HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

7 colectii toamna-iarna 2014/15 @ Avanpremiere 14

Designerii Rhea Costa, Carmen Secareanu, Alexandru Nimurad, Simona Semen, Natalia Vasiliev, R'Ias Couture si Serghei Yachenin si-au prezentat colectiile toamna-iarna 2014/15, in cadrul celei de-a 14 editii a Galei Avanpremiere.

Desfasurat pe 27 mai 2014 la MNAC, show-ul tendintelor pentru sezonul rece din acest an a inceput cu Alexandru Nimurad. Inspirata de transformarea prin care trece materia in timp – lucru perceput nu ca degradare, ci mai degraba ca o evolutie, colectia 4 D propune piese simple in aparenta, ale caror elemente mobile pot fi percepute atunci cand corpul se afla in miscare.

Spiritul nomad ce a definit colectia de vara a acestui an inspira si piesele create de Carmen Secareanu pentru toamna-iarna 2014/15.

Transparente si texturi opace, masculin si feminin, volume grafice si mulaje anatomizante… Natalia Vasiliev si-a dedicat colectia contrastelor. (Accesorii Raluca Buzura)

Inspirata de povestea Anastasiei Romanov, colectia Rhea Costa AW2014/2015 propune siluete feminine, dar structurate, taieturi indraznete, aplicatii de dantela, transparente si drapaje geometrice.

Pentru conturarea colectiei Muse, R’Ias Couture s-a lasat inspirata de stilul vestimentar al Mariei Tanase si de geometria sculpturilor lui Constantin Brancusi. Rochiile create propun siluete prelungi, conturate in negru. (Accesorii: Madalina Vlad)

Rochiile ample si capele reinterpretate arhitectural reprezinta piesele cheie ale colectiei Simona Semen, puse in valoare de harnasamentele Alexandrei Abraham.

Prezent pentru prima oara la Avanpremiere, designerul Serghei Yachenin si-a conturat colectia in jurul a trei elemente: echilibru, eleganta, claritate. (Accesorii: Otilia Flonta)

Foto: Mircea Netea

PUBLISHED ON 28.05.2014

more in Fashion Etc