AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Viitorul are Autor Colectiv

Cea de-a 10-a editie a targului de bijuterie contemporana Autor se desfasoara, pe 16 si 17 noiembrie 2013, la Sala Dalles din Bucuresti. Cu aceasta ocazie, echipa Autor a demarat o campanie de constientizare si de asumare a unui viitor comun. Ada Solomon, Maria Popistasu, Bogdan Dumitrache, Lana si Mirela Bucovicean sunt o parte dintre persoanele publice care sprijina acest proiect.

Oamenii din toate categoriile sociale reflecteaza si privesc dincolo de spuma valurilor. Aceasta conditie sine qua non, reflectarea asupra propriei vieti, pare a fi inteleasa de un numar din ce in ce mai mare de persoane. Nici o categorie sociala nu poate scapa, cum nu se poate scapa de poluare, coruptie sau masacrele africane. Cunostintele colective si individuale se deschid sensului profund al responsabilitatii.”  MICHAEL ODOUL

In toamna asta, Autor, targul de bijuterie contemporana, sarbatoreste a 10-a editie. Odata cu varsta, devenim mai responsabili, mai implicati in construirea unui viitor comun. Pe durata evenimentelor recente din Romania, echipa Autor s-a alaturat celor cateva mii de oameni in strada, si, cu pancarte si plamani puternici, am facut cunoscut mesajul nostru: Viitorul are Autor colectiv.

Majoritatea lectiilor de viata primite au iz de succes personal – glorifica razbirea in viata de unul singur si alte clisee ale societatii individualiste. Totusi, din strada se vede bine ca situatia sta altfel si ca, de fapt, unde-s doi puterea creste, miza si succesele sunt mai mari, petrecerile sunt mai fun, iar metroul, mai prietenos. Toate aceste mesaje se vad din marile bulevarde, unde oamenii se aduna zilnic in incercarea de a crea o societate mai corecta, mai stabila si mai responsabila.

Acum ne dorim sa transmitem mesajul nostru mai departe. De aceea, odata cu sarbatorirea celei de-a zecea editii Autor, am creat, pentru cei care ne sustin demersul,  peste o suta de tricouri cu sloganul „Viitorul are Autor colectiv”.

Inspirate de actiunile recente, ele reprezinta efortul platformei Autor de a directiona evenimentele culturale spre o zona mai putin sumbra, unde caracterul colectiv este apreciat si valorificat, departe de mecanismelele societatii individualiste. Mesajul nostru este unul de constientizare si de asumare a unui viitor comun. Fiecare act pe care il savarsim contribuie la construirea acestui viitor; de aceea, cand actionam, trebuie sa o facem constient. Tricourile incurajeaza astfel un gest de reconectare cu persoana de langa – prin gand, intentie si fapta.

Uniti cream un viitor mai bun!

Echipa Autor

Ada Solomon / Bogdan Dumitrache

Mirela Bucovicean / Lana

Maria Popistasu / Julien Britnic

Diana Blinda / Maria Dermengiu

Ada Teslaru / Cristian Movila

Autor 10 / 16-17 noiembrie / Sala Dalles

www.dautor.ro

news@dautor.ro

https://www.facebook.com/AUTOR.jewelry

 

PUBLISHED ON 05.11.2013

more in Newsroom