EDITOR'S CHOICE

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite…

RED CARPET

10 rochii couture FW 2024/25....

Continui exercitiul de imaginatie dedicat rochiilor pe care mizez ca le…

WE LIKE

FITS 2024. Orasul ca scena.

Arta e una dintre cele mai la indemana surse de fericire…

INSPIRATIE

Rochiile verii

Pentru mine, rochiile verii au lungime medie si sunt croite din…

INSPIRATIE

“And it was all yellow”

Culoarea galbena are coloana sonora: melodia Yellow a trupei Coldplay. Obisnuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Design vestimentar la RDW 2024

Instalatia de design vestimentar din cadrul expozitiei centrale Romania Design Week…

RED CARPET

Inspiratie de pe covorul rosu...

Mi-au placut multe dintre tinutele purtate pe covorul rosu al Festivalului…

Amintiri

Moda anilor '90, din copilarie in prezent

Moda anilor '90 a revenit in trend de cateva sezoane si promite sa ramana cu noi o perioada. Mai in gluma, mai (putin) in serios, am interpretat aceasta revenire ca pe o a doua sansa pe care mi-o da timpul pentru a repara greselile de styling din trecut. Pentru mine, moda anilor '90 e moda copilariei si a adolescentei si, odata cu asta, a celor mai nastrusnice experimente vestimentare… atat de nastrusnice incat, macar din acest punct de vedere, nu ma supar ca am prea putine fotografii din acea perioada. MM6 Maison Margiela SS 2024 / Sursa foto: Hepta.ro Tot putine erau si sursele de inspiratie, de la copiii mai mari de la bloc, la cele cateva reviste rasfoite din cand in cand, precum Bravo sau Popcorn, si pana la videoclipurile muzicale, pe care le percepeam ca pe adevarate show-uri de moda. Peste toate astea, magazinele cu imbracaminte erau si ele putine. Daca e sa compar cu prezentul, contextul nu era unul favorabil pentru explorarea creativitatii in moda si, totusi, cum se face ca rezonez si azi cu piesele vestimentare indragite atunci? E, cu siguranta, si datorita nostalgiei si a faptului ca primele intalniri cu moda lasa o amprenta puternica asupra noastra. Nu pot nega asta, dar parca e mai mult de-atat. Saint Laurent SS 2024 / Sursa foto: Hepta.ro Cr...

Inapoi Inainte
Ceva de vazut, ceva de citit & ceva de urmarit pe Instagram
Colaj de recomandari
Autor: Ioana Lovin

Ceva de vazut, ceva de citit & ceva de urmarit pe Instagram

Timid, am inceput sa reiau din lucrurile care imi faceau placere, dar pe care le-am intrerupt in ultima perioada. Printre ele, se regasesc expozitiile si cartile de beletristica. Am fost o norocoasa si inceputurile au coincis cu cateva descoperiri incantatoare, demne de dat mai departe: o expozitie de vazut in Bucuresti si o carte de citit oriunde ai fi. Lor le alatur contul unei artiste vizuale de urmarit pe Instagram.

from somewhere other than myself | Aurora Kiraly | Galeria Anca Poterasu

Expozitia “from somewhere other than myself”, semnata de Aurora Kiraly, poate fi vizitata, pana pe 4 iulie 2021, la Galeria Anca Poterasu din Bucuresti, de pe strada Popa Soare 26. E un proiect complet si complex, despre ceva intotdeauna incomplet, asa cum e, inevitabil, cazul amintirilor.

Aurora Kiraly exploreaza fragmente de amintiri, cu imprecizia pe care le implica ele, prin diferite medii de expresie, de la arta textila la instalatie si pana la fotografie sau desen.

“Artista isi indreapta atentia spre memoria subiectiva, momentele pe jumatate uitate, istoriile reinterpretate in mintea noastra, conexiunile pe care le facem cu ceilalti. In era noastra digitala putem inregistra, pastra si reaccesa aproape fiecare detaliu al vietii noastre. Si totusi, cu cat ne grabim sa ne colectionam mai repede trecutul, cu cat acesta ni se arata in mai multe si mai multe franturi, este din ce in ce mai greu sa reunim o versiune a realitatii oglindite inapoi catre noi. Aurora Kiraly preia astfel de reflexii, reconectand ceea ce este pastrat in amintire cu ceea ce se poate re-simti, de la momente translucide, la miscari retrase in ganduri texturate. Cusaturi, desene, desirari, asamblaje, ele devin rezultate ale unor actiuni performative ascunse in modul in care memoria lucreaza asupra formarii si recuperarii identitatii.” Aceasta este o parte din textul curatorial, care descrie demersul artistic din spatele expozitiei. Mai multe detalii, gasesti pe ancapoterasu.com.

Manual pentru femei de serviciu | Lucia Berlin

Manual pentru femei de serviciu a mediat prima mea intalnire cu scriitura autoarei Lucia Berlin. Si ce efect puternic a avut asupra mea?! De mai multe ori, am avut impulsul de a sublinia diverse paragrafe care mi-au placut, un lucru neobisnuit pentru mine in cazul cartilor de beletristica. Sunt paragrafe cu detalii vizuale asezate cu precizia pieselor de puzzle, paragrafe scrise franc, paragrafe cu un umor care m-a facut sa rad si m-a induiosat in acelasi timp.

“Povestirile Luciei Berlin sunt electrizante, bazaie si trosnesc ca firele sub tensiune cand se ating. Iar mintea cititorului reactioneaza incantata, vrajita, resuscitata, cu toate sinapsele activate dintr-odata. Asta ne place sa se intample cand citim – sa ne folosim creierul, sa ne simtim inima cum bate.” Paragraful cu care incepe Lydia Davis textul pentru Cuvant-Inainte prezinta cum (nu stiu daca) se poate mai bine efectul pe care il are scriitura autoarei americane.

Cartea cuprinde 43 de povestiri, multe inspirate din viata Luciei Berlin. Le-am citit pe probabil jumatate dintre ele. Imi plac tabietul de a ma intoarce in locul in care am ramas si curiozitatea de a afla despre ce e urmatoarea povestire si, apoi, urmatoarea. Ritmul in care avansez ma face sa cred ca voi ajunge la final curand, desi recunosc ca, initial, m-a speriat dimensiunea cartii. Are undeva pe la 600 de pagini.

Ana Popescu | Pe Instagram: @ana___popescu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Popescu (@ana___popescu)

Daca tin bine minte (ca tot am vorbit despre fragilitatea amintirilor), prima intalnire cu arta Anei Popescu a avut loc in urma cu doi ani, prin intermediul expozitiei centrale de la Romania Design Week. Printre proiectele prezentate atunci, am vazut si doua covoare din colectia Shade, realizata de Dare to Rug in colaborare cu Ana Popescu. Lucrarile artistei au fost transpuse pe covoare, iar estetica lor mi-a captat atentia. Prin intermediul lor, artista explora modul in care prezenta umbrelor modifica formele si nuantele unui spatiu.

De atunci, ii urmaresc activitatea pe Instagram si sper ca, la un moment dat, voi avea ocazia sa-i (re)vad lucrarile live.

Sursa foto: arhiva personala

PUBLISHED ON 03.06.2021

more in Mood Board