INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Inele ca mici sculpturi purtabile
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe care o adresez in interviuri designerilor de bijuterie contemporana. E si o intrebare pe care mi-am pus-o mie de-a lungul timpului si cred ca raspunsul nu a fost mereu acelasi. Cu usurinta pe care mi-o da senzatia ca raspunsul m-a ales pe mine si nu invers, acum as spune inelul. Ma gandesc ca poate de-asta vizita mea la expozitia centrala a celei de-a doua editii Romanian Jewelry Week s-a incheiat cu o colectie de fotografii in care se fac usor remarcate mai multe inele cu forme si stiluri diferite.

Intre 30 septembrie si 3 octombrie, spatiul ARCUB din Bucuresti a gazduit piese create de peste 190 de designeri din peste 25 de tari. Am vazut colectii inspirate de viata in pandemie, cu dorul de imbratisari si cu introspectiile ei. Am intalnit abordari sustenabile asupra designului de bijuterie si proiecte cu concepte ingenioase. Unul dintre aceste proiecte si, totodata, unul dintre preferate este Spoony, o colectie de sase inele de argint, realizate de Heike Walk. Designul pieselor preia detalii ornamentale specifice tacamurilor vechi, dar rezultatul este unul cat se poate de modern.

Iata in continuare o parte dintre inelele surprinse de mine in fotografii. Sunt ca niste mici sculpturi purtabile, unele cu forme super-elaborate, altele cu un aspect minimalist.

*

Ani Flys

*

Bastard Collection (Ingrid Rommich si Veronika Schmidt)

*

Contemporia

*

Cristina Piatra

*

Fabiana Fusco

*

Heike Walk

*

Horia Caltea

*

Ioana Andreea Sora

*

Marie Jianu

*

May Ganan

*

Meris Mosher

*

Mihaela Grama

Otto Kunzli

*

Pamela Ritchie

*

Tomas Miskovic

Fotografii: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 05.10.2021

more in Fashion Etc