HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Louis Vuitton x Fornasetti. Trecut, prezent, viitor.

Colaborarea dintre casa de moda Louis Vuitton si atelierul de design Fornasetti a fost anuntata odata cu colectia toamna-iarna 2021, prezentata in martie la Muzeul Louvre din Paris. Mai exact, in Galeria Michelangelo. Estetica sculpturilor gazduite in acest spatiu pare a fi transpusa in moda actuala prin intermediul imprimeurilor cu diferite portrete desenate de Piero Fornasetti (1913-1988).

Campania care celebreaza parteneriatul dintre casa de moda franceza si atelierul italian a fost lansata de curand. Ea a fost filmata si fotografiata tot intr-un loc incarcat de istorie. Ruinele de pe fundalul imaginilor iti poarta inevitabil gandurile spre alte timpuri.


Sursa foto: Hepta.ro

Conform Fornasetti.com, Nicolas Ghesquiere, directorul de creatie al casei Louis Vuitton, a asemanat entuziasmul de a cauta prin arhivele atelierului condus acum de Barnaba Fornasetti, fiul artistului, cu cel al unor sapaturi arheologice. Scopul lui a fost sa gaseasca desene din trecut carora sa le dea o noua viata prin acest demers, iar rezultatele sa fie pentru prezent si viitor.

Consider captivant contrastul dintre elementele cu personaje stravechi si designul modern al vestimentatiei. De altfel, sunt adesea impresionata de iscusinta cu care Ghesquiere reuseste sa aduca impreuna tot felul de elemente si sa le dea un sens.

Totusi, in ceea ce priveste colectia colaborativa, nu piesele cu portretele desenate de artistul italian sunt preferatele mele, ci acelea cu cladiri in alb si negru, inspirate de arhitectura renascentista si neoclasica. Emblematice pentru obiectele de mobilier ce poarta semnatura Fornasetti, acestea ocupa acum alte suprafete decat cele din lemn. Le-am remarcat imprimate atat pe genti, cat si pe camasi.


Sursa foto: Hepta.ro


Sursa foto: Hepta.ro


Sursa foto: Hepta.ro


Sursa foto: Hepta.ro

Gasesti mai multe imagini din universul Louis Vuitton x Fornasetti pe louisvuitton.com.

PUBLISHED ON 19.08.2021

more in Newsroom