EDITOR'S CHOICE

Detalii sic de pe covorul...

Coafuri cu parul desfacut si aranjat in asa fel incat sa…

ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

Editor's Choice

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare cum nu se poate mai potrivita pentru a descrie aranjamentele florale in stil japonez (ikebana). Am devenit constienta de predilectia mea pentru ikebana relativ recent. Cred ca un follow hotarat pe Instagram a incurajat platforma sa imi arate tot felul de tablouri vii carora le-as putea da inimioare, iar eu m-am bucurat de asta si, adesea, am fost extrem de impresionata de ce vedeam in fotografii. Simplitatea si echilibrul sunt printre elementele care definesc, de obicei, lucrurile pe gustul meu, deci nu e de mirare ca rezonez atat de mult cu aceste compozitii. Asimetria, insa, mai putin. Pana de curand, as fi ales, fara sa clipesc, simetria. Si totusi, fara asimetrie, ikebana nu exista. Cuvintele artistei florale Emily Thompson din articolul The Rise of Modern Ikebana, publicat pe nytimes.com cu ani in urma, mi-au clarificat nedumerirea atat de usor: "Asa cum asimetria este definita de simetrie, ikebana este intotdeauna prezenta atunci cand cineva lucreaza cu florile." Principiile si simbolurile care stau la baza aranjamentelor in stil japonez m-au determinat sa chestionez de unde vine nevoia mea de a scrie despre ele acum. Sunt in trend? Se poate, dar parca e mai mult de atat. Sunt genul de persoana ...

Inapoi Inainte
Inele ca mici sculpturi purtabile
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe care o adresez in interviuri designerilor de bijuterie contemporana. E si o intrebare pe care mi-am pus-o mie de-a lungul timpului si cred ca raspunsul nu a fost mereu acelasi. Cu usurinta pe care mi-o da senzatia ca raspunsul m-a ales pe mine si nu invers, acum as spune inelul. Ma gandesc ca poate de-asta vizita mea la expozitia centrala a celei de-a doua editii Romanian Jewelry Week s-a incheiat cu o colectie de fotografii in care se fac usor remarcate mai multe inele cu forme si stiluri diferite.

Intre 30 septembrie si 3 octombrie, spatiul ARCUB din Bucuresti a gazduit piese create de peste 190 de designeri din peste 25 de tari. Am vazut colectii inspirate de viata in pandemie, cu dorul de imbratisari si cu introspectiile ei. Am intalnit abordari sustenabile asupra designului de bijuterie si proiecte cu concepte ingenioase. Unul dintre aceste proiecte si, totodata, unul dintre preferate este Spoony, o colectie de sase inele de argint, realizate de Heike Walk. Designul pieselor preia detalii ornamentale specifice tacamurilor vechi, dar rezultatul este unul cat se poate de modern.

Iata in continuare o parte dintre inelele surprinse de mine in fotografii. Sunt ca niste mici sculpturi purtabile, unele cu forme super-elaborate, altele cu un aspect minimalist.

*

Ani Flys

*

Bastard Collection (Ingrid Rommich si Veronika Schmidt)

*

Contemporia

*

Cristina Piatra

*

Fabiana Fusco

*

Heike Walk

*

Horia Caltea

*

Ioana Andreea Sora

*

Marie Jianu

*

May Ganan

*

Meris Mosher

*

Mihaela Grama

Otto Kunzli

*

Pamela Ritchie

*

Tomas Miskovic

Fotografii: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 05.10.2021

more in Fashion Etc