WE LIKE

Manichiura minimalista, cu cateva detalii...

Oricat ar fi unghiile de lungi, suprafata lor ramane restransa. Probabil…

INSPIRATIE

Ai un tricou alb. Cu...

Tricoul alb cu blugi largi a devenit, de mai bine de…

EDITOR'S CHOICE

Oglinda, oglinjoara…

Oglinda, oglinjoara, care e cel mai frumos perete din casa? Nu…

RED CARPET

Premiile Oscar 2021. Tinute de...

Nu stiu cum a fost in realitate, insa, din fotografii, atmosfera…

INSPIRATIE

Decoratiuni de Pasti, facute din...

Decoratiunile facute de noi, cu mai multa sau mai putina indemanare,…

INSPIRATIE

Ai o camasa alba. Cu...

Camasa alba a devenit una dintre piesele vestimentare pe care le…

INSPIRATIE

5 idei de cadouri pentru...

Am ales ceva din metal, ceva din material textil, ceva din…

Editor's Choice

A pineapple a day

Imprimeurile si broderiile cu fructe acorda unei tinute un aer jucaus. Daca ar fi sa alcatuiesc un top al celor mai simpatice dintre ele, ananasul ar ocupa, probabil, un loc pe podium. Imaginea lui permite tot felul de interpretari. Una dintre dovezi este colectia Oscar de la Renta Pre-Fall 2021, care pe mine m-a fermecat iremediabil. Am rezonat din prima clipa cu tinutele concepute de Laura Kim si Fernando Garcia, duo-ul creativ al casei Oscar de la Renta. La aceasta dragoste la prima vedere, au contribuit in mod clar imprimeurile - lucru pe care l-am mentionat deja si cu alta ocazie, atat pe site, cat si pe Instagram. Pe langa imprimeuri, printre care se regasesc si cele cu ananas, mi-au mai placut si lejeritatea croielilor, impactul puternic al culorilor si al accesoriilor si felul in care elementele contureaza impreuna o stare de optimism, binevenita oricand, dar mai ales in aceasta perioada. In plus, atmosfera din fotografiile semnate de Cass Bird este si ea una joviala. Cautarile recente ale unui subiect de moda, care sa binedispuna – pe mine, cand scriu despre el, si pe tine, cand citesti rezultatul - m-au readus la aceasta colectie. Dintre toate elementele, am mizat de data asta pe doza maxima de optimism, garantata de imprimeurile fructate. Am aflat, cu...

Inapoi Inainte
A sweet place for my sweet tooth
Autor: Ioana Lovin

A sweet place for my sweet tooth

In copilarie, bunica a transformat mersul la cofetarie in ritualul dulce al sfarsiturilor de saptamana, pe care le petreceam alaturi de ea. Astazi obiceiul si-a pierdut periodicitatea, dar sentimentul de bucurie amestecata cu curiozitate se reactiveaza de fiecare data cand trec pragul unei cofetarii sau cand desfac acasa ambalajul in care sunt impachetate prajituri-surpriza.

De curand, deserturile au o noua casa in Bucuresti, si anume Casa Victoria Floreasca. Am avut senzatia aici ca acestea decoreaza locul asemeni unor accesorii apetisante, de probat pe loc sau de luat acasa. Dupa cum aveam sa aflu mai tarziu, prajiturile chiar reprezinta sursele de inspiratie care au influentat ideile designerilor de la Yellow Office Architecture, atunci cand au amenajat spatiul de pe strada Banul Antonache nr. 59 din Bucuresti. Uneori neschimbate, alteori reinterpretate, retete de familie si-au gasit traducerea din limbajul gastronomic in cel al designului de interior, printr-un mix de forme moi, texturi naturale, culori pastelate si detalii dinamice.

Si pentru ca am vorbit despre retete de familie, am descoperit ca tot ele au dictat in urma cu 13 ani primele repere ale afacerii.Povestea noastra a inceput de la o idee simpla: am fost curiosi sa aflam daca senzationalul cozonac facut de mama ar avea acelasi succes si in afara familiei. Reactiile primilor clienti ne-au depasit toate asteptarile. Cozonacii mamei au devenit in scurt timp atat de populari incat am inceput sa luam in serios ideea”, isi amintește Alin Chivu, managing partner, Casa Victoria.

Nu am testat cozonacul. Privirea mi-a dictat o alta selectie, pe care papilele gustative au jurizat-o mai tarziu, asa cum se cuvine: alaturi de cineva drag. Actualul meu Top 3 arata asa: Sfera – o sfera cremoasa cu mousse de ciocolata, crema de vanilie si confit de capsuni, invelita in ciocolata si asezata pe un biscuite de cafea , Chou Troix Chocolate Cake – un degrade aromat de trei sortimente de ciocolata, si apoi Mont Blanc – cu macarons crocant, crema de ciocolata neagra, amaretto si piure de castane. Toate acestea, cu mentiunea ca o urmatoare vizita s-ar putea sa schimbe situatia,

Foto: Casa Victoria

PUBLISHED ON 20.10.2015

more in Mood Board