AMINTIRI

Printre oracole si caiete de...

De la clasicul Nu te supara, frate!, la papusile Aradeanca, fel…

AMINTIRI

Suvenirurile, portaluri spre vacante

Experientele traite sunt cele mai pretioase suveniruri, vei spune, iar eu…

EDITOR'S CHOICE

Mood board de toamna, cu...

Toamna isi anunta venirea din timp. Asa ca, in preintampinarea ei,…

INSPIRATIE

Ai o rochie alba. Ce...

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem…

FASHION BRIEF

Magazinul Dior de pe Avenue...

Dior mi-a parut intotdeauna un brand care domina. Dior inseamna statut….

INSPIRATIE

Tinute emblematice Barbie, inspiratie pentru...

Orice turneu de promovare a unui film are si o componenta…

INSPIRATIE

10 rochii couture fw 2023/24....

Continui traditia de a alege 10 rochii din colectiile haute-couture prezentate…

Interviu

Bijuteriile Lito

Nu as fi crezut ca estetica unui artist este asa de mult influentata de personalitatea lui, pana cand nu am cunoscut-o pe Lito Karakostanoglou, la evenimentul "meet the designer" de la Madison Perfumery. Bijuteriile ei nu sunt despre stralucire si statut. Sunt bijuterii pe care trebuie sa le incerci si abia atunci descoperi un limbaj nonverbal, prin care sa iti poti exprima cel mai bine o ipostaza a feminitatii si o stare de moment. Lito este tactila, isi poarta bijuteriile si se joaca cu ele ca si cu niste cuvinte care, daca le pui in alta ordine, isi schimba complet sensul. Si cel mai mare talent al ei este ca e o femeie adevarata, care stie exact ce vrea sa spuna si o spune perfect prin bijuteriile ei. * Se spune ca relatia cu bijuteriile este o mostenire din copilarie: de la cineva din familie sau, pur si simplu, de la cineva care ne-a placut si ne-a influentat. Care este prima ta amintire cu o bijuterie? Este un inel in forma de floare pe care il avea mama mea si pe care mi-l doream si eu, dar si fiecare dintre surorile mele. Toate eram fascinate de acel inel. Si am primit fiecare o replica a acelui inel, din partea mamei, cand am implinit 18 ani. Pentru o bijuterie, forma este un element important. Intrebarea mea este daca forma urmeaza emotia sau vicev...

Inapoi Inainte
Baletul din perspectiva fotografului Brad Walls
We like
Autor: Ioana Lovin

Baletul din perspectiva fotografului Brad Walls

Brad Walls a realizat, in colaborare cu English National Ballet, o serie de fotografii aeriene, care prezinta dansul balerinelor dintr-o perspectiva mai putin explorata.

Baletul e o sursa incredibila de inspiratie pentru artistii vizuali. Corpurile dansatorilor parca sfideaza gravitatia. Pe scena, se sincronizeaza perfect ca si cum niste sfori invizibile le ghideaza miscarile, cand, de fapt, e vorba de talent, antrenament, ritm al muzicii, spirit de echipa. Adesea, costumele si scenografia sunt si ele de poveste. E un univers ofertant, explorat de artisti in acord cu stilul lor.


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro

Simetria si echilibrul definesc estetica lui Brad Walls in general. Ele se regasesc printre cuvintele cheie care descriu si acest proiect fotografic. Cele 14 compozitii imortalizate nu exprima neaparat spontaneitate, ci mai degraba multa planificare. Toate detaliile par gandite cu atentie. Pe contul sau de Instagram, artistul chiar a postat un video cu drumul de la concept la rezultatul final, de la schita la fotografie.


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro

Am remarcat si imi place alegerea artistului de a intrerupe, in cateva dintre fotografii, sincronizarea atat de importanta in balet, atunci cand cinci dintre cele sase balerine din imagine stau intr-o pozitie identica, inclinate toate in dreapta, iar una dintre ele are corpul in aceeasi pozitie, doar ca se inclina spre stanga. E de impact acest detaliu.


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro

Costumele exploreaza si ele acelasi contrast dintre simetrie si asimetrie. Chiar daca tutu-urile balerinelor sunt albe, body-urile purtate au culori diferite, probabil si ele atent alese pentru efectul vizual dintre pasteluri si nuantele inchise.

Acesta nu este singurul proiect realizat de fotograful Brad Walls impreuna cu o trupa de balet. El a mai colaborat anterior si cu New York City Ballet, de exemplu. Gasesti imaginile pe site-ul sau, bradscanvas.com. Tot acolo poti vedea si alte proiecte care ii poarta semnatura. Big like.:)


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro

Fotografie principala: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 21.04.2023

more in Mood Board