AMINTIRI

Printre oracole si caiete de...

De la clasicul Nu te supara, frate!, la papusile Aradeanca, fel…

AMINTIRI

Suvenirurile, portaluri spre vacante

Experientele traite sunt cele mai pretioase suveniruri, vei spune, iar eu…

EDITOR'S CHOICE

Mood board de toamna, cu...

Toamna isi anunta venirea din timp. Asa ca, in preintampinarea ei,…

INSPIRATIE

Ai o rochie alba. Ce...

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem…

FASHION BRIEF

Magazinul Dior de pe Avenue...

Dior mi-a parut intotdeauna un brand care domina. Dior inseamna statut….

INSPIRATIE

Tinute emblematice Barbie, inspiratie pentru...

Orice turneu de promovare a unui film are si o componenta…

INSPIRATIE

10 rochii couture fw 2023/24....

Continui traditia de a alege 10 rochii din colectiile haute-couture prezentate…

Interviu

Bijuteriile Lito

Nu as fi crezut ca estetica unui artist este asa de mult influentata de personalitatea lui, pana cand nu am cunoscut-o pe Lito Karakostanoglou, la evenimentul "meet the designer" de la Madison Perfumery. Bijuteriile ei nu sunt despre stralucire si statut. Sunt bijuterii pe care trebuie sa le incerci si abia atunci descoperi un limbaj nonverbal, prin care sa iti poti exprima cel mai bine o ipostaza a feminitatii si o stare de moment. Lito este tactila, isi poarta bijuteriile si se joaca cu ele ca si cu niste cuvinte care, daca le pui in alta ordine, isi schimba complet sensul. Si cel mai mare talent al ei este ca e o femeie adevarata, care stie exact ce vrea sa spuna si o spune perfect prin bijuteriile ei. * Se spune ca relatia cu bijuteriile este o mostenire din copilarie: de la cineva din familie sau, pur si simplu, de la cineva care ne-a placut si ne-a influentat. Care este prima ta amintire cu o bijuterie? Este un inel in forma de floare pe care il avea mama mea si pe care mi-l doream si eu, dar si fiecare dintre surorile mele. Toate eram fascinate de acel inel. Si am primit fiecare o replica a acelui inel, din partea mamei, cand am implinit 18 ani. Pentru o bijuterie, forma este un element important. Intrebarea mea este daca forma urmeaza emotia sau vicev...

Inapoi Inainte
Poezia lucrurilor simple
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Poezia lucrurilor simple

E greu sa vorbesti despre simplitate in aceste vremuri incerte, in care ce era simplu ieri se poate sa nu mai fie la fel de simplu astazi. Nu voi face asta acum. Imi propun in schimb sa iti aduc la cunostinta (daca nu sunt in atentia ta deja) cateva conturi de Instagram pe care le urmaresc cu placere. Ele aduc la un loc fotografii care evidentiaza poezia din spatele lucrurilor simple precum: hainele puse la uscat pe sarma, frunzele cazute din copaci si alte obiecte sau mici bucati de natura culese si aranjate cu grija.

Le voi aseza in ordine alfabetica, asa cum fac de fiecare data cand nu imi pot departaja preferintele.

Incep cu @avetisiperoz si plansele #AranjateDeLiana. Printre lucrurile pe care le face Liana Popa, se regasesc si aceste planse atent gandite. Compozitiilor cu elemente din natura, aduse in discutie acum, li se alatura si cele realizate cu tot felul de obiecte de design.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liana Popa (@avetisiperoz)

@chairspoetry este un cont inrudit cu @clotheslinespoetry despre care voi scrie in continuare. Compozitiile cu scaune selectate si postate aici, unele aranjate cu intentie, altele surprinse in momentul potrivit, au multa poezie in interiorul lor. Imi imaginez adesea cine obisnuieste sa se aseze pe acele scaune, sa isi traga sufletul sau sa isi adune gandurile, sa isi spuna povestile sau sa stea, pur si simplu, in liniste, incercand sa isi imagineze, la randul lor, viata trecatorilor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chairspoetry (@chairspoetry)

@clotheslinespoetry este un cont pe care l-am descoperit cu mai mult timp in urma printre alegerile editoarelor Glamour. Il urmaresc cu constiinciozitate de atunci. In cazul fotografiilor de aici, ajung sa imi imaginez viata celor care poarta hainele de pe sarma sau a celor care le asaza acolo. Ma intreb daca persoanele care le pun la uscat se gandesc vreodata ca tocmai aranjeaza o compozitie pentru trecatorii pasionati de fotografie. Cu ocazia asta, am descoperit ca mai exista cateva conturi inrudite. Dintre ele mi-a mai atras atentia @bikespoetry.

O poezie despre echilibru poate fi insotita atat de bine de o fotografie cu ikebana. Urmaresc contul @hayayamaru de putin timp. Cred ca a fost o sugestie venita din partea Instagram si ma bucur ca nu am trecut-o cu vederea. De fapt, nu prea avea cum sa fie altfel pentru ca am intrat instant in armonia compozitiilor semnate Hayashi Masaru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 林 勝 hayashi masaru (@hayayamaru)

Sursa fotografie principala: Angelos Giannis / Unsplash

PUBLISHED ON 09.11.2021

more in Mood Board