EDITOR'S CHOICE

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite…

RED CARPET

10 rochii couture FW 2024/25....

Continui exercitiul de imaginatie dedicat rochiilor pe care mizez ca le…

WE LIKE

FITS 2024. Orasul ca scena.

Arta e una dintre cele mai la indemana surse de fericire…

INSPIRATIE

Rochiile verii

Pentru mine, rochiile verii au lungime medie si sunt croite din…

INSPIRATIE

“And it was all yellow”

Culoarea galbena are coloana sonora: melodia Yellow a trupei Coldplay. Obisnuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Design vestimentar la RDW 2024

Instalatia de design vestimentar din cadrul expozitiei centrale Romania Design Week…

RED CARPET

Inspiratie de pe covorul rosu...

Mi-au placut multe dintre tinutele purtate pe covorul rosu al Festivalului…

Amintiri

Moda anilor '90, din copilarie in prezent

Moda anilor '90 a revenit in trend de cateva sezoane si promite sa ramana cu noi o perioada. Mai in gluma, mai (putin) in serios, am interpretat aceasta revenire ca pe o a doua sansa pe care mi-o da timpul pentru a repara greselile de styling din trecut. Pentru mine, moda anilor '90 e moda copilariei si a adolescentei si, odata cu asta, a celor mai nastrusnice experimente vestimentare… atat de nastrusnice incat, macar din acest punct de vedere, nu ma supar ca am prea putine fotografii din acea perioada. MM6 Maison Margiela SS 2024 / Sursa foto: Hepta.ro Tot putine erau si sursele de inspiratie, de la copiii mai mari de la bloc, la cele cateva reviste rasfoite din cand in cand, precum Bravo sau Popcorn, si pana la videoclipurile muzicale, pe care le percepeam ca pe adevarate show-uri de moda. Peste toate astea, magazinele cu imbracaminte erau si ele putine. Daca e sa compar cu prezentul, contextul nu era unul favorabil pentru explorarea creativitatii in moda si, totusi, cum se face ca rezonez si azi cu piesele vestimentare indragite atunci? E, cu siguranta, si datorita nostalgiei si a faptului ca primele intalniri cu moda lasa o amprenta puternica asupra noastra. Nu pot nega asta, dar parca e mai mult de-atat. Saint Laurent SS 2024 / Sursa foto: Hepta.ro Cr...

Inapoi Inainte
Stil si personalitate cu Lica Popescu
FASHION BRIEF
Autor: Vicki Nicola

Stil si personalitate cu Lica Popescu

V-ati facut vreodata un test de personalitate care va promitea in subsidiar si revelatii despre stilul vostru vestimentar? Sau v-ati uitat mai atent la un articol pueril despre “cum se imbraca o balanta” doar fiindca sunteti nascuta la inceput de octombrie?

Stilul personal este o fascinatie colectiva. Dar este si o forma personala de a te diferentia. Iar brandurile de moda s-au folosit de astfel de instrumente pentru a-si curatoria produsele si pentru a le promova ca atare. Pe de alta parte, chiar este o nevoie astazi pentru consumatorul de moda, bombardat cu aceeasi informatie si aceleasi retete stilistice la unison, sa consume moda mai inteligent, mai personalizat.

Stilul, relaxare si firesc 

Pentru mine, stilul personal este o femeie care iti atrage privirea pe strada.

Si nu stii sa spui exact de ce. In mod cert nu te uiti fascinat datorita unui print neon sau a unui logo mare. Poate ca este “de vina” taietura usor “oversized” a sacoului. Sau poate ca sunt clasicii jeans evazati. Sau felul simplu in care a combinat pantalonii de piele cu un pulover de casmir.

Oricare ar fi motivul, imaginea ei iti place si nu pentru ca se vede frumos, ci pentru ca se simte relaxarea. Stilul ei iti spune cine este ea, si nu magazinele din care cumpara. Pentru ca, sa te imbraci bine inseamna sa stii bine cine esti tu si nu toate brandurile cele mai in voga.

Am vorbit cu Lica Popescu despre arhitectura unui stil personal. Cum se deseneaza ea? De la talentul nativ sau de la informatia invatata corect? De la piesele potrivite sau de la brandurile la moda? Aveti intreaga discutie pe canalul meu de youtube.

Enjoy! 

VICKIPEDIA_FASHIONTALKS_LICAPOPESCU

PUBLISHED ON 22.02.2023

more in Conversation Marks