AMINTIRI

Printre oracole si caiete de...

De la clasicul Nu te supara, frate!, la papusile Aradeanca, fel…

AMINTIRI

Suvenirurile, portaluri spre vacante

Experientele traite sunt cele mai pretioase suveniruri, vei spune, iar eu…

EDITOR'S CHOICE

Mood board de toamna, cu...

Toamna isi anunta venirea din timp. Asa ca, in preintampinarea ei,…

INSPIRATIE

Ai o rochie alba. Ce...

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem…

FASHION BRIEF

Magazinul Dior de pe Avenue...

Dior mi-a parut intotdeauna un brand care domina. Dior inseamna statut….

INSPIRATIE

Tinute emblematice Barbie, inspiratie pentru...

Orice turneu de promovare a unui film are si o componenta…

INSPIRATIE

10 rochii couture fw 2023/24....

Continui traditia de a alege 10 rochii din colectiile haute-couture prezentate…

Interviu

Bijuteriile Lito

Nu as fi crezut ca estetica unui artist este asa de mult influentata de personalitatea lui, pana cand nu am cunoscut-o pe Lito Karakostanoglou, la evenimentul "meet the designer" de la Madison Perfumery. Bijuteriile ei nu sunt despre stralucire si statut. Sunt bijuterii pe care trebuie sa le incerci si abia atunci descoperi un limbaj nonverbal, prin care sa iti poti exprima cel mai bine o ipostaza a feminitatii si o stare de moment. Lito este tactila, isi poarta bijuteriile si se joaca cu ele ca si cu niste cuvinte care, daca le pui in alta ordine, isi schimba complet sensul. Si cel mai mare talent al ei este ca e o femeie adevarata, care stie exact ce vrea sa spuna si o spune perfect prin bijuteriile ei. * Se spune ca relatia cu bijuteriile este o mostenire din copilarie: de la cineva din familie sau, pur si simplu, de la cineva care ne-a placut si ne-a influentat. Care este prima ta amintire cu o bijuterie? Este un inel in forma de floare pe care il avea mama mea si pe care mi-l doream si eu, dar si fiecare dintre surorile mele. Toate eram fascinate de acel inel. Si am primit fiecare o replica a acelui inel, din partea mamei, cand am implinit 18 ani. Pentru o bijuterie, forma este un element important. Intrebarea mea este daca forma urmeaza emotia sau vicev...

Inapoi Inainte
Inele ca mici sculpturi purtabile
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe care o adresez in interviuri designerilor de bijuterie contemporana. E si o intrebare pe care mi-am pus-o mie de-a lungul timpului si cred ca raspunsul nu a fost mereu acelasi. Cu usurinta pe care mi-o da senzatia ca raspunsul m-a ales pe mine si nu invers, acum as spune inelul. Ma gandesc ca poate de-asta vizita mea la expozitia centrala a celei de-a doua editii Romanian Jewelry Week s-a incheiat cu o colectie de fotografii in care se fac usor remarcate mai multe inele cu forme si stiluri diferite.

Intre 30 septembrie si 3 octombrie, spatiul ARCUB din Bucuresti a gazduit piese create de peste 190 de designeri din peste 25 de tari. Am vazut colectii inspirate de viata in pandemie, cu dorul de imbratisari si cu introspectiile ei. Am intalnit abordari sustenabile asupra designului de bijuterie si proiecte cu concepte ingenioase. Unul dintre aceste proiecte si, totodata, unul dintre preferate este Spoony, o colectie de sase inele de argint, realizate de Heike Walk. Designul pieselor preia detalii ornamentale specifice tacamurilor vechi, dar rezultatul este unul cat se poate de modern.

Iata in continuare o parte dintre inelele surprinse de mine in fotografii. Sunt ca niste mici sculpturi purtabile, unele cu forme super-elaborate, altele cu un aspect minimalist.

*

Ani Flys

*

Bastard Collection (Ingrid Rommich si Veronika Schmidt)

*

Contemporia

*

Cristina Piatra

*

Fabiana Fusco

*

Heike Walk

*

Horia Caltea

*

Ioana Andreea Sora

*

Marie Jianu

*

May Ganan

*

Meris Mosher

*

Mihaela Grama

Otto Kunzli

*

Pamela Ritchie

*

Tomas Miskovic

Fotografii: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 05.10.2021

more in Fashion Etc