WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

RED CARPET

Trenduri remarcate pe covorul rosu...

Cea de-a 97-a editie a Premiilor Oscar a inceput, asa cum…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

INSPIRATIE

O canapea, mai multe mese...

Trendul de a aseza mai multe mese de cafea in fata…

STIRI CU STIL

Andreea Brasovean

Stirile trebuie sa fie obiective, iar cei care le prezinta echidistanti….

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
Wrapped Around Your Finger
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat asta dupa ce am participat la cea de-a cincea editie Romanian Jewelry Week (ROJW), gazduita la inceputul lunii, la Biblioteca Nationala a Romaniei. Acest lucru nu m-a luat prin surprindere, doar a confirmat ceva ce stiam deja. Inelele ca niste mici sculpturi purtabile imi starnesc curiozitatea si admiratia cu mare usurinta si devin poarta spre universul unor designeri deja cunoscuti de mine sau intalniti pentru prima oara.

*

Andreia Gabriela Popescu semneaza bijuterii fotografiate de mine cu fiecare ocazie. Sunt deja mai multi ani de la prima fotografie. De aceasta data, mi-au captat atentia inelele ei cu forme colorate, voluminoase si texturate, unele dintre ele, incrustate cu diamante. Intitulata Vowel Colors, instalatia luminoasa de la ROJW da culoare cuvintelor rostite, mai exact vocalelor din interiorul lor, si influenteaza, totodata, nuantele bijuteriilor expuse. Impresionant, nu?

*

Impresionante mi s-au parut si inelele kinetice, semnate de Michael Berger. Daca imi amintesc bine, a fost prima mea ocazie de a vedea live kinetica transpusa in bijuterie. Miscarea corpului devine, pur si simplu, co-arhitect al bijuteriilor, schimbandu-le forma.

*

In ultima perioada, am inceput sa verific, in descrierile fotografiilor din social media, daca piesele cu un design extrem de complex exista doar virtual sau si in plan real. Cu siguranta, as fi facut la fel, si daca as fi vazut creatiile semnate de Anli Hou in fotografii si nu direct in plan real. Formele elaborate, inspirate parca din lumea acvatica, ale piesei din imagine se pot infasura in jurul degetului.

*

Am aflat de brandul Aysa Anna, prin intermediul unei fotografii care infatisa un inel cu un cactus inflorit. Apoi, am vazut piesa creata de Aysa Posthuma si live, alaturi de alte bijuterii dintr-o serie in care sunt explorate formele cactusilor si ale ciupercilor.

*

Brigitte Raoult a transformat hartia, un material mai putin pretios, in materie prima pentru bijuterie. Inelul expus de ea este construit din paginile unui dictionar, modelate astfel incat sa obtina forme fluide. Acesta reprezinta un simbol pentru comunicare si, totodata, un omagiu adus hartiei intr-o lume a digitalizarii.

*

Intitulat Pandora’s Box no 3, inelul semnat de Yotam Bahat pare a fi si el modelat din hartie, dar nu este. Formele cutiei si ale bratelor care o inconjoara sunt lucrate din argint. Mi-a placut contrastul dintre esenta si aparenta.

*

Stiam din online o parte din colectia Scratching Love, semnata de Eshte x Madeleine, si m-am bucurat sa o vad si la expozitie. Asa cum sugereaza numele ei, colectia exploreaza ideea de bijuterie care evolueaza prin intermediul contactului uman. Intr-o perioada in care am functionat destul de mult pe pilot automat, am rezonat cu mesajul simplu si de efect de pe unul dintre inele: “Traieste”.

Gasesti o selectie de imagini de la ROJW 2024 si pe pagina noastra de Instagram. Acolo poti vedea, si in miscare, inelele kinetice ale lui Michael Berger, dar si cum isi schimba culorile instalatia cu bijuteriile semnate de Andreia Gabriela Popescu.

Sursa foto: arhiva personala

PUBLISHED ON 18.10.2024

more in Fashion Etc