisante, de probat pe loc sau de luat acasa. Dupa cum aveam sa aflu mai tarziu, prajiturile chiar reprezinta sursele de inspiratie care au influentat ideile designerilor de la Yellow Office Architecture, atunci cand au amenajat spatiul de pe strada Banul Antonache nr. 59 din Bucuresti. Uneori neschimbate, alteori reinterpretate, retete de familie si-au gasit traducerea din limbajul gastronomic in cel al designului de interior, printr-un mix de forme moi, texturi naturale, culori pastelate si detalii dinamice.

Si pentru ca am vorbit despre retete de familie, am descoperit ca tot ele au dictat in urma cu 13 ani primele repere ale afacerii.Povestea noastra a inceput de la o idee simpla: am fost curiosi sa aflam daca senzationalul cozonac facut de mama ar avea acelasi succes si in afara familiei. Reactiile primilor clienti ne-au depasit toate asteptarile. Cozonacii mamei au devenit in scurt timp atat de populari incat am inceput sa luam in serios ideea”, isi amintește Alin Chivu, managing partner, Casa Victoria.

Nu am testat cozonacul. Privirea mi-a dictat o alta selectie, pe care papilele gustative au jurizat-o mai tarziu, asa cum se cuvine: alaturi de cineva drag. Actualul meu Top 3 arata asa: Sfera – o sfera cremoasa cu mousse de ciocolata, crema de vanilie si confit de capsuni, invelita in ciocolata si asezata pe un biscuite de cafea , Chou Troix Chocolate Cake – un degrade aromat de trei sortimente de ciocolata, si apoi Mont Blanc – cu macarons crocant, crema de ciocolata neagra, amaretto si piure de castane. Toate acestea, cu mentiunea ca o urmatoare vizita s-ar putea sa schimbe situatia,

Foto: Casa Victoria

PUBLISHED ON 20.10.2015

more in Mood Board