INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

INSPIRATIE

E/MOTION. Moda in tranzitie.

E/MOTION. Fashion in Transition (E/MOTION. Moda in tranzitie) este o expozitie…

ARTA & DESIGN

Anastasia Savinova. Spiritul unui oras...

Anastasia Savinova spune povesti despre orase si nu numai prin intermediul…

HOT TREND

Cum mai arata relatia noastra...

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si…

EDITOR'S CHOICE

Putina nostalgie

Parca m-am mai imprietenit cu toamna in ultimii ani. Nu stiu…

INSPIRATIE

Ce as purta in sezonul...

Pandemia a influentat, in mod clar, felul in care m-am imbracat…

Editor's Choice

Putina nostalgie

Parca m-am mai imprietenit cu toamna in ultimii ani. Nu stiu exact ce a dus la aceasta schimbare, am remarcat doar ca ea s-a intamplat. Poate ca timpul a inceput sa curga altfel pentru mine si asta a facut ca toamna sa nu-mi mai para acel anotimp mohorat, interminabil. Totusi, ea ramane in corelatie perfecta cu nostalgia. Peisajele se schimba si, oricat ar fi de frumoase cromaticile lor, imi amintesc inevitabil ca intram intr-o noua etapa si ca o alta s-a incheiat. Nu intamplator, dintre toate imaginile din campaniile pentru sezonul toamna-iarna 2021/2022 care mi-au trecut prin fata ochilor, preferatele mele sunt cele care induc o stare de nostalgie. Nu una apasatoare insa. Iata o parte dintre ele! * Celine toamna-iarna 2021/22 - campania Les Grands Classiques Imaginea campaniei: actrita si regizoarea Suzanne Lindon Fotograf: Hedi Slimane / Sursa foto: Hepta.ro * Dior toamna-iarna 2021/22 - campania Dioramour Fotografa: Sarah Blais / Sursa foto: Hepta.ro * Campania Louis Vuitton toamna-iarna 2021/22 Fotograf: David Sims / Sursa foto: Hepta.ro

Inapoi Inainte
Ceva de vazut, ceva de citit & ceva de urmarit pe Instagram
Colaj de recomandari
Autor: Ioana Lovin

Ceva de vazut, ceva de citit & ceva de urmarit pe Instagram

Timid, am inceput sa reiau din lucrurile care imi faceau placere, dar pe care le-am intrerupt in ultima perioada. Printre ele, se regasesc expozitiile si cartile de beletristica. Am fost o norocoasa si inceputurile au coincis cu cateva descoperiri incantatoare, demne de dat mai departe: o expozitie de vazut in Bucuresti si o carte de citit oriunde ai fi. Lor le alatur contul unei artiste vizuale de urmarit pe Instagram.

from somewhere other than myself | Aurora Kiraly | Galeria Anca Poterasu

Expozitia “from somewhere other than myself”, semnata de Aurora Kiraly, poate fi vizitata, pana pe 4 iulie 2021, la Galeria Anca Poterasu din Bucuresti, de pe strada Popa Soare 26. E un proiect complet si complex, despre ceva intotdeauna incomplet, asa cum e, inevitabil, cazul amintirilor.

Aurora Kiraly exploreaza fragmente de amintiri, cu imprecizia pe care le implica ele, prin diferite medii de expresie, de la arta textila la instalatie si pana la fotografie sau desen.

“Artista isi indreapta atentia spre memoria subiectiva, momentele pe jumatate uitate, istoriile reinterpretate in mintea noastra, conexiunile pe care le facem cu ceilalti. In era noastra digitala putem inregistra, pastra si reaccesa aproape fiecare detaliu al vietii noastre. Si totusi, cu cat ne grabim sa ne colectionam mai repede trecutul, cu cat acesta ni se arata in mai multe si mai multe franturi, este din ce in ce mai greu sa reunim o versiune a realitatii oglindite inapoi catre noi. Aurora Kiraly preia astfel de reflexii, reconectand ceea ce este pastrat in amintire cu ceea ce se poate re-simti, de la momente translucide, la miscari retrase in ganduri texturate. Cusaturi, desene, desirari, asamblaje, ele devin rezultate ale unor actiuni performative ascunse in modul in care memoria lucreaza asupra formarii si recuperarii identitatii.” Aceasta este o parte din textul curatorial, care descrie demersul artistic din spatele expozitiei. Mai multe detalii, gasesti pe ancapoterasu.com.

Manual pentru femei de serviciu | Lucia Berlin

Manual pentru femei de serviciu a mediat prima mea intalnire cu scriitura autoarei Lucia Berlin. Si ce efect puternic a avut asupra mea?! De mai multe ori, am avut impulsul de a sublinia diverse paragrafe care mi-au placut, un lucru neobisnuit pentru mine in cazul cartilor de beletristica. Sunt paragrafe cu detalii vizuale asezate cu precizia pieselor de puzzle, paragrafe scrise franc, paragrafe cu un umor care m-a facut sa rad si m-a induiosat in acelasi timp.

“Povestirile Luciei Berlin sunt electrizante, bazaie si trosnesc ca firele sub tensiune cand se ating. Iar mintea cititorului reactioneaza incantata, vrajita, resuscitata, cu toate sinapsele activate dintr-odata. Asta ne place sa se intample cand citim – sa ne folosim creierul, sa ne simtim inima cum bate.” Paragraful cu care incepe Lydia Davis textul pentru Cuvant-Inainte prezinta cum (nu stiu daca) se poate mai bine efectul pe care il are scriitura autoarei americane.

Cartea cuprinde 43 de povestiri, multe inspirate din viata Luciei Berlin. Le-am citit pe probabil jumatate dintre ele. Imi plac tabietul de a ma intoarce in locul in care am ramas si curiozitatea de a afla despre ce e urmatoarea povestire si, apoi, urmatoarea. Ritmul in care avansez ma face sa cred ca voi ajunge la final curand, desi recunosc ca, initial, m-a speriat dimensiunea cartii. Are undeva pe la 600 de pagini.

Ana Popescu | Pe Instagram: @ana___popescu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Popescu (@ana___popescu)

Daca tin bine minte (ca tot am vorbit despre fragilitatea amintirilor), prima intalnire cu arta Anei Popescu a avut loc in urma cu doi ani, prin intermediul expozitiei centrale de la Romania Design Week. Printre proiectele prezentate atunci, am vazut si doua covoare din colectia Shade, realizata de Dare to Rug in colaborare cu Ana Popescu. Lucrarile artistei au fost transpuse pe covoare, iar estetica lor mi-a captat atentia. Prin intermediul lor, artista explora modul in care prezenta umbrelor modifica formele si nuantele unui spatiu.

De atunci, ii urmaresc activitatea pe Instagram si sper ca, la un moment dat, voi avea ocazia sa-i (re)vad lucrarile live.

Sursa foto: arhiva personala

PUBLISHED ON 03.06.2021

more in Mood Board