WE LIKE

Pictura baroca, inspiratie pentru Christian...

Campania colectiei Christian Dior pentru primavara-vara 2021 cuprinde o serie de…

EDITOR'S CHOICE

Un playlist muzical inspirat de...

Ma gandeam zilele trecute ca, in melodiile pe care le stiu,…

INSPIRATIE

10 tinute preferate din colectiile...

Designerii si-au lansat recent colectiile pre-fall 2021. Cand m-am uitat peste…

NEWS

Simone Rocha x H&M. O...

Simone Rocha este noul nume adaugat de H&M pe lista colaborarilor…

WE LIKE

Chanel N°5 campanii publicitare

Chanel N°5 este un parfum emblematic. Asa cum sunt si campaniile…

EDITOR'S CHOICE

Idei pentru decoratiuni, usor de...

Acasa inseamna confort si siguranta. Inseamna oamenii alaturi de care strang…

INSPIRATIE

Forever Love

M-am uitat zilele acestea intamplator la rochiile de mireasa pentru toamna…

Inspiratie

Melodii pentru care nu dau "skip" la genericul serialelor

In liceu, serile de duminica ii erau dedicate lui Ally McBeal. Alaturi de personajele usor de indragit, fiecare cu ciudateniile lui, de intamplarile personale si profesionale prin care treceau si poate si de nostalgia mea pentru acea perioada, mai este un lucru care face serialul sa ramana printre preferate: muzica. Daca la alte seriale nu tineam neaparat sa prind si genericul, in cazul lui Ally McBeal, imi doream sa urmaresc tot. De-a lungul celor cinci serii, au aparut ca invitati in diferite episoade muzicieni ca Al Green, Anastacia, Barry White, Elton John, Sting sau Tina Turner. Cu toate astea, un singur nume din industria muzicii este puternic asociat cu aceasta productie TV si anume: Vonda Shepard. Searchin' My Soul, melodia din generic, ii apartine, dar contributia ei muzicala nu se opreste aici. Shepard apare constant in film, ca muziciana in barul pe care personajele il frecventeaza dupa orele de munca. Multe dintre serialele pe care le urmaream in acei ani veneau in portii mici, de un episod pe saptamana, in contrast cu sesiunile actuale de binge-watching. Ce nu s-a schimbat in tot acest timp este faptul ca inca nu ma plictisesc usor de piesele cu care rezonez. Desi acum se poate sari usor peste generic pentru a intra direct in actiunea filmului, sunt teme muzica...

Inapoi Inainte

7 colectii toamna-iarna 2014/15 @ Avanpremiere 14

Designerii Rhea Costa, Carmen Secareanu, Alexandru Nimurad, Simona Semen, Natalia Vasiliev, R'Ias Couture si Serghei Yachenin si-au prezentat colectiile toamna-iarna 2014/15, in cadrul celei de-a 14 editii a Galei Avanpremiere.

Desfasurat pe 27 mai 2014 la MNAC, show-ul tendintelor pentru sezonul rece din acest an a inceput cu Alexandru Nimurad. Inspirata de transformarea prin care trece materia in timp – lucru perceput nu ca degradare, ci mai degraba ca o evolutie, colectia 4 D propune piese simple in aparenta, ale caror elemente mobile pot fi percepute atunci cand corpul se afla in miscare.

Spiritul nomad ce a definit colectia de vara a acestui an inspira si piesele create de Carmen Secareanu pentru toamna-iarna 2014/15.

Transparente si texturi opace, masculin si feminin, volume grafice si mulaje anatomizante… Natalia Vasiliev si-a dedicat colectia contrastelor. (Accesorii Raluca Buzura)

Inspirata de povestea Anastasiei Romanov, colectia Rhea Costa AW2014/2015 propune siluete feminine, dar structurate, taieturi indraznete, aplicatii de dantela, transparente si drapaje geometrice.

Pentru conturarea colectiei Muse, R’Ias Couture s-a lasat inspirata de stilul vestimentar al Mariei Tanase si de geometria sculpturilor lui Constantin Brancusi. Rochiile create propun siluete prelungi, conturate in negru. (Accesorii: Madalina Vlad)

Rochiile ample si capele reinterpretate arhitectural reprezinta piesele cheie ale colectiei Simona Semen, puse in valoare de harnasamentele Alexandrei Abraham.

Prezent pentru prima oara la Avanpremiere, designerul Serghei Yachenin si-a conturat colectia in jurul a trei elemente: echilibru, eleganta, claritate. (Accesorii: Otilia Flonta)

Foto: Mircea Netea

PUBLISHED ON 28.05.2014

more in Fashion Etc