RED CARPET

Covorul rosu de la The...

Covorul rosu de la The Fashion Awards este printre preferatele mele….

RED CARPET

Emma Watson. Vestimentatia ca declaratie...

Tinutele cu care Emma Watson paseste pe covorul rosu si nu…

ARTA & DESIGN

Culoare & lumina. Fotografiile artistei...

Modul in care Elizaveta Porodina foloseste lumina si culorile e emblematic…

EDITOR'S CHOICE

Poezia lucrurilor simple

E greu sa vorbesti despre simplitate in aceste vremuri incerte, in…

TINUTA SAPTAMANII

Angelina Jolie si rochia ei...

Rochia Versace purtata de Angelina Jolie la premiera filmului Eternals de…

HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

Amintiri

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si a pietelor se schimba, iar oamenii se transforma din simpli trecatori in spectatori. Cred ca aceste intamplari contribuie in felul lor la o legatura mai stransa, in primul rand, intre locuitori si spatiul in care traiesc, dar si intre calatori si destinatia lor de vacanta. * Muare Experience - Duchamp Pilot la FITS 2016 / Foto: Arhiva personala Am scris de multe ori ca mi-e drag orasul natal, pe care inca il numesc si simt acasa desi nu mai locuiesc de mult timp in el. Una dintre perioadele preferate in care imi place sa fiu prezenta e cea in care se desfasoara Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS). Nu are loc doar dupa usi inchise, ci si pe strazi sau in piete, iar asta il face accesibil tuturor si se simte. Atmosfera lui cuprinde orasul ca o sarbatoare. Cum prinde viata un oras La sfarsitul verii, dupa un an in care s-a desfasurat online, festivalul a revenit si in strada. In cifre, cea de-a 28-a editie ar arata cam asa, potrivit sibfest.ro: 600 de evenimente fizice, online si hibrid, la care au participat peste 2000 de artisti din aproape 40 de tari, totul pe parcursul a 10 zile. In emotii, festivalul nu poate fi masurat prin simple adunari pentru ca fiecare are propriul barometr...

Inapoi Inainte
Inele ca mici sculpturi purtabile

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe care o adresez in interviuri designerilor de bijuterie contemporana. E si o intrebare pe care mi-am pus-o mie de-a lungul timpului si cred ca raspunsul nu a fost mereu acelasi. Cu usurinta pe care mi-o da senzatia ca raspunsul m-a ales pe mine si nu invers, acum as spune inelul. Ma gandesc ca poate de-asta vizita mea la expozitia centrala a celei de-a doua editii Romanian Jewelry Week s-a incheiat cu o colectie de fotografii in care se fac usor remarcate mai multe inele cu forme si stiluri diferite.

Intre 30 septembrie si 3 octombrie, spatiul ARCUB din Bucuresti a gazduit piese create de peste 190 de designeri din peste 25 de tari. Am vazut colectii inspirate de viata in pandemie, cu dorul de imbratisari si cu introspectiile ei. Am intalnit abordari sustenabile asupra designului de bijuterie si proiecte cu concepte ingenioase. Unul dintre aceste proiecte si, totodata, unul dintre preferate este Spoony, o colectie de sase inele de argint, realizate de Heike Walk. Designul pieselor preia detalii ornamentale specifice tacamurilor vechi, dar rezultatul este unul cat se poate de modern.

Iata in continuare o parte dintre inelele surprinse de mine in fotografii. Sunt ca niste mici sculpturi purtabile, unele cu forme super-elaborate, altele cu un aspect minimalist.

*

Ani Flys

*

Bastard Collection (Ingrid Rommich si Veronika Schmidt)

*

Contemporia

*

Cristina Piatra

*

Fabiana Fusco

*

Heike Walk

*

Horia Caltea

*

Ioana Andreea Sora

*

Marie Jianu

*

May Ganan

*

Meris Mosher

*

Mihaela Grama

Otto Kunzli

*

Pamela Ritchie

*

Tomas Miskovic

Fotografii: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 05.10.2021

more in Fashion Etc