ARTA & DESIGN

VEGETAL. Natura intr-o expozitie de...

Expozitia VEGETAL e o invitatie de a explora frumusetea naturii in…

INSPIRATIE

Cool shades & sunny memories

Primii mei ochelari de soare aveau rame negre si lentile albastre,…

INSPIRATIE

Bijuterii cu majuscule

Un timp, am simtit ca pandantivele cu initiala numelui nu sunt…

EDITOR'S CHOICE

CROCHET sau cum se impleteste...

“The crochet” este un trend care se impleteste perfect vara aceasta….

EDITOR'S CHOICE

Cum traduce Dries Van Noten...

Pe la inceputul primaverii, Dries Van Noten anunta colectiile de debut…

HOT TREND

Casele de moda deschid larg...

Formularea moda si frumusete e intalnita atat de des, incat ar…

INSPIRATIE

Anya Hindmarch, Sister Jane &...

Hainele se citesc cel mai bine atunci cand sunt imbracate, cand…

We like

“Subscribe and share” sau, mai bine, aplauze

"Subscribe and share" este o piesa de teatru care vorbeste despre comedia din vietile noastre virtuale, dar si despre tristetea pe care o aduce ea in cele reale. Replicile actuale au puterea de a decupa propria noastra realitate in scene foarte clare. Ele sunt o oglinda perfecta pentru imaginea de clovn in care care ne imbraca egoul desfranat si, pe alocuri, patologic din social media. Si redau perfect preocuparea noastra oarba si complet inutila pentru admiratia celorlalti, in orice s-ar masura ea: like-uri, fani, audienta, votanti. Sursa comicului este, de fapt, un comportament caricatura in care nu mai exista reflexiv, ci doar reflex, si pe care il adoptam fiecare in diverse doze, atunci cand cumparam iluzia unei echivalente intre expunere si succes. Iar aceasta iluzie incurajeaza si capitalizeaza tendintele exhibitioniste in care documentam orice moment, orice interactiune si publicam "gandul imediat" si "convingerea noastra". Astfel ajungem sa valorizam banalitatea existentiei de zi cu zi sau, mai rau, sa "editam" si sa "reformulam" realitatea in functie de convingeri sau interese. Cronologia actelor este exact ca in realitate. Un circ al compromisurilor si al ipocriziei, o goana nebuna dupa aparenta, care la inceput iti vinde iluzia unui joc nevinovat si deloc per...

Inapoi Inainte
Poezia lucrurilor simple
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Poezia lucrurilor simple

E greu sa vorbesti despre simplitate in aceste vremuri incerte, in care ce era simplu ieri se poate sa nu mai fie la fel de simplu astazi. Nu voi face asta acum. Imi propun in schimb sa iti aduc la cunostinta (daca nu sunt in atentia ta deja) cateva conturi de Instagram pe care le urmaresc cu placere. Ele aduc la un loc fotografii care evidentiaza poezia din spatele lucrurilor simple precum: hainele puse la uscat pe sarma, frunzele cazute din copaci si alte obiecte sau mici bucati de natura culese si aranjate cu grija.

Le voi aseza in ordine alfabetica, asa cum fac de fiecare data cand nu imi pot departaja preferintele.

Incep cu @avetisiperoz si plansele #AranjateDeLiana. Printre lucrurile pe care le face Liana Popa, se regasesc si aceste planse atent gandite. Compozitiilor cu elemente din natura, aduse in discutie acum, li se alatura si cele realizate cu tot felul de obiecte de design.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liana Popa (@avetisiperoz)

@chairspoetry este un cont inrudit cu @clotheslinespoetry despre care voi scrie in continuare. Compozitiile cu scaune selectate si postate aici, unele aranjate cu intentie, altele surprinse in momentul potrivit, au multa poezie in interiorul lor. Imi imaginez adesea cine obisnuieste sa se aseze pe acele scaune, sa isi traga sufletul sau sa isi adune gandurile, sa isi spuna povestile sau sa stea, pur si simplu, in liniste, incercand sa isi imagineze, la randul lor, viata trecatorilor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chairspoetry (@chairspoetry)

@clotheslinespoetry este un cont pe care l-am descoperit cu mai mult timp in urma printre alegerile editoarelor Glamour. Il urmaresc cu constiinciozitate de atunci. In cazul fotografiilor de aici, ajung sa imi imaginez viata celor care poarta hainele de pe sarma sau a celor care le asaza acolo. Ma intreb daca persoanele care le pun la uscat se gandesc vreodata ca tocmai aranjeaza o compozitie pentru trecatorii pasionati de fotografie. Cu ocazia asta, am descoperit ca mai exista cateva conturi inrudite. Dintre ele mi-a mai atras atentia @bikespoetry.

O poezie despre echilibru poate fi insotita atat de bine de o fotografie cu ikebana. Urmaresc contul @hayayamaru de putin timp. Cred ca a fost o sugestie venita din partea Instagram si ma bucur ca nu am trecut-o cu vederea. De fapt, nu prea avea cum sa fie altfel pentru ca am intrat instant in armonia compozitiilor semnate Hayashi Masaru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 林 勝 hayashi masaru (@hayayamaru)

Sursa fotografie principala: Angelos Giannis / Unsplash

PUBLISHED ON 09.11.2021

more in Mood Board