HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Designerii la cea de-a 10-a editie Avanpremiere

Designerii la cea de-a 10-a editie Avanpremiere

Anca & Silvia Negulescu, Carmen Secareanu, Dinu Bodiciu, Ioana Ciolacu, Iris Serban, Lucian Pop, Natalia Vasiliev, Simona Semen si-au prezentat creatiile pentru sezonul toamna – iarna 2012/13, in cadrul celei de-a 10-a editii Avanpremiere. Invitata la sectiunea video a fost Rhea Costa care a prezentat cea mai recenta colectie a sa, Louise. Gala s-a desfasurat, pe 22 mai, la MNAC din Bucuresti.

Anca si Silvia Negulescu – RAW: Structuri complexe din piele naturala, influentele gotice, nuantele metalizate, nelipsitul negru si pliseuri experimentale.

Carmen Secareanu – New Age College: O redobandire a spiritualitatii prin vesmant. “Se sustin cel putin doua motivatii pentru care vesmantul se compune firesc, prin alaturarea mai multor elemente de contradictie estetica: relatia personaj- vesmant, impresia ca existi prin ceea ce porti. In viziunea mea, viitorul prezent – estetic – extatic inseamna: alb/negru, volume suprapuse de inspiratie maramuresana, pliseuri, alternanta stofa de lana/material tehnologic, jersey, piele, portelan. Detaliile hainelor suplinesc lipsa bijuteriilor ca obiecte separate, prin aplicatiile de portelan, haina insasi devine bijuterie”, povesteste designerul despre colectie.

Dinu Bodiciu – Transient Bodies: O explorare a anatomiei corpului uman si a naturii perisabile a materialitatii.

Ioana Ciolacu – AETHER: O oda adusa meleagurilor nordice si a izolarii in peisaje ireale care deschid mintea spre fantezie.

Iris Serban – Spiritele Naturii: Uman si astral, om si natura

Lucian Pop – Maya: Modernitate si referinte din trecut

Natalia Vasiliev – Golden Party: Despre fascinatia pentru lumea misterioasa a Rusiei albe, artistrocrate, verticale si demne, despre stil ca esenta a vietii.

Simona Semen – Heaven Inside: Metamorfoze, siluete dramatice, monahale, contraste

Rhea Costa – Louise: Modernitate atemporala si stilul anilor ’20

Daca iti doresti sa vezi ce au purtat vedetele participante la eveniment, click aici! Pentru mai multe imagini din cadrul Galei, viziteaza pagina de Facebook Avanpremiere Fest!

Foto: Mircea Netea

PUBLISHED ON 23.05.2012

more in Newsroom