INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Inele ca mici sculpturi purtabile
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe care o adresez in interviuri designerilor de bijuterie contemporana. E si o intrebare pe care mi-am pus-o mie de-a lungul timpului si cred ca raspunsul nu a fost mereu acelasi. Cu usurinta pe care mi-o da senzatia ca raspunsul m-a ales pe mine si nu invers, acum as spune inelul. Ma gandesc ca poate de-asta vizita mea la expozitia centrala a celei de-a doua editii Romanian Jewelry Week s-a incheiat cu o colectie de fotografii in care se fac usor remarcate mai multe inele cu forme si stiluri diferite.

Intre 30 septembrie si 3 octombrie, spatiul ARCUB din Bucuresti a gazduit piese create de peste 190 de designeri din peste 25 de tari. Am vazut colectii inspirate de viata in pandemie, cu dorul de imbratisari si cu introspectiile ei. Am intalnit abordari sustenabile asupra designului de bijuterie si proiecte cu concepte ingenioase. Unul dintre aceste proiecte si, totodata, unul dintre preferate este Spoony, o colectie de sase inele de argint, realizate de Heike Walk. Designul pieselor preia detalii ornamentale specifice tacamurilor vechi, dar rezultatul este unul cat se poate de modern.

Iata in continuare o parte dintre inelele surprinse de mine in fotografii. Sunt ca niste mici sculpturi purtabile, unele cu forme super-elaborate, altele cu un aspect minimalist.

*

Ani Flys

*

Bastard Collection (Ingrid Rommich si Veronika Schmidt)

*

Contemporia

*

Cristina Piatra

*

Fabiana Fusco

*

Heike Walk

*

Horia Caltea

*

Ioana Andreea Sora

*

Marie Jianu

*

May Ganan

*

Meris Mosher

*

Mihaela Grama

Otto Kunzli

*

Pamela Ritchie

*

Tomas Miskovic

Fotografii: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 05.10.2021

more in Fashion Etc