HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Colectia – capsula: Triangle of Intelligence by 109

Colectia – capsula: Triangle of Intelligence by 109

Inspirate de simbolurile cu care sunt incarcate diamantele, Ioana Dumitrescu si Marina Moldovan au compus, din 25 de piese, o poveste despre independenta si incredere in sine: TOI (Triangle of Intelligence).

Creata in editie limitata, colectia-capsula pastreaza aceeasi linie minimalista ce defineste stilul 109. Diamantele iau forma de imprimeuri sau sunt inlocuite de cristale Swarovski incrustate pe hainele din tafta, matase, jerseu sau dantela – devenind astfel accesibile.

Ideea de la care am pornit sta in povestea triunghiului imaginar care se formeaza din cele trei puncte erotice de pe corp, sani si pubis, (in acest caz, stilizat prin cristale), simbolul pentru identitatea feminina, simbol pe care noi il asociem cu notiunea de putere, de arma imbatabila sau strategie inteligenta”, dezvaluie Marina si Ioana, designerii din spatele brandului 109.

“Mai departe, am dezvoltat¬† jocuri de forme geometrice subtile, constelatii simetrice sau asimetrice de cristale, prezente pe toate piesele colectiei. In acest fel, fiecare piesa are povestea ei, poate fi asociata si cu alte piese din colectie sau la fel de usor, poate veni ca accent pentru o tinuta mai relaxata”, continua ele.


Credite:
Concept si haine: 109
Model: Nermin Naji
Foto: George Enache
Multumiri lui Lucian Varvaroi

PUBLISHED ON 22.11.2012

more in Newsroom