INSPIRATIE

Ai o camasa alba. Cu...

Camasa alba a devenit una dintre piesele vestimentare pe care le…

INSPIRATIE

5 idei de cadouri pentru...

Am ales ceva din metal, ceva din material textil, ceva din…

INSPIRATIE

10 melodii fermecatoare

De-a lungul timpului, am alcatuit tot felul de playlist-uri la care…

EDITOR'S CHOICE

A pineapple a day

Imprimeurile si broderiile cu fructe acorda unei tinute un aer jucaus….

EDITOR'S CHOICE

3 newslettere speciale la care...

Intr-o perioada in care s-ar putea ca multora dintre voi sa…

INSPIRATIE

Colantii se muleaza pe diferite...

Prima lor denumire din vocabularul meu a fost cea de egari….

INSPIRATIE

Ceramica usor de indragit

Piesele din ceramica pot preschimba obiceiurile obisnuite in momente deosebite. Am…

Inspiratie

Mini & Maxi. Cateva ganduri despre gentile lui 2021.

Dupa ani in care cuvantul mini a fost folosit la maximum pentru a descrie gentile din topul tendintelor, lucrurile au inceput sa se schimbe. Gentile supradimensionate au revenit usor-usor printre personajele principale de pe scena modei. Pana la urma, trendurile sunt niste raspunsuri la dorintele oamenilor. Asa ca m-am intrebat ce a determinat prezenta atat de puternica a gentilor mari in colectiile concepute de designeri pentru primavara-vara 2021. Chiar daca ele nu au disparut niciodata cu totul, frecventa aparitiilor lor a crescut semnificativ. Le-am vazut in diverse interpretari la Givenchy, Dior, Fendi, Carolina Herrera, Acne Studios si altii. Tot in aceste colectii, am intalnit si modele foarte sic de genti mini - o alaturare interesanta. Givenchy Givenchy Atunci cand am avut o curiozitate asemanatoare generata de succesul gentilor cu dimensiuni reduse, am atribuit principala contributie tehnologiei. Telefonul a devenit de ceva timp mai mult decat un simplu telefon. El tine loc si de laptop, si de card, si de aparat foto, si de album pentru imagini, si de agenda, si de ceas, si de biblioteca, si de reportofon… Posibilitatea de a inlocui o multime de obiecte voluminoase cu unul singur a eliberat mult spatiu din geanta. Asta a permis ca geanta mini, dedicata...

Inapoi Inainte
Mini & Maxi. Cateva ganduri despre gentile lui 2021.

Mini & Maxi. Cateva ganduri despre gentile lui 2021.

Dupa ani in care cuvantul mini a fost folosit la maximum pentru a descrie gentile din topul tendintelor, lucrurile au inceput sa se schimbe. Gentile supradimensionate au revenit usor-usor printre personajele principale de pe scena modei.

Pana la urma, trendurile sunt niste raspunsuri la dorintele oamenilor. Asa ca m-am intrebat ce a determinat prezenta atat de puternica a gentilor mari in colectiile concepute de designeri pentru primavara-vara 2021. Chiar daca ele nu au disparut niciodata cu totul, frecventa aparitiilor lor a crescut semnificativ. Le-am vazut in diverse interpretari la Givenchy, Dior, Fendi, Carolina Herrera, Acne Studios si altii. Tot in aceste colectii, am intalnit si modele foarte sic de genti mini – o alaturare interesanta.


Givenchy


Givenchy

Atunci cand am avut o curiozitate asemanatoare generata de succesul gentilor cu dimensiuni reduse, am atribuit principala contributie tehnologiei. Telefonul a devenit de ceva timp mai mult decat un simplu telefon. El tine loc si de laptop, si de card, si de aparat foto, si de album pentru imagini, si de agenda, si de ceas, si de biblioteca, si de reportofon… Posibilitatea de a inlocui o multime de obiecte voluminoase cu unul singur a eliberat mult spatiu din geanta. Asta a permis ca geanta mini, dedicata aproape in exclusivitate tinutelor de seara, sa devina o piesa cheie pentru zi.

Aceste schimbari la care a contribuit tehnologia sunt valabile si astazi. Si, totusi, de ce a revenit atat de in forta geanta supradimensionata? Unul dintre gandurile mele s-a oprit la ping-pong-ul de la o extrema la alta. Dupa ce ne-am inghesuit obiectele personale intr-un spatiu redus, e posibil ca, la un moment dat, sa ne dorim sa compensam lipsa spatiului cu prezenta lui din belsug.

Mai mult decat atat, pandemia a influentat si ea niste obiceiuri. A facut, printre altele, ca accentul sa cada mai apasat pe utilitatea lucrurilor. In acest context, sansele de castig sunt de partea unei genti incapatoare. O geanta mini e sic si usor de purtat, dar poate deveni, cu usurinta, insuficienta.

Tot pandemia a adaugat niste obiecte in plus necesarurului zilnic, iar cea mai mare sora a gentilor ne permite sa luam cu noi si dezinfectant, servetele, masti de rezerva, si o sticla de apa… Putem pastra intr-un singur loc toate obiectele de care avem nevoie zilnic, fara a imparti lucrurile intre geanta si, de exemplu, o sacosa. In plus, daca este nevoie la un moment dat sa facem niste cumparaturi neplanificate, datorita unei astfel de genti, putem evita achizitionarea pungilor de unica folosinta.

Da. Gentile mari sunt functionale. Insa nu doar asta le defineste. Designerii le-au atribuit si lor forme interesante, astfel incat sa completeze armonios aspectul tinutelor in zilele in care avem nevoie de o geanta supradimentionata.

Chiar daca am vorbit acum exclusiv despre gentile mini si despre cele supradimensionate, designerii au venit si cu propuneri aflate pe calea de mijloc. Exista o multime de variante intermediare. Pe mine, m-a intrigat insa contrastul dintre cele doua extreme si faptul ca le-am intalnit destul de des impreuna, in colectii concepute sub umbrela aceleiasi case de moda. Asa s-au insinuat in mintea mea intrebarile carora le-am oferit cateva raspunsuri posibile.


Schiaparelli


Schiaparelli


Acne Studio


Acne Studio


Carolina Herrera


Carolina Herrera


Dior


Dior


Fendi


Fendi

Sursa foto: Hepta.ro / Imaginea principala face parte din colectia Givenchy

PUBLISHED ON 08.02.2021

more in Fashion Etc