AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
“What is she thinking?” by Andreea Macri

“What is she thinking?” by Andreea Macri

Aseara am fost la vernisajul expozitiei de fotografie "What is she thinking?" by Andreea Macri. Multa lume, discutii relaxate si fotografii frumoase. Pot descrie cel mai bine fotografiile Andreei spunand ca sunt "foarte ca ea"... Imagini alb negru, curate, care surprind fara nicio exagerare stilistica un moment, o stare, o poveste. La fel ca orice alta creatie a Andreei si aceasta expozitie de fotografie iti propune sa descoperi un alt strat semantic.

Sunt imagini din prezentarile de moda, pline de stralucirea corespunzatoare unor astfel de intamplari artistico-mondene. Dar daca privesti mai atent, descoperi texte aruncate discret printre personajele fotografiei, comentarii ce ridica de fapt cortina si iti arata, cu mult umor, un pic din realitate. Pasii fotomodelelor pe catwalk par foarte decisi si siguri, dar ei te duc intr-o lume plina de incertitudini si, invariabil, ajungi sa te intrebi, “What is she thinking?”.
Asa ca, daca va place exercitiul, puteti sa mergeti sa vedeti expozitia La Cantine de Nicolai, pana pe 6 noiembrie.

Foto: The One

PUBLISHED ON 01.11.2011

more in Newsroom