EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte
Wrapped Around Your Finger
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat asta dupa ce am participat la cea de-a cincea editie Romanian Jewelry Week (ROJW), gazduita la inceputul lunii, la Biblioteca Nationala a Romaniei. Acest lucru nu m-a luat prin surprindere, doar a confirmat ceva ce stiam deja. Inelele ca niste mici sculpturi purtabile imi starnesc curiozitatea si admiratia cu mare usurinta si devin poarta spre universul unor designeri deja cunoscuti de mine sau intalniti pentru prima oara.

*

Andreia Gabriela Popescu semneaza bijuterii fotografiate de mine cu fiecare ocazie. Sunt deja mai multi ani de la prima fotografie. De aceasta data, mi-au captat atentia inelele ei cu forme colorate, voluminoase si texturate, unele dintre ele, incrustate cu diamante. Intitulata Vowel Colors, instalatia luminoasa de la ROJW da culoare cuvintelor rostite, mai exact vocalelor din interiorul lor, si influenteaza, totodata, nuantele bijuteriilor expuse. Impresionant, nu?

*

Impresionante mi s-au parut si inelele kinetice, semnate de Michael Berger. Daca imi amintesc bine, a fost prima mea ocazie de a vedea live kinetica transpusa in bijuterie. Miscarea corpului devine, pur si simplu, co-arhitect al bijuteriilor, schimbandu-le forma.

*

In ultima perioada, am inceput sa verific, in descrierile fotografiilor din social media, daca piesele cu un design extrem de complex exista doar virtual sau si in plan real. Cu siguranta, as fi facut la fel, si daca as fi vazut creatiile semnate de Anli Hou in fotografii si nu direct in plan real. Formele elaborate, inspirate parca din lumea acvatica, ale piesei din imagine se pot infasura in jurul degetului.

*

Am aflat de brandul Aysa Anna, prin intermediul unei fotografii care infatisa un inel cu un cactus inflorit. Apoi, am vazut piesa creata de Aysa Posthuma si live, alaturi de alte bijuterii dintr-o serie in care sunt explorate formele cactusilor si ale ciupercilor.

*

Brigitte Raoult a transformat hartia, un material mai putin pretios, in materie prima pentru bijuterie. Inelul expus de ea este construit din paginile unui dictionar, modelate astfel incat sa obtina forme fluide. Acesta reprezinta un simbol pentru comunicare si, totodata, un omagiu adus hartiei intr-o lume a digitalizarii.

*

Intitulat Pandora’s Box no 3, inelul semnat de Yotam Bahat pare a fi si el modelat din hartie, dar nu este. Formele cutiei si ale bratelor care o inconjoara sunt lucrate din argint. Mi-a placut contrastul dintre esenta si aparenta.

*

Stiam din online o parte din colectia Scratching Love, semnata de Eshte x Madeleine, si m-am bucurat sa o vad si la expozitie. Asa cum sugereaza numele ei, colectia exploreaza ideea de bijuterie care evolueaza prin intermediul contactului uman. Intr-o perioada in care am functionat destul de mult pe pilot automat, am rezonat cu mesajul simplu si de efect de pe unul dintre inele: “Traieste”.

Gasesti o selectie de imagini de la ROJW 2024 si pe pagina noastra de Instagram. Acolo poti vedea, si in miscare, inelele kinetice ale lui Michael Berger, dar si cum isi schimba culorile instalatia cu bijuteriile semnate de Andreia Gabriela Popescu.

Sursa foto: arhiva personala

PUBLISHED ON 18.10.2024

more in Fashion Etc